Косопад - тема 23

• 43 261
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
Вклчвам се и аз: За обилен косопад последната 1 година ( с видимо оредяла коса на темето )  при какъв специалист е най- добре да се отиде за пускане на изследвания Дерматолог или Ендокринолог?

И аз бих казала ендокринолог. И да ви насочи какво да изследвате.

# 526
Привет на всички от мен! Минавам да споделя, че на 19 съм на дерматолог за преглед отново, да видим какво ще каже. Но от няколко дни забелязвам,че отново косата ми започва да капе....беше спряла, но ето, започва отново. Есента е сезонът на лекия косопад, ок, но малко се притеснявам...не виждам и косъмчета да започват да растат...факт,косата ми оредя :'( :'( другата седмица ще видя кога ще имам време и ще си пусна и изследване за феритин, че не успях миналия месец,както бях планувала...може би косопадът отчасти е и на факта,че докато съм на работа,не се храня особено, а и въздухът в офиса е застоял,проветрява се, но просто въздуха също не бива...абе досега такива проблеми не съм имала, факт, а не работя от вчера в този офис...не знам,но и от Дюкре не виждам ефект аз.... Стискайте ми палци Sad

# 527
Едва ли въздухът е виновен. Търси друга причина. Колегите имат ли косопад?

# 528
В момента в Златна рибка има -20% на продукти за косопад, да знаете.

# 529
Касандра,четох статия на една Американска асоциация, според техните експерти няма сезонен косопад. По-скоро лятото косата е увредена от УВ лъчите, евентуално морската вода и ежедневното и миене, прегаря от слънчевите лъчи и ефекта е след 2-3 месеца през есента.

# 530
Аз да ви кажа, 4е от моето проу4ване се спрях на няколко 4овека, за които намерих добри отзиви: - д-р Люси Попова и д-р Брезоев - двамата от клиника.. Дерматологикум май беше името, за Попова, към която се бях насо4ила, ми казаха, 4е 4асове има за декември месец, а и консултацията там е 90лв., така 4е минах на следващата: - д-р  Наталия Боянова, която можеше да ми запише 4ас от 4етвъртък за понеделник, консултацията е 60-70лв.и някъде про4етох добър отзив то4но за косопад, а и тя каза, 4е има доста такива слу4аи, но в следващия момент нещо не й хареса, 4е се обаждам само да питам и няма да си запиша 4ас веднага, леко изгрубя, и аз реших, 4е няма да е тя. И д-р Никол Цветкова от клиника Дерма Елит (друга с добри отзиви от същата клиника е Ана Пейкова). Та отидох при Цветкова, много мила, усмихната и добри4ка, ли4и си, 4е работи с ентусиазъм, обясни ми вси4ко подробно. Според нея при мен нещата са от пост ковид синдром, 4есто се появявал косопад (аз карах ковид на4алото на юли месец) и себорейно възпаление на скалпа, за което допринасял и стреса и още 100 неща. Предписа ми шампоан, спрей и аминокиселините.. Даде някои препоръки, от сорта, 4е къпането трябва да е 10тина минутки, защото скалпа се изсушава Open Mouth само дето аз се къпя 40 и това не знам как ще го спазя.. а да, и ми пусна изследвания, за да се изклю4и вътрешна при4ина някаква.
Добри отзиви намерих още за д-р Андреева и д-р Ангелова от 22ро ДКЦ. А се оказа, 4е има и специална клиника баш за скалп и косопад, ама не й записах то4но името.

# 531
Едва ли въздухът е виновен. Търси друга причина. Колегите имат ли косопад?

Едната колежка има лек косопад, но не така както моя. И нейния е сезонен, косата й е гъста....доста гъста.... Другата ми колежка като си говорим и й споделям ме посъветва с Алпецин да пробвам,че нейния мъж го използваш за косопад и бил доволен, нейни приятелки ,които са боледували от ковид също го използват и са доволни. Но и според нея моето не е такъв голям косопад, да съм виделя нейната коса как капела...да, ама за три-четири месеца косата ми стана супер рядка, а беше гъста до преди да се върна на работа....

