❤Октомврийчета тема 3🍇

• 53 598
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Flower90 измерено е в 34 , но като цяла от самото начало вървеше по-дребно.В целия набор от документи върви със седмица на зад( до сега разлиствах лист по лист) но до сега не са ми казвали,че е толкова сериозен проблем, който да налага ранно секцио

# 511
KostadinovaD, според мен потърсете още едно мнение по въпроса с друг лекар, като споделите и фактът, че до момента е вървяло седмица назад. За 33 гс приблизително теглото на плода го дават около 1800-1900 гр.,  което не изглежда като голямо отклонение. Следете кръвотоците и плацентата, ако е нужно пуснете изследвания да се види коагулацията на кръвта. Има добавки подобряващи кръвотоците, може да наблегнете и на протеина в храната.

Не се шашкайте, така описана ситуацията не изглежда толкова страшна.
При моя приятелка се получи сходна случка, но там изоставането се разви през бременността, от никакво стана седмица, към края и две. Детето се роди секцио две седмици преди термин поради опасения за страдание на плода с тегло около 2800 гр. Бебето беше добре, не са поставяни кортикостероиди. При по-голямото изоставане препоръчаха добавки за подобряване на кръвообращението.

# 512
Здравейте отново съм аз и пак моите проблеми… за което се извинявам. Днес бях на ФМ : имериха бебо една идея по-голям1950 гр и тук не видяха проблем с водите, плацентата и пъпната връв. Просто казват че бебето е малко. Диагнозата е “Малък за гестационния срок плод под 10-ти персентил”Изписаха ми кортикостероидни инжекции за дробчетата и казаха че трябва да обсъдим секцио за 36 или най-късно 37гс като казаха , че раждането трябва да бъде в Шейново или Токуда. Та сега трябва да събера мнения за тези болници тъй като изобще нямах план да раждам там тъй като дори не съм от София и живеех с идеята че ще раждам в града , в който живея.та моля Ви помогнете знам че сте сила и сте почерпили повече инфо

Защо не са Ви препоръчали Майчин дом? Там за мен са по-големи специалисти от Шейново и със сигурност неонатологията им е най-добра от всички други болници. Не случайно всеки сериозен случай пращат там ( не говоря за Вашия конкретно). Разгледайте и Майчин дом.

# 513
Не мога да изкажа мнение относно бебчето, но като болница от двете със сигурност ви препоръчвам Токуда, неонатологията е 3- то ниво заедно с Надежда и Майчин дом.

Здравейте отново съм аз и пак моите проблеми… за което се извинявам. Днес бях на ФМ : имериха бебо една идея по-голям1950 гр и тук не видяха проблем с водите, плацентата и пъпната връв. Просто казват че бебето е малко. Диагнозата е “Малък за гестационния срок плод под 10-ти персентил”Изписаха ми кортикостероидни инжекции за дробчетата и казаха че трябва да обсъдим секцио за 36 или най-късно 37гс като казаха , че раждането трябва да бъде в Шейново или Токуда. Та сега трябва да събера мнения за тези болници тъй като изобще нямах план да раждам там тъй като дори не съм от София и живеех с идеята че ще раждам в града , в който живея.та моля Ви помогнете знам че сте сила и сте почерпили повече инфо

# 514
Аз също знам че в майчин дом и Токуда са най-високото ниво неонатология. Ако можете да си позволите - Токуда винаги бих предпочела.
Иначе за по-малък плод следете се, ако нещо ви плаши търсете второ или дори трето мнение. В тези случаи често се налага малко по-рано секцио. Включително като раждах първия път една жена беше за секцио поради тази причина.
Някой има ли мускулни болки? Аз както имах енергия ми се появяват такива. Отделно се окомплектовах с ковид отново Sob което също сигурно ги влошава. Не, ч не мога да ги търпя, ще си изтърпя още 1 месец остана, но какво ли значат и дали е опасно Frowning1

# 515
Аз също знам че в майчин дом и Токуда са най-високото ниво неонатология. Ако можете да си позволите - Токуда винаги бих предпочела.
Иначе за по-малък плод следете се, ако нещо ви плаши търсете второ или дори трето мнение. В тези случаи често се налага малко по-рано секцио. Включително като раждах първия път една жена беше за секцио поради тази причина.
Някой има ли мускулни болки? Аз както имах енергия ми се появяват такива. Отделно се окомплектовах с ковид отново Sob което също сигурно ги влошава. Не, ч не мога да ги търпя, ще си изтърпя още 1 месец остана, но какво ли значат и дали е опасно Frowning1
Не мога да изкажа мнение относно бебчето, но като болница от двете със сигурност ви препоръчвам Токуда, неонатологията е 3- то ниво заедно с Надежда и Майчин дом.

Аз още не съм родила, но съм се насочила към Токуда. Освен че нивото на неонтологията е на ниво Майчин дом, доколкото знам и доста лекари от там са се преместили в Токуда. Естествено, цената е сериозна, но ако може да си го позволите насочете се натам.

