❤Октомврийчета тема 3🍇

• 53 610
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Момичета не успя да ме подмине Ковида, преди час вдигнах температура 37.2 и почнаха да ме болят мускулите. Връзка с Аг нямам за момента, една позната ми каза, че като е била болна от ковид по време на бременността е пила Авирон, но в листовката пише първия ден се пият 3х3 а ако се почне вечер да се изпият и 9те през равни интервали от време. На мен обаче ми се струват много 9 хапчета от сега до 11-12. Някоя пила ли е авирон и то в такава схема.
Нищо няма да ви стане от Авирон-а,дори и в тази доза,то е хомеопатично,Биозин мама,който така смело се пие е по-голяма химия ,но най-добре се консултирайте и с АГ. За авирон е много важно да се почне още при първите симптоми ,за да има ефект.

# 496
На някой налага ли му се да пие Сорбифер? Пиех го вечер след ядене, но нещо не ми се покачи хемоглобина, а продължи да пада и реших сутрин на гладно и имаше някакъв ефект. Обаче така ми прилошава от него започва да ми се гади и ме заболява корема. Някой има ли подобни оплаквания?
Казах няколко пъти на АГ и тя твърди че нямало друго.. Преди съм взимала малтоферфол и ми действаше сто пъти по-добре.
Аз бях така. Пих го на гладно  и ми беше много зле от него. АГ каза да пробвам след хранене, сега нещата са по-поносимо, но още не съм правила нови изследвания.  Гледам да минат 2 часа от магнезий и млечни, което също ме затруднява.  На всичкото отгоре и страшен запек имам от него.  Оффф, не е лесно..  😊

# 497
Здравейте бъдещи мамчета! Пиша притеснена … 😟34 гс а по данни от днешния преглед 32гс днес бях на жк и се оказа че бебечо е по-малък… в четвъртък съм на фетална за по-обстоен преглед.. В началото терминът ми беше за 5/10, но в 5 месец се измести за 11/10 а днес шок 20/10. С таткото не сме от високите ако това има значение…АГ-то днес гледа кръвопотока към бебо и каза , че е добре. Плацентта също , но това изоставане ме тревожи и не мога да си намеря място…. Не знам как ще издържа до четвъртък. Има ли и други бременилки с така изместен термин?

# 498
Здравейте бъдещи мамчета! Пиша притеснена … 😟34 гс а по данни от днешния преглед 32гс днес бях на жк и се оказа че бебечо е по-малък… в четвъртък съм на фетална за по-обстоен преглед.. В началото терминът ми беше за 5/10, но в 5 месец се измести за 11/10 а днес шок 20/10. С таткото не сме от високите ако това има значение…АГ-то днес гледа кръвопотока към бебо и каза , че е добре. Плацентта също , но това изоставане ме тревожи и не мога да си намеря място…. Не знам как ще издържа до четвъртък. Има ли и други бременилки с така изместен термин?
Според мен отидете на второ мнение някъде може да ви обяснят Каква е причината ако има такава или да ви успокоят. Мен ми бяха уплашили преди няколко седмици по друга причина но другия доктор ме успокои много и се оказа че наистина е нямало причина

# 499
Не се тревожи - случват се тези отклонения. При мен бебето върви с 10 дни назад. Но всичко друго е наред

# 500
Измерванията на ехограф не са напълно точни. Възможно е изобщо да не е такова изоставането. Щом кръвоток, води и плацента са добре надали има повод за притеснения.

# 501
С енергията съм добре, но аз си следя витамините с изследвания и ги приемам отделно с интервали между тези, които не са съвместими, т.е. не приемам комбинирани витамини, за мен те са в пъти по-ниска доза, ако има дефицит просто не работят, отделно комбинациите са обикновено несъвместими.
Жегата най-много ме мори, днес се живее Grinning и аз съм така под климатика и пред вентилатора.
Още не съм прала, но днес получих дрешките и поръчах останалите нетекстилни подробности и поне май скоро ще имам всичко Simple Smile
Може ли някаква насока кои витамини изследваш? Аз проверявам витамин д и б12. Д ми е дефицитен, а б12 е уж в нормата ама те нали били занижени в лабораториите.

# 502
Ами точно тях D, B12, Б6(веднъж изследвах), и си следя хемоглобина, че при мен пада. Първата бременност никой не ми каза тях и да чукна на дърво детето си е добре, но аз се влачих 2г. с големи дефицити пребита. Б12 трябва да е над 350pmol/l,. а за Д съм се доверила на АГ тя ми казва по колко да взимам също ми добави и омега3 и б-комплекс, защото имах някои оплаквания.
Фолиевата също не съм я спирала, нея веднъж я изследвах да не би да предозирам, единствено като почнах бкомплекса я спрях, защото се съдържа там.

