Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 63

  • 38 435
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 2 116
Пица 44 лв?? Бяхме на обиколка на Андалусия миналия месец, дори и на най-големите туристически капани нямаше пица за 22 €, най-скъпите бяха по 14-15€ 😃 Че е по-скъпо от в България в асболютна стойност, по-скъпо е, ама яко пресоли манджата.

# 91
  • Мнения: 301
Фермерското свинско и тук е 34 на кг, кашкавалът е 25 на килограм, айде, сиренето 22:) Не знам само дали на запад, когато хванат, че сиренето не е сирене и  маслото не е всъщност масло, глобата е 5000 лв. и пазят като търговска тайна марката.

# 92
  • Мнения: 3 942
Ентракот-45 лева/кг, гръцко сирене -30 лв/кг, зехтина е над 20 лева за литър, но е много добър и цената му е по-скоро ниска. Това са цени в Supercor. В малка месарница продаваща много качествено месо свински котлет (иберико) е 34 лева/кг. В заведение капучиното е 9 лева, половинка вода е същата цена. В ресторант ентракот с гарнитура струва около 50 лева, пица 35-44 лева. Маргаритата е по-евтина. Салата Цезар с пиле е 30-35 лева.
Entrecot е дори по-малко около 40лв и то от специфични зони, не какъв да е, за сметка на това в Метро в България има по 60лв български ангус, който е много по-зле.
Сиренето е скъпо да, но това там не се яде.
Зехтина над 20лв са пълни глупости, за тези пари се купува зехтин от топ 5 или 10 в света, което няма нищо общо с нормалните. Стандартния вирхен екстра е под 10лв, същия тук е над 20лв
Пица за 35-45лв пак не знам къде има..

Е това е от вчера на центъра във Валенсия или на скъпото.
Малки калмари на плоча

Морска паея


Няма го десерта, тяхно производство+бира+кафе 15евро.

Иначе в Мадрид на центъра за 5,50 евро дават е това или с 11евро си наяден и изпил две големи бири.



Има хамон и по 10евро, като тукашния в ЛИДЛ или гадничък, ама в Лидл е 50лв
Домати биволско сърце бяха вчера 3,70евро и имаше още 20 вида.


Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 22:59 от Alexslav

# 93
  • Мнения: 1 613
Пица 44 лв?? Бяхме на обиколка на Андалусия миналия месец, дори и на най-големите туристически капани нямаше пица за 22 €, най-скъпите бяха по 14-15€ 😃 Че е по-скъпо от в България в асболютна стойност, по-скъпо е, ама яко пресоли манджата.
След малко излизаме и ще снимам няколко менюта. Ние сме почти като местни. С изключение на последните две години (пандемията, която в България се изкара много по-добре) прекарваме много време в региона (сега купихме и имот) и знам кои са добрите заведения. Заведенията, които посещавам не са евтини, но не са и най-скъпите.  Пропуснах да спомена за наемите. Хич не ми изглеждат ниски. Ако човек има собствено жилище в София например е добре да се замисли дали в чужбина при еднакъв начин на живот и плащайки наем ще му излезе по-евтино.

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 23:13 от Мъфин

# 94
  • Мнения: 301
Шуменско и палачинка с шоколад от метро 7 евро без бакшиша, в продънено черноморско село извън сезона Simple Smile

# 95
  • Мнения: 234
Аз бях във Барселона преди месец,такива цени нямаше! Само по заведенията ядяхме, в хранителните магазини беше по евтино. Предполагам, че във Барселона страндарта не е нисък.

# 96
  • София
  • Мнения: 497
Ентракот-45 лева/кг, гръцко сирене -30 лв/кг, зехтина е над 20 лева за литър, но е много добър и цената му е по-скоро ниска. Това са цени в Supercor. В малка месарница продаваща много качествено месо свински котлет (иберико) е 34 лева/кг. В заведение капучиното е 9 лева, половинка вода е същата цена. В ресторант ентракот с гарнитура струва около 50 лева, пица 35-44 лева. Маргаритата е по-евтина. Салата Цезар с пиле е 30-35 лева.

