Горещо лято бърза и напира, бременните от 'Искам бебе' тука се събират. /тема 36/

• 39 959
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
yoanna и аз се радвам, че се включи ☺ На мен ми казаха да чакам поне 1 , а най-добре 2 години след секциото за ново забременяване. Ние сме решили на година и половина след раждането да почнем опитите, което ще е през май месец, живи и здрави. Преди това ще пусна нова цитонамазка и да огледат с ехограф, но на първо време хормони няма да пускам, че само ще се филмирам с моя нисък амх и висок фсх. И аз като angel предпочитам да не ми става фикс идея, но то ще си покаже

# 616
Аз се притеснявам и за ПКЯ.
Сега на прегледите ни казаха, ме яйчниците са ми чисти, нямали кистички никакви.
Направо зяпнах, имам редовна менструация и овулация, изключително силно изразена.
Чак не мога да си намеря място от радост, когато я почувствам.
Дано се запази още.
Желая ти успех Алисън и бързо забременяване🙏

# 617
Раждането го оправихме 😄.. преди него е сутрешното гадене... Дайте препоръки, съвети, мотивация.. защото съм едва 5 седмица и мисля, че ми е рано.. как ще доживея до 12 - 13 та не знам. В момента ям само мандарини, но и те започнаха да ми миришат странно. Даже мъжа ми като дойде до мен и той ми мирише 😄.. миличкият

# 618
Не мога да се съглася, Йоанка. Не е вярно, че няма нищо по-хубаво от естественотото раждане. Аз съм на мнение, че няма нищо по-хубаво от раждането на здраво дете и здрава и щастлива майка. И другото не е вярно. Има много, много силни жени, които раждат секцио, просто защото само така може (т.е. не по желание, Одри правилно е допълнила). Алтернативата би била да загинат мама и/или бебе или тези жени да нямат деца.

И хайде сега да не обръщаме за и против секцио. Както написах целта ми беше друга. А освен това такива дискусии за безумни.

На всички бременни желая вълшебно раждане и здрави бебета без значение от вида на раждането.

На мен ни каза лекаря да изчакам 1 година след първото секцио. Това е минимума. При мен са 3,5 години.

# 619
Йоанка и аз се радвам, че писа Flowers Hibiscus
Също имам миомни възли, единия го махнаха на секциото, че им пречеше, но останаха два, които ги има, ама не знам точно как се развиват, може би трябва да ида при някой специално за тях, д-р Тихомирова не ми казва размери, само каза че не пречат за забременяване и не са за операция.
То проблема е, че при мен самата тъкан на матката е миомектозна, удебелена и не така елсатична и естестено раждане няма да се получи (най-вероятно) понеже няма да контрахира добре.
И аз разбрах за 1 година след секциото и се пазихме доскоро въпреки минималния шанс.

Не е нужно да наплашваме някой, за да го мотивираме за нещо, страхът не е добра мотивация.

# 620
Разбира се , че най-доброто раждане е това , което е минало успешно , със здраво бебе и майка . Не приемам написаното от Йоанка като анти секцио и не във всички случаи .
Момичета , не се хващайте за всека дума … всеки да ражда както може , както прецени и както предпочита . Всяка жена с мирогледа си . За една няма по-хубаво от секциото , за друга от нормалното / изключвам ситуациите , когато е принудително / . ✌

# 621
Данита, съжалявам за баща ти и за това, през което е било нужно да минеш в този период. Той ще ви помага от едно друго място и ще се грижи за вас..

Йоана, много се радвам, че се включи! Радвам се, че гушкаш живо и здраво бебче. Пожелавам ти, когато дойде времето, бързо да стане и второто и всичко да бъде наред до края!

На мен ми казаха 2 години след секциото. То и за естественото казват толкова. Просто искат тялото да възстанови ритъма си, както и минералите и витамините, които е загубило през бременността и периода на кърменето.. Истината е, че не всички чакат този период. Ние изчакахме малкия да стане на 2 години през септември, после се върнах на работа за 2 седмици, за да се актуализира заплатата ми и от октомври започнахме опитите. Използвах през лятото, когато имаше кой да гледа малкия, да направя всички нужни прегледи и изследвания наново.

П.с. Повечето казват да се изчакат 2 години за най-добре, но и след 6 месеца тялото е възстановено. И това съм чувала от лекарите като най-ранен срок..

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 14:35 от Jupiter sea

# 622
svetlozara98, на мен ми помагаше донякъде Антиметил /джинджифил реално/ изписа ми го АГ. Изписа ми и Емил /Б6/, но от него ефект не видях, коментирай с твоето АГ.
Помагаше ми и да не оставам гладна, колкото и да ми е лошо, веднага след ставане хапвах насила малко сухар, обикновени бисквити, т.н.
Имах и накитници с топченца /от Алиекспрес/ натискащи акупресурна точка, свързана с гаденето. Може и да си въобразявам, но смятах, че ми помагат.

