Горещо лято бърза и напира, бременните от 'Искам бебе' тука се събират. /тема 36/

• 39 994
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
Благодаря ви много момичета, и за информацията и за подкрепата! Спрейчето на бетър ю вит д, го имам. Аз си го ползвах преди по време на инвитрото. После го спрях, и сега не приемах нищо без знанието на гинеколозите. Иначе ми изписаха вигантол и него съм го пила и наистина от него се качва много бавно. Но лятото ми беше добре, сега ще го изследвам пак и ще проверим. Другото ще го нагодя, а пък ако наистина не е толкова належащо да го взимам няма да се мъча.Благодаря ви много. ☺️Мислех си един път да забременея, да се успокоя 😂Колко наивна съм била само... 😀Добре че ви имам вас!!! ❤️❤️❤️

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 12:32 от funn

# 406
Освен Омегата бях и на Фраксипарин. Следях всеки месец кръвосъсирването и проблеми не съм имала. Важно е да се следят тези неща и да се действа адекватно според нуждите на организма.

# 407
Аз също пиех омега и бях на клексан и не съм имала проблеми. Даже пиех и аспирин - всичко зависи от организма и от конкретния човек затова се правят изследвания и се следи. Никой не трябва да пие нещо защото друг го е пил или защото не го е пил, само каквото е предписано и каквото показват изследванията. Затова ми е странно как някои лекари работят наизуст и обясняват че няма нужда се пускат изследвания уж за да си спестиш пари Joy Но това е друга тема...

# 408
Пф, аз съм обяснила на док, че съм с ДЗО. Ако иска да ми спести пари по-добре да ми ги напише в листчето, от колкото аз да си ги пусна Grinning

# 409
Честито funn! Лека бременност ти желая! Те първа ти почват притесненията и трудностите! Почакай да родиш 😀! Прекрасни приключения ти предстоят 😍
Моето момче от пандата пък се запичаше, та не му трябва.
Редактирам се:
Има въпрос към кърмещите мами. Едната ми гърда имаше запушени канали. С компрес и лицитин се оправиха. Кърмя на три часа 6 пъти сутрин от 6, вечер последното е в 9ч. До сега се цедих след всяко хранене. Вече сме на 1 м. Според вас трябва ли да продължавам да се цедя и ако да, колко често, за да не се получава свръх лактация или пък да не стане така, че да имам недостиг на кърма в някакъв момент?

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 18:03 от Parusheva

# 410
Парушева, по принцип цеденето е само, когато са напрегнати гърдите и усещаш дискомфорт до облекчение, не до изпразване. Щом имаш такава голяма пауза вечер обаче, хубаво е да изцедиш минимум веднъж, даже 2 пъти. По правило минималните кърмения на денонощие са 8 на брой. Изпразването на гърдите вечер е препоръчително, защото тъкмо тогава се секретира най-много пролактин (както и сутрин).
Кърмата се регулира до 3 месеца твърдят.
Ако си склонна на запушвания, ако можеш спи без сутиен (макар, че пробвах и за мен беше голямо мазало) и внимавай с притискания на гърдата примерно по-продължително като от колан в колата или дръжка на чанта.

# 411
Много благодаря! Ще почвам пак да се цедя. Спя със сутиен, защото текат и освен това ме болят зърната. И точно там се запушва към страната на кошарата 😀 там притискам.

# 412
Според мен не трябва да се цедиш. Паузата е ок. Няма да намалее кърмата от нея. Само ако имаш запушване се цеди. С това доизцеждане няма да се регулират, защото тялото ще знае че трябва да произведе 200 мл примерно (от които 50 ти изцеждаш).

# 413
Привет момичета, нахлувам в темата ви смело и безотговорно, днес чухме две силни сърчица! Близнаците се чувстват отлично, растат си! 6 г.с. + 4 д. мисля съм, термин 10.06 от днес.

# 414
Данита, много лека бременност да имаш и живи и здрави бебоци на термин да те радват! 🍀

Аз да питам - лекарите изписват ли са ви преди забременяване някакви добавки? Че на мен АГ ми препоръча да си взема някакви по моя преценка, но засега пия само метафолат и добавки, които ендокринологът ми изписа за щитовидната жлеза...

П.с. Объркала съм темата, 😀но ще се радвам на отговори. Не си спомням много добре какво пиех през бременността, но май в началото бяха омега 3, фолат и вит.д...

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 16:21 от Jupiter sea

# 415
Момичета, как сте?

При мен - малкият вече тежи над 500 грама и го усещам постоянно, много приятно е. Heart Единственият дискомфорт, който имам, е болка в таза и изтръпване на краката (вдигнаха ми дозата магнезий..).

Jupiter Sea - аз пиех само фолиева киселина.

# 416
Честито Данита Hug Много се радвам за теб Grinning Лека бременност и здрави бебоци на термин Flowers Four Leaf Clover Докато бях бременна вървяха много пожелания за пухкаво и здраво бебче на финал и се роди точно такова People Baby Пожелавам ти две пухкави и здрави и много леко раждане 🤞
И на останалите бремелинки всичко да е наред и на термин пухкави и здрави бебоци People Baby
П.С. докато бях бременна не само си мислех, но и си повтарях че само да се роди и да си го гушна и няма да се притеснявам толкова Joy Еми нищо подобно Joy Притеснения и умора колкото щеш, НО всичко си струва само за една усмивка и прегръдка Heart А те са хиляди усмивки и прегръдки, така че кураж и ако можете не се притеснявайте Stuck Out Tongue Winking Eye

# 417
Данита, лека бременност и здрави, пухкави бебчета на финала!

Jupiter sea, метафолиева киселина е достатъчна. Всичко останало като витамини Д и б12 (понеже често са проблемни) се приема след като се проследят стойностите им и се изпише необходимата доза.

Дейзи, любимо пърхащо усещане!

# 418
Здравейте, момичета!
Виждам затишие в темата и аз се включвам със закъснение да се похваля, че на 21 октомври се роди бебе Александър 2430 гр.,47 см. Роди се със спешно секцио в 36 седмица като преди това лежах 9 дена за задържане в болницата. Доста притеснения и стрес имаше, но накрая всичко завърши добре. Simple Smile

# 419
Честит син, Ava! Да расте здрав и щастлив! Радвам се, че вече всички притеснения са зад гърбовете ви, нека остане така завинаги!

Общи условия

Активация на акаунт