На море в Поморие 2022 г.

• 43 610
  • 764
  •   1
Отговори
# 315
  • Сливен
Здравейте на всички, от слънчево Поморие. 🏖️🍺🍻 Града е пълен както всяка година, оказва се истина, че по заведенията е по-скъпо, в сравнение с миналата година и в сравнение с "капанчетата" /ако мога така да кажа.

Този хотел въобще, ама изобщо не работи. Като минахме снощи,фоайето беше пълно със не знам си какво..

Пак сме в "Библиотеката" и да вметна само - от тази година собствениците са други. Намерихме място на платеният паркинг, до светофара - 12 лв за 24 часа. Малкият, срещу него -"САМО ЗА Собственици", има табела и бариера. Качила съм снимки в Гугъл мапс, на менюто, на The Palms - пиша през телефона и няма как да ги сложа в "скрит текст". Обичайните неща - Много хора по заведенията, много хора из Центъра и снощи Веселин Маринов имаше концерт. 😁

# 316
На Софарма паркинга също е платен...пак е 12 лв но дали беше за денонощие, или само за деня тази цена...не съм сигурна.

Безплатно може да паркирате зад новата сграда, която е точно срещу Библиотеката и по която текат ремонтни дейности...ако искаш погледнете и там...

По новините снощи гледах открили ракета във водите в посока косата-Алехой, и се стреснах малко ...уж без заряд била, но човекът видял я пръв, смяташе друго Close

# 317
  • Сливен
Аа, никъде няма да мърдаме. 😁 Даже снощи, към 19ч.,имаше няколко места на паркинга до Токалиев. Ама излиза, че трябва да я изкараме от паркинга, до светофара, там веднъж да платим. После пак да я вкараме, в този другият... А бе "дълга и широка".

# 318
Мързелани Stuck Out Tongue Winking Eye

Мен ме глождш един вэпрос - този руски квартал- на руснаци ли е, или на украинци  или е мешан ? И рускоговорящите в града какви точно са? Thinking

# 319
Назад пишеше украинци и молдовци, не знам. Честно казано, не ми се бутаха и не съм се вълнувала
Доста сгради там са видимо празни.

# 320
Ние останахме с обратно впечатление - много рускоговорящи , почти нашенска реч не чувахме, предимно руска...по плажа, по центъра  в Захарото и пред него, при Киселяка....абе навсякъде...
Интересно ми е какви точно са....защото в началото на квартала им стои надпис Мала Россия на две сгради, не Мала Молдова ила друго..за това се зачудих...

# 321
И аз снощи си попях с Веско. Много ми хареса втората част на концерта. Обаче ММ омрънка света, и така и не дочакахме да се снимаме. Аз имам снимка с него, от преди 20-25 г. Исках да се снимаме пак, ама тц.

И от трите националности има. Украинците от Западна Украйна са много. По плажовете, които са по-близо до руския квартал, са по-гъсто населени с рускоговорящи. Но на южния плаж, например, почти не съм чувала руски език.

# 322
  • Сливен
Така като гледам, доста хора от форума сме в Поморие. Иначе заради високите температури - имаше хора, които се прибираха от плаж в 19 ч. и в  20ч. ,та даже и в 21ч.😁

# 323
Оригиналът е руски, другите са впоследствие и имитират. Руснаците си накупуваха в новия квартал, стояха по половин година в Поморие и се опитваха да говорят на бълтарски. Много бяха сладки.

# 324
  • Поморие
Захаро не става откакто рускинята която го направи се оттегли / продаде по нежелание

По всяка вероятност се бъркате. Захаро никога не е било на рускиня. Фирма Захаро е създадена преди 31 години и продължава да се развива успешно с голям цех, няколко магазина и няколко сладкарници по Южното черноморие. Сладкарница "Зефир" беше на една рускиня, създадена преди 3-4 години на ул Нео Анхиало 9.

# 325
https://www.google.com/amp/s/btvnovinite.bg/amp/bulgaria/boeprip … rie-i-aheloj.html
Малко стряскащо си е...по тв човекът който я открил, каза друго за безопасността й...Neutral Face

За Роуз гардън питах дали някой е отсядал? Заглеждам го за кратък престой...

# 326
Отсядали сме в Поморие бей в апартамент на българин, срещу Роуз Гардън е

# 327
Аз съм на плажа пред Гранда. Трафопоста, който е до буната гърмя в продължение на 10 минути, издигна се гъст дим и после се чу пожарната. Мъжът ми предрича ремонт дълго време и без ток жителите на Айвазов.
Побързах да отида да си взема сладолед от малкото заведение с възрастния човек. Взех, но вече говореше по телефона да идват да прибират хладилните витрини.

Последна редакция: нд, 24 юли 2022, 09:44 от milanda

# 328
На южния плаж е пълно. Водата- чай. Гледам джет с парашут в морето, но сме далеч от отправната точка. Някой има ли идея каква е цената?

# 329
  • Сливен
Да и ние го виждаме парашута. Като гледам колко човека са "накачени/накачулени" 😆😆😆.

Общи условия

Активация на акаунт