Цял ден на високи токчета

• 3 714
  • 71
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Че точно в кол център кой ги гледа, освен някой застаряващ извратен шеф!?
Цял живот съм носила токчета, а и професията ми го изисква, но 12-13 см. съм слагала веднъж по един важен повод и се налагаше съпругът ми да ме придържа през цялото време.
Въпросните обувки сега си ги обувам вкъщи, когато ги няма децата или ако идем двамата само на романтична почивка.Wink

# 61
Не съм изобщо експерт по протокол, но все ми се върти, доколкото съм виждала и чувала, че много тънък ток, а и с такава височина, е далеч от делово облекло и в престижни среди би изглеждал не на място, непрофесионално и дори вулгарно. Не че има лошо в това да си млад, да си красив или в ултра високите стилето обувки по принцип - просто не са уместни на работа. Определено не са и обувки за всеки ден, по цял ден.

# 62
  • София
Протоколът приема такъв ток и изобщо стилето за неуместни, с изключение на официален прием евентуално, на който нормата е 10-12 см.

# 63
В тази ситуация-сутрин отиваш на работа с кола.Ако нямаш-ползваш такси.
На обед си поръчваш храна отвън.
След работа-пак се прибираш с кола.

За да има работодателя ти такова изискване,значи би трябвало да работиш седнала.
Не е нормално да изискват от теб да вървиш с такива високи обувки 8 часа.
А да ходиш по улицата с обувки с 13 см тънки токчета е направо нелепо...и нечовешко разбира се...

Да, повечето време съм седнала.
Първите дни си ходех пеша до работа, разхождах се в обедната, все едно съм с равни обувки 😀 и не го усещах на момента, но после ми беше много трудно да изкарам деня.Та колкото и да ми се иска, няма как да се получи.
Вече съм си взела поука 😂, не чакам да ме заболят краката, за да спра да се разхождам излишно с тях. Гледам повечето време да седя, а понякога ако имам възможност си събувам тайничко обувките и си раздвижвам стъпалата (може да е за 10мин, но има ефект). Ти и още няколко човека разбрахте смисъла на темата. Чувствам се много дорбе с високи токчета, определено ще ги нося и целта ми е да се чувствам комфортно с тях и да не ме болят краката и смятам, че ще се справя с този проблем. Коментари относно дали да ги нося, целесъобразността им и дали да напускам и т. н са малко излишни.

# 64
  • София
Според Ана Бей, една влогърка, която следя и която съветва мацките как да се обличат елегантно, ежедневният ток не бива да превишава 10 сантиметра, но е по-разумно да е до 8 сантиметра.

# 65
На дамата, която е задължена да ходи с 13 см токче не мога да помогна, но ще се обърна към тези, които не са задължени:
Виждала съм прекалено много красиви и елегантни дами с обувки, които загрозяват походката им. Не е “секси”, ама изобщо. Някои успяват да ходят добре с примерно средно високи, но други - не. За супер високи с 1 милиметър подметка даже няма смисъл да отварям дума.

Снимката на по-ниските обувки:
Имам ето тези обувки, носила съм ги в офиса, танцувала съм с тях, подтичвала съм с тях. Знам, че има дами, които ги смятат за “бабешки”, но погледнати не като на снимката, а отгоре (и отстрани), както би било в реалността са си достатъчно елегантни. Разбира се, всеки с предпочитанията си.
Обувките имат достатъчно плътна подметка в предната част така че да не се натоварва толкова тази част на стъпалото. Отвътре са меки и приятни. Много обувки от марката Caprice са добре измислени.

Снимката на по-високите обувки:
Танцувала съм с такива, стабилни са (удебелена предна част) и са нелош вариант за много високи. Но не знам дали са по-“секси” от Caprice, ако трябва да съм честна. (Тоест, дали аз съм по-“секси” с тях, отколкото с Caprice) Да, успявам да съм дистатъчно мобилна, стабилна съм, за снимка даже е прекрасно, но ние не живеем в снимка, на живо едва ли съм “грациозна” с тях.

Една и съща височина обувки може да бъде различно удобна е зависимост от различни фактори: дебелина на подметката отпред, позиция на тока, дебелина на тока, дали са лачени (твърди), общата конструкция… Това не винаги се разбира от едното пробване в магазина. Имала съм високи, и то с платформа, уж удобни при проба, с които почти не можех да вървя и други, по-високи с токче, но с по-сполучлива конструкция.
Силиконовите възглавнички, които сложих на “гадните” изобщо не ми помогнаха.
Супер равните и със супер тънка подметка също не са оферта, поне за мен. Имала съм здравословни проблеми заради обувки, сега съм супер селективна и ако даден чифт обувки не са наистина добре започват даже да не ми изглеждат толкова красиви и се отказвам от покупка Simple Smile
Много дами тези неща си ги знаят, но все пак реших да споделя опит

# 66
Всички разбрахме смисъла на темата, как да не те болят краката - ами като ги събуваш тия обувки, когато можеш, и евентуално пробваш силиконови подложки, не ти трябват 2 висши, за да се сетиш, че чак и тема да пускаш.

# 67
  • София
Да твърдиш, че се чувстваш добре, въпреки болката, е смешно.
Явно твоето желание е да носиш толкова висок ток, а не е изискване на шефа ти. Вероятно той иска единствено да си с обувки на ток, но ти си решила, че с 13 см. си най-хубава, което е оправдано ако си около 20 и нямаш достатъчно самочувствие. Подобни кокили в ежедневието са гротескни.
И няма начин да ти станат по-удобно, след като сама отказваш да ги смениш с удобни. Че дори и по улиците и в градския транспорт отказваш да ги свалиш. Поне почни да шофираш, че иначе скоро ще имаш по-сериозни проблеми и ще се чудиш как да си скриеш разширените вени.
И не се чуди ако шефа и клиентите имат по-особено мнение за теб, защото рядко на кифлите се гледа с професионално око. Още повече, че ти още с визията си показваш непрофесионализъм. Но пък лесно можеш да си намериш някое лъскаво гадже на средна възраст.Wink
Конкретно за удобството получи достатъчно съвети.

# 68
Разбрахме, че целта е да не те болят краката, но няма начин да не те болят, когато по цял ден стоят в неестествена позa.

Ако все пак намериш естествен начин да се подлагаш на болка, но да не я усещаш, свържи се с NASA, или някой научен институт на високо ниво, ще си направила велико откритие.

# 69
След изказването, че си добре, че ще си продължиш, всички коментари са излишни. Че те вземат за канарче, не е важно.
Един ден ти ще плачеш.

# 70
  • София
Темата започна с оплаквания за адски болки и завърши с "Ще си правя к'вот си искам, супер съм". Само че това "супер" е до време.
Доказателство - краката на Сара Джесика Паркър:
Скрит текст:

# 71
Темата започна с оплаквания за адски болки и завърши с "Ще си правя к'вот си искам, супер съм". Само че това "супер" е до време.
Доказателство - краката на Сара Джесика Паркър:
Скрит текст:
Аз точно това обяснявах онзи ден.
Щом и харесва нека се мъчи.
Защо не премахнат тази тема .
Нейното е хем боли, хем сърби

Общи условия

Активация на акаунт