На море в Поморие 2022 г.

• 43 632
  • 764
  •   1
Отговори
# 240
На централния плаж водата е до колене един километър навътре.
Сега видях на картата, че не е означено като централен плаж това, което аз знам от преди. Говоря за плажа, който е последния до военния санаториум. Точно района пред старовремското барче. Човекът, който държи барчето, черпи с безалкохолно всяко дете, което напълни с фасове от плажчето пластмасова бутилка и да му я предаде.

# 241
  • Поморие
На централния плаж водата е до колене един километър навътре.
Сега видях на картата, че не е означено като централен плаж това, което аз знам от преди. Говоря за плажа, който е последния до военния санаториум. Точно района пред старовремското барче. Човекът, който държи барчето, черпи с безалкохолно всяко дете, което напълни с фасове от плажчето пластмасова бутилка и да му я предаде.

Централният плаж са двата вълнолома пред Балнеохотел Поморие. От моста на хотела, до Военния санаториум Вита. Даже, ако не се лъжа още си стои постройката, със съблекалните, която беше официален вход към плажа. Някога не бяха разделени с вълнолом. Вълноломът го правиха в началото на 90-те. Не знам защо на новите онлайн карти го дават на втори вълнолом. Може би , защото там на втори от край време има най-много туристи.

# 242
Не схванах ...централен го дават по картите друг. Явно всеки си има свое тълкувание. Grinning

# 243
Аз знам, че Централният е пред Гранд хотел Поморие и балнеосанаториума.

# 244
Може би няма понятие като централен. Всички са охраняеми в момента. Може би "централен" е остаряло понятие, си мисля...Thinking
Южен не казват ли на този пред Гранда?

Централен пишат този четвъртия, пред хотел Регата..между Регата и Софарма, а там са  La Habana и  Macao ...поне по картит така излиза.

Пред болница Вита е в края, не е той централен според мен...

# 245
  • Sofia
Гери и Амини са прави, централен е плажа пред Гранд хотела и този след него. Това го знам от стари поморийци. Постройката още си е там, това за мен е най-хубавият плаж в Поморие - плитко,  спокойно и чисто море.
Тете, този пред Софарма се води част от източния, ако не се лъжа.

# 246
Да..  аз не споря. На плажа пред Гранда сме ходили на младини, тогава и хотела още го нямаше....имаше пързалка помня.

Но картите явно са грешни...дават друго място ..кой знае как са правени. Явно са цепили къде е средата географски, и там са писали централен, тоест центъра на източните Grinning

Няма значение де, просто да става ясно за кое се говори...че инак става леко обърквация...с локациите Stuck Out Tongue Winking Eye

# 247
Южен плаж е в новия град, пред Сънсет.

# 248
  • Sofia
Хе,хе, Тете, да не сме наборчета? 🤗 Да, там навремето имаше пързалка, после се появи Гранда и цялото презастрояване.

# 249
Ох, там такъв дъжд ни пра веднъж, помня се крихме на една спирка в дясно посока центъра. Сега я търсих, намерих една , но дали е същата....много променено..

Сега до гранда ги огледах плажовете, по натам не отидохме....ще разуча тия дни...още..

# 250
  • Ловеч
Здравейте, ние ще сме в Семеен хотел Родос Хаус в новия град от 2рата седмица на август.
За първи път ще почиваме в Поморие.
Дано да случим на хубаво време и да сме доволни от хотела.

# 251
Здравейте,
Искам да помоля за отзиви за Гардения Бийч Палас.
-самия хотел,
-плажа до него - вълнение, чист ли е, пренаселен ли е обикновено, цени на чадъри, заведения;
-стига ли се пешеходно до центъра, магазини и т.н. от хотела;
-паркиране;
-може ли да се почива там и извън активния сезон, т.е октомври, ноември с идея за процедури/кални бани и всякакви терапии в гранд хотела или саноториума (ако има такъв)?
Извиянвам се, ако е отговорено на въпросите вече. Колкото можах прочетох назад Flushed.
Не познавам града и колкото и да гледам снимки и карти не ми е много ясно Flushed
Благодаря на всички, които биха ми отговорили и приемам всякакви мнения и информация, дори да ви се струва маловажна, моля споделете, ако желаете Simple Smile

# 252
За съжаление, има руснаци. Но сякаш са една идея по малко нахални...
Най много са украинците дори си купиха апартаменти по богатите после молдовци , арменци  видях / всички говорят на руски/  от този месец съм видял 4-5 семейства и 2-3 баби от Русия но започват да пристигат тези които имат апартаменти   дошли са през Финландия и Истанбул това стария град ,хотелите с руски туристи се ремонтират  но руски турист тук няма да стъпи според мен

# 253
Здравейте! Аз и мъжа ми търсим къде да отседнем с кученце, йорки на 4 месеца, с изградени навици. Период 30 юли 7 август. Кученцето, ще е с нас последните 3 дни.

# 254
Като напишеш в търсачката, излизат. Ние бяхме пролетта в един хотел във Велинград, където приемат.
В къмпинг с каравани и бунгала  също няма проблем, а е толкова хубаво. Има варианти.

Общи условия

Активация на акаунт