Горещо лято бърза и напира, бременните от 'Искам бебе' тука се събират. /тема 36/

• 39 730
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
Честити бебоци на родилите мами! Предстоят страхотни емоции- насладете се на максимум ❤🌸

Ние ползвахме CocoonaBaby- за мен беше едно от топ попаденията. Кофтито е, че е скъпо и се ползва за кратко, но ние го взехме първо защото бебето беше недоносено и второ, защото не сме се хвърляли в излишни покупки като цяло.
Да, според мен категорично си променя формата според тежестта и размера на бебето. Нямам идея обаче дали след като спре да се ползва тази форма се възвръща. Факт, е че в групата на Фондация нашите недоносени деца има няколко такива гнезда, които се предават от бебе на бебе и не съм чувала някой да има някакъв проблем. Включително нашето отгледа още едно бебе и сега отива при следващо и майката на мъника, който го ползва след нас беше супер доволна, а на бебока беше много удобно.

# 181
Добре дошли на Дарина и Йоан!Да са здравички,да радват мамите си и да ги усмихват !
Честито момичета!

# 182
Честити бебчета , Бъбълс и АА ❤💙 Да са ви живи и здрави и да ви носят много радост !
На вас , бързо възстановяване ! 🤗

# 183
Честито на най-новите мамчета в групата. Да са ви живи и много здрави рожбите Heart Blue Heart

Аз днес бях на преглед 28+5 дни малкия е само 1108 гр заради преекламсията било, с по-малка обиколка на коремчето е.  Каза ми да си пия Акарда и това е. Нямам кръвно, отоци и белтък в урината за сега.
Като излязох и се притесних още повече и сега само това мисля. Дали няма да се влошат нещата ... Confused

# 184
  • Замък сред облаците
Няма да се косиш, Анабел! Мен 1100 гр ми го измериха в 27+6. Как ти е кръвното? Ти прееклампсия реално нямаш, ако нямаш белтък в урината, високо кръвно и отоци.
Наблягай на протеиноте, може да си вземеш разтворим суроватъченна Биогейм или Прегнако.

# 185
Кръвното ми е макс 110. Тази вечер 95/61. Прегнако си пия от време на време ама сега ще наблегна на него.

Йоан колко кг се роди ?

С нетърпение очаквам да споделите как са минали ражданията .

Последна редакция: сб, 09 юли 2022, 01:43 от @n@bell

# 186
  • Замък сред облаците
Да, наблягай на протеин и въглехидрати, сега трупкат. Уж го изчислиха 3500 на УЗ, а се роди 2840гр 😁

Ето линк към разказа за раждането, да не си дублирам дословно поста: https://bg-mam.ma/p/1461773/45019731

# 187
Честито, на мамите! Бъдете живи и здрави и бързо се възстановявайте и с нови сили към дома!!
АА, направо съм изумена как толкова много хора са ви обгрижвали. Страхотно. Аз раждах с един доктор, една акушерка и една санитарка. За бебето 1 неонатолог разбира се. Ама може и да е достатъчно де. Просто се изненадах.

Последна редакция: сб, 09 юли 2022, 14:46 от Parusheva

# 188
  • Замък сред облаците
Ами, като се замисля бяха:
- дежурната АГ и моята АГ
- три акушерки, като на едната й свърши смяната преди да родя и дойде другата, та бяха общо 3, а водещата ми седя до края на раждането
- неонатоложка и неонатологична сестра, тях видях в родилна основно
- две анестезиоложки, като едната също тръгна към края на смяната си и другата остана за същинското раждан
- санитарката дойде в края на раждането

Уточнявам, че ако паралелно течеше друго раждане, надали щяха да се суетят всички около мен едновременно.

Това си говорихме с водещата раждането акушерка, че това е предимството на болници като Вита, защото примерно в държавни или други големи частни напливът е огромен и всичко е на конвейр. Оттам нямаш възможност за избор на екип (Надежда) или екипът хвърчи измежду няколко жени.

# 189
Честити да са Дарина и Йоан! Heart Да са здрави, щастливи и много да радват семействата си! Flowers Four Leaf Clover

# 190
Честити Дарина и Йоан! Да растат здрави, любопитни и да спят повечко Grinning

АА, аз съм се насочила към Вита, понеже Дойчиновски израждатам. "Лошото" е, че и във фейс-групата за януари, и тук сме бая кокошки при него, ще има да жонглира Grinning

# 191
Ох, ох...чакайте...
Честита да е прекрасната Дарина!
Честит да е мъничкият Йоан!
АА...толкова толкова чаках това бебе, още преди да бъди дори точица! Толкова се надявах с теб да се похвалиш с ++, после да минеш онази страшна седмица, после да стигнеш до термин и накрая да гушнеш едно малко, пухено вързопче. Ето че стана! Много се радвам че имаме щастлив и ревлив бебешки финал. Бъдете много щастливи! Heart

Слънчогледче...точно това каза и мъжът ми, когато най-после се прибрахме вкъщи с двете бебета....Ето това чаках....Няма по-хубаво от това. Минахте през толкова много. Сега е време да сте щастливи и да се радвате на мъничетата и дано повече не се разделяте.

Ние сме добре. Онзи ден станаха на година и 2м. Времето наистина лети. Големи са халички. Само белята им е в очите, но пък са толкова забавни и хубави. Малко ми е мъчно че вече са повече дечица отколкото бебета, но това е живота. Върви си напред.
За съжаление и ние сме с ковид. Три години не ни хвана и сега на един детски рожден ден...Пазете се. Целувки от нас!

П.С.
Радвам се че писа Рейв! Дано скоро пак си в редиците! Това което усещаш са ghost kicks. Абсолютно нормални са. И аз ги усещах и след двете бременности. Има теория че просто вече знаеш че точно в матката и покрай нея има движение и дори да е балонче с въздух или нещо такова, ти напомня на бебето.

Последна редакция: сб, 09 юли 2022, 21:18 от Jessito 🍀🍀

# 192
АА честито! Много добре се получи, че бебчо изчака и го роди в средата, в която искаше! Нека сте много здрави и щастливи 🍀
@n@bell кога стигна 28 седмица 😳 Не се притеснявай, че теглят бебето еди колко си грама. Тези измервания са колкото верни, толкова и грешни. И моето дете се очакваше поне 3 кг, а не беше. Следи си нещата с кръвното, хапвай разнообразно и всичко ще е наред!

# 193
Честити бебчета, момичета! Пожелавам на Дарина и Йоан да са здрави, щастливи и винаги усмихнати! На вас бързо възстановяване!
Сън, радвам се за вас и продължавам да стискам палци всичко да се нареди с очичките на малката.
Рейв, благодаря ти, че писа. ☺️ Дано скоро да усещаш истински ритници в коремчето!

# 194
Alison времето си тече , все повече мисля за раждането, всички само това ме питат.
Дай Боже да сме живи и здрави да стигнем до термин.
Тая прееклампсия да не ми обърка нещата. Много добре се чувствам иначе.
Маточните артерии са добре , но пъпната артерия PI 0.86  и от там бебето все едно било на диета ми каза доктора. Има начални данни за фетална ретардация.
В 33г.с пак съм на преглед , ще наблегна на протеините да видим дали ще се отрази. Не мога да направя друго...

Общи условия

Активация на акаунт