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 15:33 от blue_eyez

# 503
Момичета,

На вас повтарят ли ви тоновете и обясняват ли какво точно не им е наред, за да ги повторят?
Аз днес бях в Майчин дом, мериха тонове, но бебето ме се спря. Докторката иска довечера пак да отида, за да ги пуснем пак. Като ги гледам на места все едно се губят, може  би от интензивните движения на бебето.

# 504
На мен това ми е втора бременност и нз какъв е смисъла докторите да сменят термини, до сега нито веднъж не ми е сменян термина определят ми го на база ПРМ и си остава така до край. Правили са коментар дали върви по голямо по малко, понякога с дни, друг път седмица, но никога не ми е променян термина. Съща така много зависи как е калибриран апарата. Докторката която ме следи по ЗК последния път каза, че вървяло по голямо, но апарата им бил калибриран за 3 кг бебе. На фетална казаха също, че е с няколко дни напред. Първото ми дете е родено 4 дни след термин, 3500. Ако плацента, кръвотоци и води са наред няма какво толкова да се притесняваш.

# 505

При мен термина по ПРМ е 3.10, в 4 месец ми го преместиха за 10.10, а после за 17.10. Ходих на няколко места ня ФМ, в различни градове , все при добри доктори и с препоръка- драма няма. Плацента, кръвотока, органи всичко на бебето е наред. Обясниха ми че в България за даденост се приема ПРМ, и от нея Се смята евентуален термин. В случая аз освен че имам късна овулация, бебето не сме го правили докато съм била в овулация изобщо. Отделно от осеменяването до зачеването има 3-4 дена разлика. Във Франция например смятат термин от последния ден от менструацията, не от първия. Аз лично започнах да приемам протеин, разлика дали има в растежа на бебето не мога да кажа, чак в Неделя съм на преглед. На 8.8 беше 1590гр. Тогава по ПРМ съм била в 32с, отговаряща реално на 30с.

# 506
  • София
Аз също не разбирам това постоянно сменяне на термин, а и според моята АГ е абсолютно безсмилено. Изчислява се по ПРМ,а вече мерките на бебето,които изчисляват по данни от ехограф са инфикатор за развитието му. Ясно е,че забременяването обикновено не е на датата на ПРМ,но освен ако не е инвитро и да се знае точна дата,но дори и тогава се изчислява по ПРМ,всичко е само догадка , кога точно се е случило . В мерките си бебето може да варира ,също много зависи и от уреда ,с който замерват , но седмица две изоставане или изпреварване изобщо не са притеснителни , както и това че може да има разлика по обиколка на глава например да е в норма,но краче,ръчичка да вървят напред ,това си е и до генетика,ако родителите са високи например. Притеснително е ако има много по-голямо изоставане или изпреварване  в мерките на плода , което е индикация за проблем,затова мерят кръвотоци , гледат плацента и т.н други показатели.

# 507
Здравейте отново съм аз и пак моите проблеми… за което се извинявам. Днес бях на ФМ : имериха бебо една идея по-голям1950 гр и тук не видяха проблем с водите, плацентата и пъпната връв. Просто казват че бебето е малко. Диагнозата е “Малък за гестационния срок плод под 10-ти персентил”Изписаха ми кортикостероидни инжекции за дробчетата и казаха че трябва да обсъдим секцио за 36 или най-късно 37гс като казаха , че раждането трябва да бъде в Шейново или Токуда. Та сега трябва да събера мнения за тези болници тъй като изобще нямах план да раждам там тъй като дори не съм от София и живеех с идеята че ще раждам в града , в който живея.та моля Ви помогнете знам че сте сила и сте почерпили повече инфо

# 508
Здравейте отново съм аз и пак моите проблеми… за което се извинявам. Днес бях на ФМ : имериха бебо една идея по-голям1950 гр и тук не видяха проблем с водите, плацентата и пъпната връв. Просто казват че бебето е малко. Диагнозата е “Малък за гестационния срок плод под 10-ти персентил”Изписаха ми кортикостероидни инжекции за дробчетата и казаха че трябва да обсъдим секцио за 36 или най-късно 37гс като казаха , че раждането трябва да бъде в Шейново или Токуда. Та сега трябва да събера мнения за тези болници тъй като изобще нямах план да раждам там тъй като дори не съм от София и живеех с идеята че ще раждам в града , в който живея.та моля Ви помогнете знам че сте сила и сте почерпили повече инфо

Защо в една от тези болници? В Майчин дом също казват, че са много добри и отделно неснтологията била най-добра. Успех.

# 509
Здравейте, в коя седмица е измерено 1950гр?
Моето в 33+3 беше 2155гр, като ми казаха, че си е малко по-малко от самото начало, но не е притеснително, защото наддава с равномерен темп. Разликата с вашето не е толкова голяма, освен ако при вас не наддавало с по-голям темп преди.

Общи условия

Активация на акаунт