Горещо лято бърза и напира, бременните от 'Искам бебе' тука се събират. /тема 36/

• 40 001
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
Честити бебоци Дарлинг, СънЛъв и Анабел, пожелавам да са здрави и да спят добре Simple Smile Flowers Four Leaf Clover

# 376
SunLove, @n@bell, честити момченца! Живи и здрави да са ви, да слушат и много да ви радват! 🍀

# 377
Честито, момичета! Бъдете много здрави и щастливи с малките човечета! Бързо възстановяване ви желая!

# 378
Мацки, дайте мнение, моля. Цял живот съм си с хемоглобин +/- около долна граница. Но сега с пупичката е проблем Simple Smile Миналия месец бяха в граници, днешните обаче не. Ще се видя с док чак след седмица, писах му, каза ми Сорбифер 2х1 и Билкова кръв 2х1.
Та въпросът - не трябва ли да се види колко е желязото първо и после да се назначава? Или се приема, че при бременни това е най-вероятното?
Б12 също е леко занижен, но видях, че в билковата кръв има Б12, но май е обикновен Б12, а аз съм с мутация MTHFR 1298A. Според Гугъл под 180 се смята за опасен дефицит, но са си питам Simple Smile

# 379
Долната граница за бременни е 100. Желязо винаги се изписва, но за да има добър ефект добави и метилкобалмин. Б12 използва желязото като строителни блокчета за хемоглобина.

# 380
  • Замък сред облаците
Абе и аз бях скептична към билковата кръв, заради другата MTHFR мутация, обаче имА ефект - паралелно си приемах и б12 като метилкобаламин. Сорбифер не съм приемала.
Над 300 искат да е б12 при бременни, важно е за нервната система на бебето и затварянето на гръбнака паралелно с фолата.

# 381
Гуд, значи ще се сдобия още утре с Кръв, Сорбифер и метилкобаламин. Ще обсъдя и с док другата седмица, де, може да е забравил, че съм с мутация, по Вайбър е сложна работа Simple Smile
Метила на хапчета или на друго ще препоръчате?

# 382
Инферия, има едни хапчета B12 дето се топят под езика, на Natural factors.
Скрит текст:

# 383
По темата с желязото - приемайте го поне на 2-3ч отстояние от магнезии и всякакви млечни продукти за да се усвоява максимално добре. Аз също приемах билкова кръв в началото на бремеността и в момента хемоглобина ми се задържа на 130 и нагоре 😎

# 384
  • Замък сред облаците
Скрит текст:

+1 за тези. Не гледай упътването на БГ, грешно е 😄

# 385
И аз приемах тези на Natural factors + B complex на Doctor's best. Сорбифер за желязото също.

# 386
Скрит текст:

+1 за тези. Не гледай упътването на БГ, грешно е 😄

Да... това с упътването много не подразни.
На мен тотема ми помогна единствено за хемоглобина. 🤢 Но на мен винаги ми изследваха желязото.

# 387
Машинки сте вие, ей! Yellow Heart
Така. Сорбифер 2х1 и Билкова кръв 2х1. Предполагам мога да ги пия заедно, след като и двете са желязо. Или мога да оставям малко разстояние. И ще ги пия отдалечено от Елевита, че в него има какво ли не. И от филийката ми със сиренце за закуска Joy
И ще прочета внимателно на английски за Б12 Simple Smile Много благодаря!
Поздрави от една ритаща буболечка в коремчето Animal Beetle

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 12:08 от Inferiya

# 388
  • Замък сред облаците
Билковата кръв на мен хематоложката ми каза да я взимам преди обед преди хранене по 20 мл вместо сутрин и вечер по 10мл.
Принципно приемът на б12 след 17ч нарушава съня.

# 389
При мен май става дума за таблетки, щом са 2х1. Но преди обяд и вечеря ме устройва.
Значи б12 ще е сутринта, да не ми разваля следобедната дрямка Joy

Общи условия

Активация на акаунт