Цял ден на високи токчета

• 3 712
  • 71
  •   1
Отговори
# 45
Гъзарията ѝ пречи, не само амбициозния шеф. Сега ѝ се струва готино да е мацка на кокили на престижната рецепционистка позиция, но ще си пати от глупостта това е повече от ясно.

# 46
Представям си цветно как шефът й е заел нисък старт с линийка в ръка и само чака тя да се опита да стане, за да измери тока…

# 47
Няма какво да се каже на човек, който намира проблем на всяко решение. То няма и много решения, де. Просто трябва да спре да носи такива обувки, няма магия, с която да не болят крака след ежедневно носене на (поне) 13см ток.
Ако ги носеше един път месечно, ок. Но всеки ден.. краката нямат време да се излекуват от травмите, които им нанася, затова и болката е почти перманентна.

# 48
Че авторката ще ги носи тея 13см е ясно - да иска поне увеличение, да каже на шефа, че от високо по друг начин гледа на нещата. Кекекекекек

# 49
Я ги снимай, авторке, токчетата.
Колежката ти и тя ли е на токове?

# 50
  • София
Аз нещо не мога да разбера... Месецът е юни, навсякъде тепърва се търсят рецепционисти (и от двата пола). Да не говорим, че кадърни кадри точно в този сегмент винаги са търсят. Вместо това ще се съглася да седя при някакъв похотлив чичо, който против всякакви закони и кодекси ме кара да се катеря на високи тънки токове и да си съсипвам краката.
Човек не е лошо поне малко с малко да си знае правата и да знае какви цигании могат да минат и какви - не.

# 51
  • USA
Едва ли е рецепция на хотел, повече ми звучи с тия изисквания като някое студио за красота. И аз искам да видя снимка на обувките.

# 52
Чувала съм за компании, които в етичния си кодекс забраняват токове по-високи от 5 см. (защото служителка с високи обувки е счупила крак на стълбището на стола, излизайки от обяд и ге и съдила), за такива които забраняват голи пръсти, други - гола пета, ... но изискване за 13 см. ток звучи несериозно за който и да е сериозен бизнес. Аз по-скоро бих си потърсила нова работа, вместо да търся съвет как да издържам цял ден на такава височина. Първото със сигурност е по-лесно.

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 20:05 от Light Beam

# 53
Дойде ли моментът да научим името на фирмата? Според мен – да. Simple Smile

Скрит текст:
ПП Ако може и името на шефа – току-виж жена му прочела и му нашокала канчето. И в понеделник авторката я изненадат приятно със служебни обувки, отговарящи на нормативите на трудовата медицина.

# 54
  • Down south
Това би било идеалното разрешение!

ПП Трудно ми е да си представя подобно изискване, визирам височината на тока Close

# 55
На мен ми е по-любопитно какво е изискването за дължината на полата и чашката на сутиена, ама знам, че и да попитам, няма да си признае. Simple Smile

# 56
13 см тънък ток, това не са делови обувки, а специализирани, ама явно си много млада и се връзваш на всичко. Не знам как не ти е станало неудобно да приемеш такава договорка, ще дойде шефът да ти казва как и колко точно да се показваш и ти ще го приемеш за престиж, вместо да го питаш малоумен ли е. Други крака няма да можеш да си купиш, а ще ти трябват цял живот и за много, ама много по-важни неща от носенето на токчета.

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 20:52 от Melusine

# 57
Откъде ги купувате тези обувки, че си търся такива?

# 58
  • Down south
Откъде ги купувате тези обувки, че си търся такива?
Не ги купуват, раздават им ги, като фирмено облекло Joy

Каква ли е марката, която налагат, предполагам че поне Gucci Sunglasses

# 59
Тази тема изглежда забавна. Записвам се Joy
Подобен дрескод съм виждала в един call center. Да, освен обувките, изглежда имат стандарти, и за дължината на полата, и за деколтето. За определени позиции е, но не съм сигурна за кои точно.

Общи условия

Активация на акаунт