Косопад - тема 23

• 43 130
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
Минавам на отчет след дерматолога днес- прегледа ми хубаво косата, каза, че фоликула на косъма ми е започнал да заздравява, както и че са започнали нови косми да растат. Имам минимален напредък, но след два месеца ме вика отново на преглед. Каза ми да продължавам да пия по 1 т. Цинк+биотин и селен на ден, с Дюкре шампоана продължавам още два месеца и минвидя резултатите от желязо и феритин. Помолих за сорбифер рецепта (тук пробвах в няколко различни аптеки да го взема без рецепта, уви, нямах късмет), но ми изписа феро фолгама по 1т.дневно с обяснението, че и това ще ми свърши работа. За вит Д я попитах,но нищо не каза. Както и да е, взела съм си и Ойлесен капсули и ще ги пия 2х1 сега, за да нямам недостиг и там.
Имам една молба само...на прегнако търсих из аптеките около нас протеиновия шейк, за съжаление не го предлагат....ако го поръчвате онлайн, може ли да ми кажете от къде да поръчам и това, тъй като смятам да ви послушам и за този протеинов шейк, като предварително благодаря за съдействието.
П.с. още една добра новина от мен: Аз : Ешерихия коли - 1:0 ☺️☺️☺️

# 646
Аз досега Сорбифер си купувам без рецепта.И как така лекар ще
откаже да гони пише, мн. странно.Вит Д не се поемаот здравна каса, така че може да си го изследвате и без лекарска препоръка.
Вит Д е много важен за отганизма, така че си го следете, предвид, че масово хората са с дефицит, поради начина на живот.

# 647
Да, аз лятото нямам проблем с вит.д. Есента по принцип ми е в норма пак,но си пада леко. Затова съм решила и вит.Д да пия. А за сорбифер пробвах в софармаси и Афия, както и две аптеки в центъра на града ни, без рецепта не ми го дадоха никъде... Явно са станали стриктни, знам ли. Аолин масово при нас го дават без рецепта, както и други лекарства,но това е друга тема на разговор. Сорбифер настоявах да ми се изпише, но дерматоложката реши феро фолгама, че е по-добро. Странно ми се стори, тъй като и от мненията тук установих,че е по-добро, но дерматоложката е на друго мнение явно....

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 21:37 от Kasandra_90

# 648
Нали говорим за вит Д към средата, не около долна граница?

# 649
Минавам на отчет след дерматолога днес- прегледа ми хубаво косата, каза, че фоликула на косъма ми е започнал да заздравява, както и че са започнали нови косми да растат. Имам минимален напредък, но след два месеца ме вика отново на преглед. Каза ми да продължавам да пия по 1 т. Цинк+биотин и селен на ден, с Дюкре шампоана продължавам още два месеца и минвидя резултатите от желязо и феритин. Помолих за сорбифер рецепта (тук пробвах в няколко различни аптеки да го взема без рецепта, уви, нямах късмет), но ми изписа феро фолгама по 1т.дневно с обяснението, че и това ще ми свърши работа. За вит Д я попитах,но нищо не каза. Както и да е, взела съм си и Ойлесен капсули и ще ги пия 2х1 сега, за да нямам недостиг и там.
Имам една молба само...на прегнако търсих из аптеките около нас протеиновия шейк, за съжаление не го предлагат....ако го поръчвате онлайн, може ли да ми кажете от къде да поръчам и това, тъй като смятам да ви послушам и за този протеинов шейк, като предварително благодаря за съдействието.
П.с. още една добра новина от мен: Аз : Ешерихия коли - 1:0 ☺️☺️☺️
Прегнако аз го поръчвам от Здравис или в аптеката на болница Надежда винаги го има. Това е сайта на здравис: www.zdravis.com В момента взимам от там Прегнако който е за след раждане защото към него е добавен и колаген.

# 650
Felicity king благодаря, ще разгледам какви вкусове се предлагат и ще поръчам. Не съм бременна, но се доверявам на мнението ти,че става и за не бременни.

ДХ3 да, горе долу към средата ми беше вит.д през лятото, не клонеше към долна граница. Сега реших да започна да го пия за есента, тъй като по принцип есенно време пада витамин Д в организма.
Малко много витамини започнах да пия, но няма как, трябва да съм пушка за работа и детето ми, не мога да си позволя да не съм добре или болна...🌞

# 651
Здравейте
Бях и аз на дерматолог за косопада. Твърди , че нямам нужда от изследвания и че бил като резултат от ковида , който преболедувах  февруари (не знам дали е възможна след толкова време).Препоръча няколко терапии , за съжаление твърде скъпи за мен.Направих само мезотерапия , но не знам дали и от нея ще има ефект .Изписа ми много витамини , които пия вече месец- но косата пак си пада, и скалпа продължава да прозира. Виждам , че са почнали да растат косъмчета , но дали ще се сгъсти косата  и колко време ще отнеме , не знам.

