Горещо лято бърза и напира, бременните от 'Искам бебе' тука се събират. /тема 36/

• 39 958
  • 756
  •   1
Отговори
# 630

https://m.youtube.com/watch?v=csNF4MfHFtE
Оставям тук едно клипче за бъдещите мамчета, мислех, че е булшит, но Бога ми, като се заслушаш върши работа! Трети ден вече хващаме кога е гладна, кога ѝ се ака и уви, кога има нужда от оригване (знам, че се прокламира, че няма нужда, но детето си дава сигнал, че има). Но и него ще преборим.

А не е булшит хич, за хранене сами си го бяхме чули, ма ни звучеше като "лее" Simple Smile
Даже ми напомняш да го пратя на една приятелка Simple Smile

И ние хич не можехме да го оригваме за 10 дълги дни, после се оправиха нещата Simple Smile

# 631
Инферия, и моето не се ориграше в началото, споко. Но понеже беше с кофти рефлукс (още е де..) се наложи да се науча да го оригвам - след кърмене го вдигах на рамо и ако неизкара въздуха до 2-3 мин, свалям в скута, държа за мъничко така и пак вдигам на рамото (малко по-рязко). И така докато не се оригне. Дори няколко пъти го оригвах.
Според мен е хубаво да се изкара въздуха. На нас възрастните също ни е тежко докато не оригнем, нали така. Wink
За коликите може и изобщо да не ти потрябва нищо. За съжаление и тук имам горчив опит и ти пожелавам Елена да няма. 😊

Физ.разтвор аз ползвах докато свърши монодозата.

След баня е нормално да има истерии. И прк нас имаше. А вече умира да се плицика я коритото.

# 632
Тоя клип на мен ми беше много полезен и забавен.
Аз за колики реших да давам о галош превантивно и от спокойно и спящо бебе 2 вечери се уби да реве. Освен това си докарахме и запек. Спрях го, почнах прибиорик Панда, викам няма да навреди. Да, ама пак запек. Та реших нищо повече да не давам превантивно 😀 и с това проблемите ни с дребния приключиха. Така и нямаше колики.
Физиологичните дози си го използвам докрай.
Редактирам се за възглавницата. Тази не знам точно как е. Имам една със същата форма. Ползвах я като бях бременна, ама тъй като ми я дадоха и може би топчетата и са поизпадали и не ми беше толкова удобна. Трудно се наместваше и заемаше много място.Ползвам една по-малка като плюшена играчка-крава, ама не нарича линк да ти в плажа, че ми е от предните деца. Но по-добре тази, отколкото без. Ще и хванеш цаката.

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 20:16 от Parusheva

# 633
Превантивно нищо не съм ползвала за коликите. Когато се появиха само борина и Colief помагаха (второто по-малко).

Плачът е забавно, че наистина в един момент е както в клипа, а после се променя, човечето си развива собствени. И до днес, когато Дара иска мляко, плаче едно такова с няколко прокашляния, малко като козичка ми звучи.

Дозичките физ.разтвор ползвам на няколко пъти.

Тази възглавница за кърмене не съм я пробвала. Имам тази: https://www.hippoland.net/lorelli-classic-vazglavnitsa-za-karmen … ezdi-2081006-5701. Очаквах да не е страхотна, но е доста издържлива на пране и все още е обемиста, не е станала на буци, топчета и т.н. Мъжът ми само мрънкаше, че давам пари за глупости, било просто възглавница, но аз си я обичам и си пътувам и с нея...даже в момента кърмя и приспивам Дарина върху нея. Grinning

# 634
Я да си ви питам и тук преди да подпаля телефона на Дойчиновски Joy Относно лохии след нормално раждане
Скрит текст:
Имахте ли големи съсиреци? Ама големи, колкото половин юмрук примерно? Не би трябвало да имам нещо задържано, минах кюретаж след раждането, ама знае ли човек... И преглед минах, пак нямаше коментар. Имах три стряскащо големи за последните ден и половина, два от които нощес.

