На море в Поморие 2022 г.

• 43 611
  • 764
  •   1
Отговори
# 300
Забравихте При Американеца. Заведението е първокласно.
Омарът, който е до центъра, а не на плажа, също е много добър
И на плажа има. Добър е, да.
Да ви кажа, вчера остахме силно разочаровани от Омара. Пържолата и лукът прегорели, мидите преварени и БЕЗ подправки, ризото безсолно. Явно, сезонът почва, и нивото спада Sad

# 301
Някой с последни отзиви за бирария при Матьо в новия град. Обмисляме да го посетим тези дни.

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 16:43 от toni1

# 302
Видях плакат, за обучение по сърфиране за деца. Пишеше, че с 6 часа ще се научат да карат сърф. Обещават индивидуален треньор, който да говори руски. Това в близост на плажа до руския квартал.

Някой ползвал ли е услугите? Колко струват, и доволни ли сте? Моите деца не умеят да плуват, и не знам колко дълбоко ще се ходи за сърфа.

# 303
Първо ги научете да плуват има едно момиче /треньор по плуване / от Одеса  много е добра , дори да не разбират руски тя си им показва какво да правят, питайте за нея и по алеята не съм в града и  не мога да помогна обучава индивидуално където желаете

# 304
Леле, това е страхотно! Така исках да има такива неща, докато дъщеря ми беше малка!

# 305
Захаро не става откакто рускинята която го направи се оттегли / продаде по нежелание

# 306
  • Сливен
Teta- ти в "Библиотеката " ли си?

# 307
Да, там бяхме. Вече сме си вкъщи Grinning

Няма да повторим в този хотел.
Плюсове:
- локацията.
-дискретни хазаи, които не те притесняват.

Минуси:
-тясно / тясна стая, тясна тераса/.
-няма гледка / гледаш гащите на отсрещната тераса която е на 2м/
-шум от кухнята на бистрото на ъгъла /силен, всяка вечер, точно срещу задната врата на кухнята бяхме, която стоеше отворена, чуваше се всичко, и говор, и чукане, и дрънкане на чинии/...
-много стълби. Странни стълби, извити. Все едно качваш до 4 етаж, а реално си на втори.
- лампата в банята мигаше, 10 дена ни изпили нервите.
- водата не ни стигаше, бойлерът е нагласен да затопля на половина, стрелката така и не отиде до края, а стоеше до средата само...явно така е настроен. От съседната стая също се оплакваха, две сестри с една кукла на около 8г бяха, майката все не можеше да си измие косата...

Общо взето- дребни проблеми, но много като брой, които в тяхната съвкупност,  развалят кефа и вгорчават леко престоя...

# 308
Видях плакат, за обучение по сърфиране за деца. Пишеше, че с 6 часа ще се научат да карат сърф. Обещават индивидуален треньор, който да говори руски. Това в близост на плажа до руския квартал.

Някой ползвал ли е услугите? Колко струват, и доволни ли сте? Моите деца не умеят да плуват, и не знам колко дълбоко ще се ходи за сърфа.

Оптимисти! Simple Smile
Моите синове имаха по 10 урока (единият бе на 15г, другият на 10г; курсовете караха на Арапя), и да понаучиха се, но не е достатъчно..иска си практика. Купихме им сърфове, но бързо им мина мерака за тях; иначе винаги влизаха с жилетки, така че няма проблем дори и да не могат да плуват.

# 309
Ами пред Роуз Гардън/Рая бийч според мене е страхотно
Нощувки в руския квартал има, на добри цени
Киното и центъра са на макс километър, заведения, магазини, езерото,всичко

Благодаря! А кой е руския квартал?

# 310
Новия квартал срещу болницата. Продължава от Гранд хотел Поморие до Софарма.

# 311
За плажовете да кажа пак - двата плажа които са между Макао бийч, който е пред Софарма, и дългия плаж, който почна от Роуз гардън и стига до Гранда , на картите НЕ са обозначени като плаж, поне на картата на букинг. Първоначално мислех, че там няма плаж. Всъщност има два и то нелоши, почти изцяло са свободна зона -, нещо, което скоро не бях срещала и което е голям плюс!! ..според мен за Поморие , Grinning
Те нямат собствени спасителни пунктове,  има един за двата плажа, разположен горе на каменния разделител между двата плажа -, там са спасителите.

Не знам охраняем ли се води при това положение, ири неохраняем или наполовина охраняем....но респект за града че има такива свободни плажове и че за тях е окигурен спасител, макар и общ за двата !!!

# 312
И аз да кажа за Киселяка: и неговите продукти, и на кебапчетата до него, давам оценка 6+.
Но, действително, този човек само мисли с кого да се скара. Един говорил много по телефона, друг стоял много близо, трети не знаел че минимумът е 200 грама 🌞
Търговец, та дрънка 🌞🌞🌞

# 313
На Киселяка са му хубави нещата на скара - три са само те: скумрия, лаврак и ципура.
Синко си отяде на скумрия, накои дни и на обед и вечер си хапваше, та доволна съм че заложи на рибка и това лято.
Миналото в Приморско откара на филе от лефер от известното там  Рибко Simple Smile

Тук уточнявам, че при нашия човек в Поморие е добре рибите да са по-дребни.
Последната неделя взехме скумрия, която излезе близо 400 г без главата - 395 грама ако трябва да съм точна, не беше изпечена съвсем добре, не ми хареса.
Предните пъти по 230-250 до 300 грама излизаха, те бяха чудни. Лаврака и ципурата също ми харесаха, не бяха едри парчета, тоест ок бяха.
От пържените:
Калмарите ми бяха жилави, може да са си такива, не ям честно признавам си...обаче то като каиши.
Мидите ми харесаха - месо, пържени.
Цацата е хубава.
Сафридът..биваше, но не повторих.
Друго не сме опитвали.

Ох, ние го обърнахме на майтап помежду си, със синко, тоз човек...веднъж стоя си чакам встрани, и чувам: Скумриятаааа....и ми стана смешно, викам тоз на мен ли вика Joy..скумрия ли ме нарича...ясно, че не това е имал предвид, ма до края на почивката се шегувахме с детето....Satisfied

А, и друго НЕписано правило има /то много правила, ногУ особености, ногУ нЯщУ бе Satisfied, но да знаете...до 13.45ч на обед може да пуснете поръчка, после - твърдо не! Късно било, нищо че раб.време е обявено до 14ч. Ние отидохме в 13.48 и ни отсвири, хем тичахме че видяхме че наближава 14ч...ма нъцки...

Като преживееш първоначалния шок от маниера на общуване, си е направо забавен Stuck Out Tongue Closed Eyes

Ние сядахме да си чакаме скумрията, и виках на синко сядай да гледаме сега как ще напъжда хората ....оф..голяма забава ми беше....

# 314
Тъй де, кисели хазяйки, кисели готвачи
Хубаво ни е моренцето,ама на услугите не сме баш царе...

Общи условия

Активация на акаунт