# 516
Flower90 измерено е в 34 , но като цяла от самото начало вървеше по-дребно.В целия набор от документи върви със седмица на зад( до сега разлиствах лист по лист) но до сега не са ми казвали,че е толкова сериозен проблем, който да налага ранно секцио

Извинявам се за въпроса ама тези неща за секциото къде ви ги казаха? Аз ходих на консултация при една лекарка дето е завършила не знам си къде и т.н. По време на прегледа ми предложи: “ Е тука да ти сложа едно окситоцинче и да раждаш! Ако сме в Англия няма да те бавят както тука.” Едва ли не като разбра че не съм правила пренатест(за който нямах никакви индикации спорех БХС) веднага едва ли не ме задължи да направя. Попитах я статистиката от теста какво ще помогне, тогава ми каза да правя амниоцинтеза, което пак е статистика. И двете изследвания не дават никаква гаранция.Останалите неща които се написала също ми бяха изговорени. Предложиха ми и кортикостероиди, на въпроса как ще помогнат на бебето - отговор не получих.Тръгнах си ревяща от прегледа. Лекарката която ме следи от началото ми каза че няма проблем нито с бебето нито с каквото и да било. Все пак въпросната промяна в термина е направена в процеса на следене, а не изведнъж да спре да се развива с 2 седмици. Ревах един ден и реших че няма смисъл, имам безпроблемна бременност, защо да си набивам филми и излишна драма от нищото. Дори със следващата лекарка дума не е ставало за секцио. А тази другата мога да и пожелая да е жива и здрава🌹.

# 517
Здравейте мами, и мен ковида не ме подмина. Вчера имах само болки в гърлото, а днес и температура 37,2 до 37,5. Пия биозин мама, хомеожен 9 за гърло и натаспин Х за съсирване. Само се чудя кога или дали да пия парацетамол, моля за миналите през това да дадат мнение ☺ благодаря! Както и ако имате и други препоръки.

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 20:19 от shine123

# 518
На мен са ми изписали парацетамол за 3 дни 3х1, но пак попитай док. Знам, че не може повече от 3 на ден, но аз нз и дали да го пия след като вече не ме боли главата. Омръзна ми този ковид няма край, няма сезонност. И детето ми е болно с температура. Никоя друга година не съм боледувала толкова много. Не зная какво да препоръчам, на мен ми пускаха изследвания за кръвосъсирването и е ок. И аз съм на Биозин мама.

# 519
Здравейте мами, и мен ковида не ме подмина. Вчера имах само болки в гърлото, а днес и температура 37,2 до 37,5. Пия биозин мама, хомеожен 9 за гърло и натаспин Х за съсирване. Само се чудя кога или дали да пия парацетамол, моля за миналите през това да дадат мнение ☺ благодаря! Както и ако имате и други препоръки.
Аз също минавам в момента през ковида ,точно 24часа я имах тази температура, изведнъж почна и изведнъж спадна като през тези 24ч беше 37,6-37,8 без промени, а заедно с това имах страшни болки в краката- от колената на долу беше нещо страшно. Парацетамол не съм пила , предния път като бях с температура ми казаха при над 38 градуса да пия парацетамол. Иначе съм на Инфлуцид, сироп Стодал, осцилококцинум, капки за нос, натаспин х и общо взето това е.

# 520
Оххх и аз съм от днес- отпаднала,37.2 темп поддържам но не съм пила парацетамол.
Гърлото ме боли вече 2-ри ден.
Пих оксилококцинум, инфлуцид, пръскам за гърлото амгал и клеева тинктура.
Ще видим утре как ще е.
Дано да е по-добре положението.

# 521
Има ли някоя мама, която да знае какво следва ако нямам избрана болница в която да раждам, но раждането започне 😂 и реша да отида в Надежда примерно? Има ли шанс да ме върнат така да се каже😂😂😂

# 522
Панда, няма да те върнат, но за мен лично това е рисковано, хубаво е предварително да ти погледнат изследванията, кръвна група, ако има отклонения в хемоглобин, проблемна микробиология и т.н.
С предишната ми бременност до последно се чудих Надежда или Токуда, но имах следящ АГ и в двете болници.

Бързо оздравяване на всички, ужасявам се, че беба ще се роди есента с ковид, грип и  останалите вируси, ще копнея да дойде пролетта.

# 523
И аз в последния момент нещо се разколебах с болниците. 100% съм сигурна, че искам в Токуда, но нещо не съм доволна от моята АГ и тотално се обърках, ще пробвам да се преместя евентуално при друга или и аз се надявах на това със започване на раждането и че няма как да ме върнат Joy но си е малко стресиращо.

# 524
Момичета, терминът ми е началото на октомври. През последните две седмици пускаме три пъти тонове и на всички записи имам контракции. На последна инстанция съм вкъщи с лекарства преди да ме приемат в болница. На вас как ви вървят контракциите на тоновете?
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт