Косопад - тема 23

• 43 271
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
Пия вече 3 месеца желязо и искам да пусна изследвания да видя как  се развиват нещата, каква пауза трябва да направя без прием
10-14 дни
deninnka1, вземи си този вид https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010025182
Аз при прием за 2 месеца по 1 на ден вдигнах Б12 до горна граница.

# 511
Аз пък от подезичния на Natural factors не успях да вдигна дори до 300. Но може и да не е проблемът точно в тази марка, защото и след същата доза подезичен на Хая лабс също не успях да го вдигна над 300. Сега съм на друга марка, ще видим по-нататък, като изследвам как ще е.

# 512
Аз с този вдигнах на горна граница почти:
https://apteka.framar.bg/30104292/%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%B7 … D0%B8%D0%BA%D0%B0

# 513
5 000 мкг никога не съм приемала (заради желязото и феритина).🙂

# 514
Аз със подезичните на Натурал Факторс вдигнах Б12 и то по време на бременност, когато и бебето е дърпало от витамина. Само за един месец и се вдигна. Но от Б12 пада желязото.

# 515
Здравейте! Знаете ли добър лекар дерматолог, който да открие точно причината за косопада?

# 516
Здравейте! Знаете ли добър лекар дерматолог, който да открие точно причината за косопада?
Няма такъв, въобще не си давай парите.

# 517
Дерматолозите са много обвързани с фарма индустрията. Работят с конкретни марки козметики и изписват само тях.

Може да пробвате ендокринолог да изпише изследвания за хормони, витамини, минерали.

# 518
Аз ходих при професор Мери Ганчева, направи ми мезотерапия, забелязвам засега намаляване на косопада, но не е спрял, но ми предстои следваща мезотерапия. На този етап мога да я препоръчам.

# 519
Няма такъв, въобще не си давай парите.

Еее хайде де, все трябва да има някой!..

@Sherilyn - аз реших, че проблемът е в скала, защото го усещам, че е раздразнен, сърби.. Четох, че може да са гъбички някакви..

# 520
Американската асоциация по косопад (да има и такава Blush) препоръчва шампоани против гъбички точно при лечение на косопад. Ако имате гъбички по скалпа , ще имате и розово-червени петна със или без бели люспи по скалпа. Гъбите по скалпа може да се объркат и с псориазис (най-вече от стрес провокиран).

# 521
По-назад в темата съм споменала 3 имена на дерматолози в София, които смятам, че си вършат работата съвестно, не неглижират, следят тенденциите и не пращат веднага към аптеката за Дюкре и Ревалид. Реклама не им правя, имат си предостатъчно пациенти. Като човек обиколил София по диагонали в търсене на добър специалист, смело мога да кажа, че все още се намират кадърни лекари.

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 21:09 от the doors

# 522
По-назад в темата съм споменала 3 имена на дерматолози в София, които смятам, че си вършат работата съвестно, не неглижират, следят тенденциите и не пращат веднага към аптеката за Дюкре и Ревалид. Реклама не им правя, имат си предостатъчно пациенти. Като човек обиколил София по диагонали в търсене на добър специалист, смело мога да кажа, че все още се намират кадърни специалисти.
Радвам се да го чуя, защото, когато аз обикалях тогава, ходих при 5 на брой и всички бяха тотал щета, а двама от тях с големи имена. Единия няма да забравя като му показах изследване на ДХТ и ме попита "Какво е това и защо сте го издледвали?" Просто без коментар. Най-голямо внимание ми обърна хематолога - бабе на 70+ години, но много присърце ми взе проблема и доста неща ми разясни. Някой в темата може и да е ходил при нея - доктор Кирова. Дано да е здрава жената, предвид преклонната и възраст.
Иначе наистина бих била щастлива да се намират специалисти, които обръщат внимание на проблема и си вършат съвестно работата.

# 523
  • София
Вклчвам се и аз: За обилен косопад последната 1 година ( с видимо оредяла коса на темето )  при какъв специалист е най- добре да се отиде за пускане на изследвания Дерматолог или Ендокринолог?

# 524
Ендокринолог за мен.

Общи условия

Активация на акаунт