Иберикото котлети в София е 80 лева за килограм! Зехтин в Испания за 20 лева литър е някой с 100 награди вероятно. Масовият студенопресован е около 10 лева и т.н. В София критския зехтин, който си купуваме е 75-80 лева 5 литра, а биото е около 120 лева. И т.н. За салатата Цезар дори не искам да коментирам. В Барселона последно беше 9 евро! 35 лева била Trollface А мармотите завиват шоколади в станиол и пишат в БГмама......

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 23:25 от mitkomitashki

# 97
  • Мнения: 13 825
То вече не се знае коя салата е "Цезар"! Всеки я прави така,както си е въобразил,че е истинската...Yum

# 98
  • Мнения: 11 819
В понеделник се върнах от Сардиния. Даже в курортите там нямаше такива цени. Зехтинът Монини беше 4 евро. В Тмаркет е 16-18 лева.
Чаша вино беше 4 евро, местна нефилтрирана бира 5 евро, кафето 1.5-2 евро, включително на туристическо корабче за Ла Мадалена.

# 99
  • Мнения: 1 613
Ентракот-45 лева/кг, гръцко сирене -30 лв/кг, зехтина е над 20 лева за литър, но е много добър и цената му е по-скоро ниска. Това са цени в Supercor. В малка месарница продаваща много качествено месо свински котлет (иберико) е 34 лева/кг. В заведение капучиното е 9 лева, половинка вода е същата цена. В ресторант ентракот с гарнитура струва около 50 лева, пица 35-44 лева. Маргаритата е по-евтина. Салата Цезар с пиле е 30-35 лева.

Иберикото котлети в София е 80 лева за килограм! Зехтин в Испания за 20 лева литър е някой с 100 награди вероятно. Масовият студенопресован е около 10 лева и т.н. В София критския зехтин, който си купуваме е 75-80 лева 5 литра, а биото е около 120 лева. И т.н. За салатата Цезар дори не искам да коментирам. В Барселона последно беше 9 евро! 35 лева била Trollface А мармотите завиват шоколади в станиол и пишат в БГмама......
Ето менюто на едно от любимите ми заведения. Сам виж колко струва салата Цезар с пиле.  
В понеделник се върнах от Сардиния. Даже в курортите там нямаше такива цени. Зехтинът Монини беше 4 евро.
Купувам зехтин Picual. Сега питах жена ми колко струва. Цената му е 15 евро за половинка. Много е добър и цената му е добра за качеството.

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 23:36 от Мъфин

# 100
  • Мнения: 3 942
Това е няква набедена кръчма, както се видя, това не е нормално за там.
Сигурно има и още по-скъпи де.
Това ако не е в някой урбанизационни с чужденци ..
За зехтина и др неща се разбрахме обаче, че цените са нереални, освен ако не де купува от топ 10 в света

# 101
  • Мнения: 2 130
Храната в България е скъпа, това и в супермаркетите, в ресторантите не толкова, но тези ресторанти, въобще не са на нивото на испанските, а и западните въобще. С дрехите е същата работа. (Траспортът и услугите са сравнително по евтини обаче). Това го казвам като с мъж испанец, с когото бяхме по Великден в София, каза, хубаво е да, за ден два, но съотношението качество/цена не го впечатли.

# 102
  • Мнения: 301
Мъфин, радвай се на живота и загърби тази битка. Simple Smile А иначе някой, който не ходи по средностатистически капанчета в момента, моля да се ангажира с постването на меню от хубав ресторант в реновирана туристическа дестинация тук. Simple Smile

# 103
  • Мнения: 3 942
Ако се яде пица на парче, баница и кифла да евтино е.
За нещо по-читаво отдавна е по-скъпо от половин Европа

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 12:12 от Alexslav

# 104
  • Мнения: 1 613
Храната в България е скъпа, това и в супермаркетите, в ресторантите не толкова, но тези ресторанти, въобще не са на нивото на испанските, а и западните въобще. С дрехите е същата работа. (Траспортът и услугите са сравнително по евтини обаче). Това го казвам като с мъж испанец, с когото бяхме по Великден в София, каза, хубаво е да, за ден два, но съотношението качество/цена не го впечатли.
В България има много добри ресторанти, а цените са ниски в сравнение с еквивалентните чужди такива. Не казвам, че всички заведения са ни добри, но имаме и такива.

Общи условия

Активация на акаунт