# 635
  • Замък сред облаците
Яяяя досаждай на Дойчиновски. Аз имах малки съсиречета само колкото левче.

# 636
Не е нормално. Пали телефона.

Последна редакция: нд, 29 яну 2023, 16:44 от fillme

# 637
Аз имах един много голям съсирек колкото дланта ми. Много се притесних и отидох при следващия ме АГ. Каза, че е нормално, гледа ме с вагинален ехограф и прегледа гинекологично. Беше точно както при теб, една две или три седмици след раждането не помня точно. Иди си на преглед, то не пречи, но според мен не се притеснявай толкова.

# 638
Чух се с Дойчиновски, каза, че щом се случва, когато се изправя от седнало или легнало положение е нормално (както при цикъл). Не е нормално да е непрекъснато, но тъй като беше придружено и от малко по-силни болки преди това е обяснимо. А и не беше видял нищо на ехографа, тъй че съм чил.

Ииии съм си създала навика да питам дали трябва да се притеснявам преди да започна, когато мога да отделя мозъка за това Joy

Отново благодаря за споделянето Heart

# 639
При мен се получи така, че два три дни нямах никакви лохии и после излезе това голямо съсирече. Явно е запушило канала и после пак тръгнаха лохиите. Ти предполагам ще си идеш на преглед след месец, така че си гледай бебчо сега спокойно. Blush

# 640
Привет, момичета! Копирам от отчетната тема информацията за прегледа ми:
Аз днес бях на ФМ и БХС в Майчин дом София. Прегледът продължи 45 минути. 160 лв беше ФМ. БХС не се плаща. Мъничето е напред с 5 дни по размери. NT - 1.69. NB - 1.72. (Като сравних с протокола от 12 г.с. с предишната бременност и тогава са били подобни размерите). Все пак се надявам всичко да е наред!
Малко се притесних, защото се установи нещо извън нормата..Това, което отбеляза като аномалия доцентката, е при пъпната връв. Съдържа само 1 артерия, т.е. вместо 3 съда при мен с тази бременност има 2. Предишния път всичко беше наред и сега се притесних доста. Каза, че не би трябвало да е проблем това. Но ме вика пак в 16 седмица, за да прецени дали да ми изпише и аспирин. Иска да види пак маточните артерии и отново пъпната връв. Глътнах си езика и каквото се сетих я питах, но не стана дума за пол. Чак като излязох при ММ преди да се качим в колата видях, че на протокола е записано в заключението: \"1 жив плод от женски пол\". Няма все още да отбелязвам нищо, може да е останало така написано, не знам... Плацентата ми е задна висока, както миналия път. И аз си предполагах, де, че е такава отново. Това е от мен.

# 641
  • Замък сред облаците
Спокойно, мисля че имахме дама тук миналата година с 1 артерия на връвта и всичко беше ок Simple Smile

# 642
Jupiter, първата ми бременност беше с единична пъпна артерия и тогава ми обясниха, че ако само това беше отклонението (имаше и други неща) нямаше да е проблем. Не е чак толкова рядко срещано. Дано и при теб не е проблем! 🤗

# 643
Juputer sea, при едната от двете ми първи ФМ, докторът се смути, че едното от близначетата е с единична връв, а не с три съда, както трябва да бъде. Каза, че това единствено води до по-ниско тегло на бебето, не е проблем. Аз грам не се притесних, защото на предната ФМ нямаше такова съмнение, а касаеше по-големият от 5 г.с. близнак Simple Smile)) трудно изпълнимо ми се видя. Впоследствие това съмнение се отхвърли, но разпитах и лекаря, при който правя всеки месец реално ФМ, каза, че дори и да е вярно това, не съставлява опасност за бебето. Та дишай спокойно, ако бебето е в норми за възрастта, вероятно няма проблем със съдовете на пъпната връв. Стискам палци за отлични новини в 16 г.с.

# 644
Да имали сме съфорумки с един съд по-малко и си износиха до края без проблем. Просто се следи кръвотока да е достатъчен и ако се наложи могат да изпишат и съдоразширяващи лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт