Горещо лято бърза и напира, бременните от 'Искам бебе' тука се събират. /тема 36/

• 39 996
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
  • Замък сред облаците
В билковата кръв има б12 и ако почнеш вечерен прием не се чуди, ако сънят ти стане некачествен в такъв случай Simple Smile

# 391
Ако трябва да се пие преди вечеря ще пия към 17, лягам късно и без това. Не съм забелязала Елевита да пречи, а често го пия точно като си легна. Но да видим. Ще го нагласим някак.

# 392
  • Замък сред облаците
😂 2мкг в Елевит са нищо. В тия подезичните са 1000мкг.

# 393
Инферия, дано не ти направи запек тоя Сорбифер по 2. И на мен така ми беше изписан, но положението с изхожданията стана много лошо и сама си го намалих на едно дневно. Съветвам те да си вземеш и пробиотик. Аз се мъчих със запек целия 9ти месец докато посредата някой не ми каза защо не си купиш пробиотик. След пробиотика вече се оправих. Според моята АГ билковата кръв не вдига много желязото, но пробвай за себе си да видиш как е щом от момичетата тук има доволни.

# 394
Мда, пробиотика го обмислям и без това, тъкмо оправих положението, че нещо последните седмици беше тежко откъм изхождане. Съответно хемороидите само това чакат -.- А аз естествени пробиотични храни не ям. Ще гледам да вдигна фибрите малко.

# 395
Аз цяла бременност се пробвам с ябълки, хускове и както ли не. Не знам как не се сетих по-рано за пробиотик. Уж знам, че помага за червата. Реално само той ми помогна. Сега след раждането продължавам с желязото и пробиотика ми е верен приятел Joy

# 396
В края на осмия месец започнах да пия пробиотик Панда по препоръка от приятелка, за да нямало бебето колики. Четох в нета добри отзиви и реших, че поне няма да навреди. Тааа хем ми беше добре на стомахчето, хем сега нямаме колики. Не знам дали е било от Омнибиотика, ама е голяма радост 😀🥰

# 397
  • Замък сред облаците
Не съм пила пробиотик, нито на детето съм давала и пак няма колики 😅.

# 398
Малката пък като ѝ давах този пуст Омнибиотик ревеше на поразия и ставаше ад със стомаха…

Иначе моят хемоглобин беше и под 100 по едно време и нищо не го качваше… сорбиферът не ми е давал ядове

# 399
Здравейте скъпи дами!!! Официално се включвам и аз като бременна, вече в 13 г. с. До сега не смеех да пиша много, че всичко ми е в сън и още го осъзнавам. След трето инвитро вече чакаме бебчо. Вчера беше първият ми преглед в Токуда при др Апостолова, мисля да остана там за следене и раждане. За сега слагам фраксипарин 0.4 и пия витафолат(то е метилирани фолиева и б-комплекс), защото досещате се съм с мутации и тромбофилия. Вчера ми изписаха още вит. Д по 20 капки седмично и омега 3 1000мг всеки ден. Има ли значение каква  омега ще взема, или каквато има по аптеките. Тук по нашите аптеки намерих най-често  на Абофарма като фирма. Пише, че се извлича от сьомга. Или да препоръчайте вариант, който взимате вие. Имам малък проблем с нея, че са много големи капсулите и няма да мога да ги гълтам. От нея по - малки са тези от 500 мг. Докторката каза, че може и да не го приемам не е фатално, но ми се иска максимално да изпълнявам нещата както трябва. ☺️
 Благодаря ви предварително! ❤️

# 400
  • София/Севлиево
Фън,добре дошла и лека бременност.
На Росен давах омнибиотик панда и от 1/3 саше получаваше страхотно разстройство та го спрях.Нещата се оправиха сами около 3-тия месец.
Моят хемоглобин като бременна не е падал под 120, стартирах с 150 и като видях към 5-ти месец , че е станал 120 писнах на доктор Вецев, че е нисък и той ми изписа Сорбифер,но него го нямаше  по аптеките и го смених с Тотема.Май съм една от малкото бременни ,които харесват тези ампули, а и ми се отразиха добре.След секциото хемоглобинът ми падна на 112 и с по 2 ампули за 3 дни го направих 126(т.е.още в болницата го вкарах в норма).

# 401
  • Замък сред облаците
Честито, Фън!!!

Омега 3 има също спомагащо кръворазреждащо освен антиоксидантно действие (с натрупване, подпомага кръворазреждането един вид), така че да имаш едно на ум. Иначе имаше значение да е с превес на DHA над EPA в съдържанието при бременни мисля. И задължително от дива сьомга, не от растителни източници. Аз бях взимала Wiley’s finest мисля пренатален вариант. Edit: да, това е било но го гледам че няма внос в момента. 600 dha към 120 epa е било.

Вит Д го следи стриктно, щото 20 капки вигантол на мен почти не ми действаха.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 10:39 от АА

# 402
Фън, честито и лека бременност!
Омега аз приемах тази. Големи са, но нямах проблем с приема им, а по принцип съм много зле с пиенето на всякакви хапчета. Сега приемам омегата на pregnacare за кърмене, по-малки са капсулите, но са много твърди и всеки път ми е трудно да ги преглътна.

Витамин д използвах спрея на Better you, но първо трябва да се изследва и да се видят стойностите, защото аз бях с ниски и тази доза ми назначиха.

# 403
funn добре дошла! 🍀 Подкрепям написаното от АА за кръворазреждането и омега 3. Аз пиех точно тази омега в поста над мен още от преди забременяване. И както се притеснявах постоянно да не се сгъсти кръвта, защото уж имам някакви мутации, но от самото начало Сигридов ми беше казал, че с тази бременност няма да имам нужда от кръворазреждащи лекарста, та така към 17 седмица мисля че беше, се оказа че имам кръв в матката и изследванията ми показваха прекалено разредена кръв. Спряха ми омегата и ми назначиха малко вит. К. Та трябва си следене и едно на ум

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 12:42 от AlisonParker

# 404
Фън, честито и тук 🤗❤️  За вит Д аз бях със спрея, който Мис е постнала и съм много доволна, вигантола нищо не върши според мен. За омегата разрежда още повече факт, но е и доста полезна с превес на ДХА, аз пиех на Wiley's, за който е писала АА беше пренатална вариант за бременни, но ако наистина го няма потърси нещо подобно или препоръчаното от Мис.
Хемоглобина ми падаше, вече не помня до колко стигаше, но успях да го вдигна със сорбифер 2*1 въпреки че желязото винаги е било в норма. И много цвекло и моркови изядох. Б12 само метилирана форма която се разтваря под езика съм взимала, всичко друго е излишно и не върши работа според мен 😉
Омнибиотик панда съм давала на бебка още в началото и съм доволна не сме имали проблеми даже й помогна за коликите, но аз не съм го пила.
Успех момичета стискам ви палци и като цяло гледайте да взимате най-добрите добавки и да ядете най-добрата храна, защото всичко което правите сега се отразява на мъниците Hug

Общи условия

Активация на акаунт