Горещо лято бърза и напира, бременните от 'Искам бебе' тука се събират. /тема 36/

• 39 966
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Jupiter sea, честито! Лека бременност!

# 586
Инферия, и аз не можех да напъвам. Сякаш не ги усещах тия напъни, не знам дали при другите е било така при първо раждане. Радвай се на рожбата и не се тревожи, за да имаш кърма (ако си решила да кърмиш).

Jupiter Sea, честито и лека бременност! Сподели след БХС какво се случва и какъв е полът Stuck Out Tongue Winking Eye

# 587
Inferiya като ти чета поста, все едно моето раждане описваш 😂 същата мъка с разкритието и висенето така с часове и после никаква работа не я свърших с напъните и мен ме натискаха по корема. Като ми я сложиха на корема изобщо не успях да реагирам.. като някое зомби бях 🤣 сигурно си помислиха че съм социопат ама какво да правиш 😂

# 588
Честита рожба, Инферия! Честита да ти е Елена! Да расте жива, здрава, щастлива и игрива!

Исках да ви питам, някоя от вас имала ли е проблеми с ниско кръвно пред 5 г. с? От два часа ми е лошо и кръвното е 80 на 50..

# 589
Мери, вярвай ми, полагам всички усилия за това, татко почина внезапно и това рязко ме изведе от равновесие. Погребение, писане на некролози, много колеги, защото работим в една област цялото семейство, организация за 40 дни, племенниците ми в тази ситуация, вероятно и свръх хормоните ми... Не съм допускала, че след толкова години чакане и сбъдната мечта няма да мога да се усмихна, да се радвам всеки един ден на бременността.
Jupiter sea, в 5 месец вече, утре започвам 20 седмица на шега или не. Терминът ми е през юни, но планираме срещата да бъде в 36 седмица, средата на май, заради риск от преекламспия и заради близнаците.
А утре ще кажем на племенниците ми за близнаците, та е голямо вълнение Simple Smile)), да видим колко ще се радват да делят леля си Simple Smile))

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 18:42 от Danita 14

# 590
Инферия, като гледам си имала много големи изисквания и очаквания към себе си Simple Smile. Нямаш за какво друго да си разочарована.
Благодаря за разказа и аз се върнах към моменти от моето раждане (секцио) и как ми донесоха човека в реанимация и той взе че ме позна Simple Smile Simple Smile

Дани, много съжалявам за татко ти Flowers Hibiscus

Светлозара, мен също ми падаше ма не чак толкоз де - айрян със сол, много помога. Аз си пиех и едно капучино на ден и докато кърмех също.

# 591
Жасминче ( Jupiter sea), много се радвам за теб ❤️🤗 Спомням си как те четях, когато забременя с първото и исках да бременея с вас ( бяхте много готина групичка ❤️) Сега и с второто се разминахме, но много ти се радвам 🤗 Пиши след БХС за пола и всичко, дръж ни в течение 😉 И ти стикам палци за безпроблемна бременност и пухкав финал 🤗
Данита, моите съболезнования 🙁 Прегръщам те и дано племенниците те развеселят утре, а средата на май близнаците ще те дарят с безброй усмивки 🤗
Светлозара, айрян със сол и на мен ми помагаше 🙂

# 592
Светлозара, моето беше ниско, но не чак толкова. Пий много вода, газирана може, айряни.

Данита, съжалявам за баща ти. И ние скоро загубихме близък, който не можа да се радва на бебето ми.

