Горещо лято бърза и напира, бременните от 'Искам бебе' тука се събират. /тема 36/

• 39 733
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
  • Замък сред облаците
А аспирин пиеш ли досега? Това се дава, за да компенсира кръвотокът.

# 196
Bubblezz, АА, честити бебчета! Живи и здрави да са ви и много да ви радват! 🤱🤱🎈🎈🎈
Бързо възстановяване на вас!

# 197
Да, на Акард съм 150 мг от 18г.с

# 198
Анабел, аз съжалявам, че така се намесвам, ама определено не бих чакала 4 седмици за преглед. Успех и дано стигнеш възможно най-близо до термин.

# 199
Анабел, подкрепям мнението на Диди

За родените бебета на "Искам бебе" има тема
https://m.bg-mamma.com/?topic=1275761.msg44884915#new 

# 200
Честити нови бебета!! Да бъдат здрави и да плачат малко❤

# 201
Анабел, аз бях намерила един сайт със статистика и гледах там, в кой % се намира бебко спрямо последните измервания. Вървеше билзо до 90% все голям, после се нормализира към 70тия и на последната консултация ми го измериха в 40тия, та се дигнах още един път да гледам кръвотоци, че голяма разлика, ма се оказа че грешно измерено. Роди се 3410.
Не може всички да са в средата на нормата.
Така де има малко и малко бебе, ако е над 30тия процент, хич не се притеснявай, ма ако е под 10% примерно е друго.

АА честито и тук!! Аз така и не знам кой стартира прицеса, бебето ли тръгва или майката, но добре изчакахте наистина. Представям си какво ти е било.

Джесче, оправяйте се бързо. Аз се радвам и ти като пишеш и Рейв и Диди и Жасминката и който и да от the old dogs.

# 202
  • София/Севлиево
АА, честит да е Йоан! Много хубав разказ(прочетох го при юлките,там има няколко момичета от инвитро темите дето ги следя).

# 203
Благодаря за мненията, момичета!

Честити да бъдат Йоан и Дарина и да растат много щастливи! Heart

# 204
Одри утре съм на частен преглед пак, че не мога да спра да го мисля. Ще видим ...

# 205
Анабел , успех на прегледа и те чакаме с хубави новини 🫶

И аз на твое място бих отишла , при най-малкото съмнение за проблем , по-добре да се следят нещата изкъсо , за да се избегне максимално 🙂

# 206
Момичета бях на преглед при АГ и ми обясни , че имам плацентарна недостатъчност свързано е с прееклампсията. (Надявам се да не се развие при мен по-нататък). Абе толкова внимавах какво ми говори и накрая не мога да ви го обясня като хората, но така съм аз като съм притеснена.
Най-много я безпокои не това че в 28+ 5 г.с е с тегло 1108 гр, не било чак толкова ниско, а че коремната обиколка(AC)отговаря на 25+6г.с.
Диаметъра на корема (TAD) 26+1г.с .
Бедрената кост отговаря точно на седмицата.
Обиколката на главата е 29+6 г.с, по-напред върви , но каза че това не я притеснява.
Ще следим 2 пъти седмично тоновете до термин. Тоновете му бяха нормални сега.
И това е, продължавам си аспирина.
Като я питах най-лошия вариант какъв е, да го извадят преждевременно ли? Каза че не иска да го изрича на глас най-лошия вариант.
И така...естествено че четох по-темата ама по-добре да не продължавам защото най-много да почна да вдигам кръвно от притеснение.
Иначе феталния специалист при който ходих в Пловдив ( Борис Стоилов) не ме е наплашил , беше спокоен. Но явно положението си е сериозно.
Не знам дали има смисъл да ходя и по София при друг или да им се доверя на тях.
АГ ми каза, че тъкмо изродила наскоро една като мен в 38г.с , бебето било 2800 гр, доплери и тонове всичко било добре и нямало как да чакат до термин, защото бебето било под стрес като е с ограничени хранителни вещества.
И аз няма да изкарам до термин най-вероятно каза.
Сега ще се моля да избутам този месец 7ми, после 8ми и дай Боже да презполовя септември.(термина ми е 25.09)
Ох извинявайте ,че ви товаря с моите проблеми.
В крайна сметка ще се моля да родя живо и здраво детенце като му дойде времето, друго май не ми остава....

# 207
  • Замък сред облаците
Ще следите нещата изкъсо, Анабел, и всичко ще е наред. Бих направила и втора консултация на твое място все пак, за да си спокойна.

# 208
Доколкото помня от друга наша мама тук , ретардацията се усещаше точно в коремчето първоначално . Това бебенце се роди доста по рано , но сега е една прекрасна госпожица . Със следене и , ако трябва намеса , би трябвало всичко да е наред , Анабел . Стоилов е добър лекар , Борислав Иванов също и не само … техните мнения са много уважавани и ценени , ако трябва пак го посети . Силно стискам палци 🫶

# 209
Анабел и на мен на ФМ ми казаха, че има данни за лека ретардация, защото главичката върви точно на седмицата, но коремчето и крачетата изостават с 1 седмица, в плюс на всичко това и водите почти на долна граница, също и теглото е малко - 30 г.с. - 1400. Аз също съм притеснена, но някак ме наплаши специалистът по ФМ, моята АГ е доста спокойна и вярва, че ще си родя дребно здраво бебе в 9ти месец, дори не коментира друго. А лекарят по ФМ каза, че с органите и като цяло всичко е наред, но ми говореше нещо за 34та седмица и най-любимо ми е като каже някой “ако изобщо стигнеш до там де” … еййй 🤯

При теб дават ли причина за изоставането? При мен и двамата (а и при още един специалист бях) и казват, че и намалените води, и изоставането са най-вероятно от тромбофилията.

Едит: Аз за първи път чувам заради тромбофилия да изостават бебета, имайки предвид че слагам и инжекции, и Аспирин. Вие имате ли такива наблюдения?

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 08:49 от Darling*

Общи условия

Активация на акаунт