# 623
  • София/Севлиево
Вецев има пациентка родила два пъти секцио в рамките на 11 месеца,та всичко е възможно...
Йоанка,малчо е голям сладур(нали те имам във ФБ) , много му се радвам ❤️
И Росен се радва като му показвам снимки на бебета.В детската имам една рамка с две бебешки снимки на Слави-все ходи и нещо им бърбори...
За гадене на мен ми помагаше 1-2 глътки кола или 1-2 солети.

# 624
Е, и аз имам такива познати, раждали два пъти секцио в рамките на  под година или година и малко, възможно си е, но си крие своите рискове. При тях не е имало никакви последици, но май са с два разреза 🙄 Относно така известния метод, по който оперирана Вецев, нищо лично, но в НКБ “съквартирантката” ни беше негова пациентка и белега й беше ужасен сравнение с моя. Хем ми се видя високо, хем изглеждаше странно. Моят от ден 1 си изглежда като косъм

# 625
Мацки, влизам с няколко въпроса. Тъкмо вече мога да ползвам едната ръка докато кърмя (понякога) и не мога да ходя по групите по интереси Joy Та питам тук Simple Smile

Имам индивидуални физиологични разтворчета. Мога ли да ползвам едно и също повече от веднъж или веднъж отворено приключва? Примерно да ползвам едно за носа едва дни (за да не капя за очетата от същото, ако е имало сополи).

Дали някой има опит с тази възглавница? Няма да успея без възглавница, уви Simple Smile Ще видя какво има във Вис Виталис на живо, но тази е на добра цена сега и се чудя.
https://www.ozone.bg/product/sevi-baby-eko-vazglavnitsa-za-karmene-gluharcheta/

Давали ли сте нещо профилактично за колики? Получих такъв съвет, утре ще питам лекар, де.

Гледаме си се с дамата, до тук всичко е наред. Кърменето е ок, спане... Само скапаното оригване не можем да оправям :/  Изправена, на рамо, "седнала" на коляно, с корем на коляно - нищо не действа. Благодаря ѝ че е добричка и ни оставя да свикнем с нея преди колики-драмите Simple Smile инвестирах в приложението Glow baby и съм много доволна! Гледам да съм максимално спокойна, да не се фокусирам много и да си слушам детето Simple Smile

https://m.youtube.com/watch?v=csNF4MfHFtE
Оставям тук едно клипче за бъдещите мамчета, мислех, че е булшит, но Бога ми, като се заслушаш върши работа! Трети ден вече хващаме кога е гладна, кога ѝ се ака и уви, кога има нужда от оригване (знам, че се прокламира, че няма нужда, но детето си дава сигнал, че има). Но и него ще преборим.

тЪ утре ще разберем дали наддава добре. Стиснете по едно палче, моля, че много се вълнувам Simple Smile

(Отне ми две кърмения да си завърша поста Kissing Heart)

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 18:17 от Inferiya

# 626
  • София/Севлиево
Профилактично за колики нищо не съм давала,малкия и нямаше много,но батко му се измъчи до 6-тия месец.
Физ.разтрвор не го ползвам повече от веднъж,ако остане си промивам носът с него.
Моят белег изобщо не се вижда,с нищо не съм го мазала.Вече при една нова бременност не знам как ще е.

# 627
Не съм давала нищо превантивно против колики. Те си почнаха с гръм и трясък, когато вдигна количеството мляко, както ми беше казал и доктора, че ще стане. Сега като се замисля и моето дете в началото не се оригваше, аз си мислех че аз не знам как да го “оригна” и не се справям, после по едно време си почна редовно

# 628
  • Замък сред облаците
Не съм давала нищо за колики, така и не се появиха. ЛЛ изписа пробиотик чак към 4 месец заради едни атопични петна по тялото.

Физиологичен разтвор монодози ползвам по 3-4 пъти като я отворя веднъж. Обаче ако получи хрема само по веднъж, особено ако е бактериална (Йоан не е имал). Очите забърсвах със стерилни марли напоени със сребърна вода или физиологичен (редувах) особено ако се запуши слъзното каналче.

Ако връща след хранене мляко, задължително оригване. Ние първите месеци държахме малкия по 20-30 мин изправен, до 5-та минута оригваше, но и много връщаше ако не го държахме достатъчно време изправен.

Видовете плач ще почнеш да различаваш между 2-4 седмици след раждането Simple Smile

П.п. При истеричен плач (т.е изключила си глад, памперс, газове) разсъбличай детето, че може да е от претопляне.

# 629
Прекрасни сте, ей! Heart

За сега различавам успешно два и половина Joy И другите два ще ги мастърна Simple Smile
Не мисля, че я претоплям за сега, но да, трябва да се сещам и за това, когато започне недоспиването и не съм толкова в кондиция Hug Стои по тънко боди и ританки, че ми е по-лесно за преобуването.

За сега истериите са само след баня, щот с ММ сме малко бавни, но имаме солиден прогрес за 4 дни Joy

Връща, но не всеки път. Ще видим като започне да яде повече.

Общи условия

Активация на акаунт