Горещо лято бърза и напира, бременните от 'Искам бебе' тука се събират. /тема 36/

• 39 983
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
Момичета вие какви пюрета ползвате или правите домашни? След по -малко от 2м мисля да стартирам захранване.

# 496
Мен пък почна да ме пуска упойката накрая, че ми махаха миома и после правиха пластична операция Grinning (оправяха сраствания) - 2 часа след като извадиха бебко приключиха нещата.
Анабел и аз правех и купешки съм давала.

# 497
И аз правих, но по-често съм давала купени, най-вече такива, в които нямаше нишестета. Hipp и babybio най-често и синята слива на gerber до ден днешен много си я обича и я купуваме 😁

# 498
  • Замък сред облаците
И купешки, и домашни. Сега от биофермата където поръчвах картофи приключиха и ще купувам готови пюрета от някои видиве докато намеря алтернатива. Замразила съм си иначе домашни/органични тиква, моркови, спанак и сливи.

# 499
  • София/Севлиево
Пюрета на Гербер,Хип,Бейбибио,Бейбилов,Плазмон,Слънчо,Ганчев-абе каквито се сетя(целях повече разнообразие във вкусовете и по-малко захар и нишесте да има).На Гербер са най-вкусни,на Хип най не(опитвала съм всичките).Баткото ми бе злояд и бая каши изяде,с малкия само 2-3 налични пробвах,когато въвеждах елда,ориз и киноа,но не остана очарован.Сега.яде смесено-през седмицата детска кухня,в почивните дни пюрета и ако свеки му наготви нещо за него.

# 500
Аз съм от раждащите нормално без упойка. Даже не съм се замисляла за такава. Тука при нас и без това няма в болниците, в които раждах. Вторият път с шевове.
Чудя се дали трябва да ида на гинеколог, че  ЦС в една жълтеникава. Нямам други оплаквания инъче. Ама не ми се занимава. Ще звънна след празниците да питам кога мога да си слагам спирала и евентуално да свърша всичко с едно ходене 😏
Аз също след около 2 м мисля да захранвам, та ви следя.

# 501
Paeusheva и моята ЦС беше по едно време жълтеникава

# 502
И аз съм от родилите естествено и без упойка и мога да успокоя всички на които им предстои - не е толкова страшно и определено не е по-добре операция, отворена коремна операция. Това е моят опит и съм длъжна да го напиша, защото имам лапаро, което не е отворена операция и се възстановявах доста време и си имам белези и до ден днешен. От раждането бях с епизиотомия и имах шевове и не можех да си седна да д-то, но се възстанових в пъти по-бързо отколкото от лапарото и отколкото от коремна операция. И това лекарите не го казват , а специално един хвален тук доктор казва какви са рисковете от естественото раждане и колко бързо става секциото може би заради натоварения му график 🤷 Всеки да си мисли и да си преценява според неговата ситуация, а не да чете чужд опит 😉 Никоя родилка след секцио не казва че това е коремна операция, а всяка родила естествено с шевове си го казва. Не знам защо, но тези с секциото не са много честни според мен, защото само обясняват как бебето излиза за 5 Мин, но за престоя в реанимация и дума не обелват. Не говоря за тук във форума, а за в живота.
За пюретата давам само купешки на Хип, Гербер, бейбибио.
П.С. Сори че стана много дълго и благодаря че ме изчетохте 🤗

# 503
Момичета, здравейте. Писах и в групата с въпроси за бременни, но нямам търпение някой да ми отговори и пиша и тук.. Много глупав въпрос имам. Изписан ми е магнерот 2 пъти по 2 хапчета - дозата е висока. В края на 8 месец съм. Пих си хапчетата сутринта, но не съм сигурна дали не ги пих два пъти Sad тоест дали 10 мин преди това не бях пийнала още 2… знам, че звучи много глупаво, никога не ми се е случвало и просто се разсеях! И сега не знам дали не съм пийнала 4 сутринта вместо 2.. в рамките на 15 мин! Има ли защо да се притеснявам?

ПС не съм писала на лекаря. Срам ме е да кажа “не знам дали съм пила 2 или 4”.. направо се чувствам безумно 😳😂 За първи път ми се случва.

# 504
Няма никакъв проблем, аз приемах 3х2 плюс допълнително Алеракт.. Магнеротът е доста слаб медикамент според мен 😎

Момичета, здравейте. Писах и в групата с въпроси за бременни, но нямам търпение някой да ми отговори и пиша и тук.. Много глупав въпрос имам. Изписан ми е магнерот 2 пъти по 2 хапчета - дозата е висока. В края на 8 месец съм. Пих си хапчетата сутринта, но не съм сигурна дали не ги пих два пъти Sad тоест дали 10 мин преди това не бях пийнала още 2… знам, че звучи много глупаво, никога не ми се е случвало и просто се разсеях! И сега не знам дали не съм пийнала 4 сутринта вместо 2.. в рамките на 15 мин! Има ли защо да се притеснявам?

ПС не съм писала на лекаря. Срам ме е да кажа “не знам дали съм пила 2 или 4”.. направо се чувствам безумно 😳😂 За първи път ми се случва.

# 505
  • Замък сред облаците
Магнеротът е слаб. Аз пих 3х2 в 8 и 9 месец.

За сравнение - 1таблетка магнерот има 33мг магнезий спрямо 225 в един алеракт.

# 506
Аз бях на 3х2 за 5 дни и сега 3х1. Няма чак такава драма.
Иначе можеш да си сметнеш до къде си на блистера, ако знаеш кога си го започнала. Аз си надписвам всичко със С, О, В или буквичката от седмицата, ако нещо е веднъж дневно Simple Smile

# 507
Момичета, страхотни сте! Heart Включвам се с още един бърз въпрос - тук сте най-бързи и най-активни!

От няколко дни имам афта в устната кухина, не я мажа с нищо (обикновено ако не съм бременна, мажа с крем). Чакам сама да си мине вече 4-5 дни. Обаче една приятелка ме наплаши, че може да бъде вирусна инфекция. Има ли нещо такова?

ПС Не съм писала на лекаря, защото не ми се струваше, че афта в устата (от тези беличките) може да бъде опасна по някакъв начин… освен че е неприятно на моменти при хранене..

# 508
  • Замък сред облаците
Не се впрягай за една афта. Множество афти могат да сочат вируси. И на мен ми е излизала бременна, жабурих се с Елудрил два пъти и мина.

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 13:10 от АА

# 509
Ако беше херпес така и така да се притесниш, ама такава афта най-вероятно си е от нещо мръсно, попаднало в устата. На мен ми стават ако се ухапя. За 7 дни точно минават такива.

Общи условия

Активация на акаунт