# 652
Каквато и терапия да правите, и кашон витамини да пиете, видим резултат ще имате след месеци. Повече от 3-4. Например 6. За съжаление косата се възстановява бавно и реално прогрес се вижда след доста време. Много търпение и упоритост трябва.

# 653
  • тук-там
Здравейте
Бях и аз на дерматолог за косопада. Твърди , че нямам нужда от изследвания и че бил като резултат от ковида , който преболедувах  февруари (не знам дали е възможна след толкова време).Препоръча няколко терапии , за съжаление твърде скъпи за мен.Направих само мезотерапия , но не знам дали и от нея ще има ефект .Изписа ми много витамини , които пия вече месец- но косата пак си пада, и скалпа продължава да прозира. Виждам , че са почнали да растат косъмчета , но дали ще се сгъсти косата  и колко време ще отнеме , не знам.
След ковид през февруари все още ви пада, така ли? А кога започна? На мен започна да ми пада преди месец, но аз карах ковид в началото на Юли. Не искам да си мисля, че ще пада 5 месеца. Това значи на минус да съм с космите при нивото на косопад в комента.

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 23:05 от mtz

# 654
Касандра, аз избрах точно тези протеини защото са най-безвредни за организма (когато става въпрос за бременни и кърмещи майки винаги контрола е по-строг), със ниско съдържание на въглехидрати и захар са, както и че съдържат телешки и яйчен протеин които са най-добрите и скъпите протеини. Няма опасност от предозиране защото във една лъжичка се съдържа 30% от дневната нужда на организма или все едно една малка пържола от пиле. В обикновените протеинови шейкове се използва млечен и соев протеин както и добавена захар за да дават изкуствено енергия.

# 655
Бихте ли споделил кои дерматолози посещавате?

# 656
Felicity king, доверявам се на мнението ти, тук за протеиновите шейкове не знам много много и не съм запозната. Съхраних си сайта, от който ти поръчваш и се разрових из интернет къде ги има. Намерих го тук също, до 30.10 е намален и поръчах оттам ----> https://vitania.bg/bg/bebeshki-hrani-aksesoari/pregnako-protein- … vkus-500-gr-74707

Засега пробвам с млечен, че нещо вкусовете на банан и шоколад не ги харесвам особено. За ягода съм 50:50, затова реших с млечния да пробвам и ако ми хареса, да продължа с него. Още веднъж, много благодаря за съвета и съдействието ❤️❤️❤️💋💋💋

# 657
Mtz,
Реално не можах да забележа кога е започнала да пада, защото моята винаги си е падала доста.Това което видях обаче е видимо оредяване при бретона, така че направо прозира скалпа при определена светлина, от бретона остана едни 10  косъма . Това го забелязах към юли/август месец  , като от тогава започнах да пия и прироин . До сега виждам някакви косъмчета нови растеж , но все още няма сгъстяване на косата.

# 658
Много ми е странно как отказват да изпишат Сорбифер (при положение, че молбата е конкретно за него), а изписват иначе Феро фолгамма...На процент ли са, какво ли...🤔
Странно ми е и как преценяват, че няма нужда от изследвания, но пък предписват иначе разни витамини...🤔
Размишлявам си просто.🙂
Аз изкарах ковид в края на август- засега нищо не ми капе.
Допълвам: Мисля, че Феро фолгамма беше с фолиева киселина (а също и Малтофер) и не знам доколко е ок при хора, които имат мутация и не усвояват обикновена фолиева киселина (а силно ме съмнява в тези два препарата да има фолат).🤔

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 08:09 от dolce miele

# 659
Здравейте
След ковид през февруари все още ви пада, така ли? А кога започна? На мен започна да ми пада преди месец, но аз карах ковид в началото на Юли. Не искам да си мисля, че ще пада 5 месеца. Това значи на минус да съм с космите при нивото на косопад в комента.
Извинявам се, че нахлувам така в темата, и мен ме тормози продължителен косопад. Август 2021 родих и след това нормално започна косопад, февруари 2022 спря да капе, но по това време прекарах ковид в много лека форма и след това отново започна да капе и така до сега. Нова коса расте и то къдрава 🙄, но много капе, неприятно е, защото я намирам навсякъде. Уж хормоните са в норма, но ето, че не спира 😞

Общи условия

Активация на акаунт