Felicity king аз всеки ден почти я мия косата, не понасям да ми е дори леко омазнена и оттам отчитам това като проблем...явно трябва през ден-два... Ще видим какво ще каже ендокринолога, така или иначе ще изследвам и феритин, че като се замисля, както не се храня добре по време на работа, като нищо да имам недостиг на желязо и това да е една от причините, освен стрес....:х

# 532
Касандра, какъв шампоан до сега си използвала? Причината за косопада не винаги е  във Феритин и Желязо. Специално при жените е 50:50 т.е. хормони : анемия.

# 533
Касандра, какъв шампоан до сега си използвала? Причината за косопада не винаги е  във Феритин и Желязо. Специално при жените е 50:50 т.е. хормони : анемия.

Не е от хормони.Правих пълни изследвания на тсх и антитела,полови хормони и вит.б12, нямам недостиг, всичко е в нлрма. На вит.Д също недостиг нямам, изследвала съм и това. Единствено феритин не бях, не се досетих да изследвам и това. ПКК бях пуснала лятото, хемоглобина ми беше 130. Всички доктори на стрес го отдадоха. Дерматоложката ми предписа цинк и биотин +селен на абофарма и вече втори месец ги пия, както и на Дюкре шампоана. Преди Дюкре години наред си използвах на Балеа марката шампоаните. Супер доволна бях,никакви проблеми нямах. Върнах се лятото на работа след майчинство директно и започна....косопад 😱😱😱😵🤷🤷🤷. Това е накратко. Беше поспрял ,но от няколко дни забелязвам отново косопад... :Х Абе...ужас...другата седмица съм на дерматолог.... Аааа и да, според дерматолога съм карала ковид преди месеци и оттам е косопадът, предполагам няма как да знам, тъй като съм с две дози от началото на годината и антитела имам...и да съм карала, няма как да знам :Х

# 534
Дай да видим изследванията.

# 535
Момичета, минах и на гинеколог и всичко е наред. Той ми каза, че научно е доказано, косопад след прекаран Ковид. Също можел да доведе до хормонални смущения закъсняване на цикъл или липсващ такъв.
За него косопадът е от прекаран Ковид.
Единственото, което виждам е нисък Вит. Д може ли той също да предизвиква косопад?

# 536
# 537
Кло, по-нагоре сме писали, че Ковид в някои случаи причинява косопад. Хормоналните смущения, които прави Ковид са свързани с хормоните на ЩЖ, защото той води до нейното възпаление.  За репродуктивните хормони , мисля , че все още не е докладвано неговото влияние там.

# 538
Благодаря, Felicity King! 🤗
Имах косопад и преди и знаех, че Вит. Д е нисък, но не му обърнах внимание.
Да не говоря, че живея на морето и да е нисък.
След Ковида стана нещо страшно. Нямам проблеми със щитовидната пусках изследвания.
Само нисък Вит. Д. Личната ми даде да пия еднъж седмично, но аз зная, че се пие Вит.Д3 +К2
Гинекологът така ми каза, че оказвал влияние и на цикъла. С него проблеми нямам.

# 539
За витД- ако сте много поднормени 7-8 капки седмично със слаба концентрация, няма да доведат доникъде.Трябва да се пият ударно големи дози, проследяване и така, докато нивата не са около и нас средата.Всичко останало не е оптимален резултат.
Вит К се пие споре зависи от диетата на човек, ако яде много зелени растения, може и без.
Щитовидни хомони- ако ТСХ и Т3/Т4 не са в добра пропирционалност, пак не са ок изследванията.
тСХ трябва да е между 1 и 2, а хормоните да са над средата, в горната част на границите.
Това знам от моите лекари.

Общи условия

Активация на акаунт