# 593
Danita, съдба, често нещата се случват, когато най-малко очакваме. И добрите, и уви - лошите Heart

Светлозара, перманентно ли е така? Аз бях с ниско кръвно целия първи триместър, после мааалко се нормализира, но пак си беше ниско. Кафе не съм пробвала, защото не пия, нито айрян, но пиех таратор, тъй че се брои, предполагам, уви - не помагаше изобщо. Но си имах две кенчета кола за всеки случай, ако се наложи да го вдигаме скорострелно. За щастие си стоят още в хладилника Simple Smile Случваше се след като ям, даже ММ ме гонеше с парче шоколад, което хем не ми се ядеше, хем не вършеше работа като го изям. Само дрямка оправяше нещата Simple Smile Основно следобед се случваше - падаше понякога до 85/45, след дрямка - 90-95/50-60. Даже любимия ми номер - 100/50 Joy

Много благодаря на всички! Утре ни изписват и се прибираме вкъщи да борим кърменето на спокойствие Hug

# 594
Благодаря от сърце на всички ви! ❤️ И ни пожелавам със стиснати всички палци да имаме само хубави преживявания, паметни срещи, мигове и вълнения! ❤️ Пък знаете, моите палци са много Simple Smile))

# 595
Данита , едва ли има човек , който те разбира по-добре от мен … загубих татко си , когато бях в 11 г.с. , от стреса и всичко , което се случи за толкова кратко време получих и тромб , който успях да разградя до раждането , но до ден днешен остави следи .

Прегръщам те , знам през какво преминаваш … бъди силна , защото трябва ❤

# 596
Присетих се и аз за тия прословути напъни. До последно бях сигурна, че епидуралната не ме беше хванала както трябва и усещах как да напъвам...Но за Бога, как? Айде първи, кратко вдишване, втори, кратко вдишване и трети...Ама аз нямах сила още след първия, а третия ми казваха да е най-силен!?!? Най-вече ми помогна жестокото набиране на дръжките на леглото! И цъф.... хемороиди!!

В първи триместър и аз съм имала кръвно 50/80, само солен айрян ми помагаше. В чантичката си носех зрънца морска сол, ако съм някъде и ми прилошее, смуча едно и пия вода.

Лека бременност на бременните дами в групата!

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 18:24 от Bubblezz

# 597
Като прочетох тук, че споменахте “вакуум”, се сетих… понеже и аз родих трудничко и с доста напъни, както и с натискане на корема накрая, се замислих дали е възможно да са използвали и вакуум/форцепс или там както се казва, пък аз да не съм разбрала (от еуфорията накрая на раждането не си спомням много какво точно сме си говорили) 🙄

# 598
Не, Даплинг. Щеше да разбереш.  А и обикновено бебето има хематом там където е бил вакуума.

И мен ме върна към моите раждания. Второто ми беше в другата крайност - екстремно бързо.
С първото и мен ме натискаха защото се въщаше назад. Имах чувството че напъвам часове. Накрая като излезе, чух коментар, че пъпната връв била много къса. Явно тя го е дъпала обратно. После пък кървенето ми беше прекалено и ме приспаха за кюретаж. А второто като излезе чух коментар колко било омотано. Мина цяла вечност докато изреве. Аспирираха го щото се било нагълтало с води. Абе страшни бяха тези първи мигове.

# 599
Стана малко страшничко за естествените раждания Scream Чак аз, която съм раждала естествено се плаша, като ви чета. Аз влезнах с 5 см в родилна зала и това "натискане" по корема не е повече от два или три пъти след което бебето излезе. Не е толкова страшно и само да вметна, че познавам момичета, които се възстановяват години след секцио. Ходят на физиотерапия за възстановяване, имат ужасен белег, притесняват се да се съблекат пред мъжете си и.т.н
Хайде да споделите страхотиите и от секциото като ще говорим за вакуум и за форцепс. Защото четат бременни и не е честно. Секциото е отворена коремна операция и има 24 часа лежане в реанимация с катетър и има раздвижване и въобще възстановяване от операция. След естествено раждане ви настаняват в обикновена болнична стая и можете да отидете сами до тоалетна. Това го пиша за бременните, които ни четат - кураж момичета, можете да родите естествено, не е страшно, само трябва да изгледате лекциите на Елена Василева и да дишате 🤗🙏

Общи условия

Активация на акаунт