❤Октомврийчета тема 3🍇

• 53 541
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Я да кажете моля, как е положението с педиатрите при вас?
При нас в Надежда и Връбница, положението е НЯМА или НЕ ЗАПИСВАМЕ... Кога преди раждане трябва да се договори и запише педиатър? Ииии ако не  успеем да договорим в нашия район, може ли да отплеснем по Люлин, Център?

# 541
Момичета, да питам понеже се притеснявам, получавам стягания 1 педя под пъпчето, и надолу към вагината като изтръпване, първо бебче ми е сигурно е контракция нямам идея. Въпроса ми е дали е нормално тези стягания, понеже зачестиха и как да ги овладея ? Нямам добри отношения с А Г то ии разчитам на някой който има опит или му се случват такива😔

На мен ми приличат на бракстън хикс контракции. Обикновено АГ предписва магнезий. На мен ми изписаха магнерот 2 пъти по 2 табл. още в 6 месец, защото и аз от време на време имах такива, но аз си пия само по 2 табл. дневно и вече нямам. Ако обаче станат прекалено на често или болезнени най - добре се консултирайте с Вашият АГ.

# 542
И аз съм като вас в сряда влизам в 35седмица, а по приложението Feya в 36седмица. Вие къде ще раждате ❤

Това с раждането писах по нагоре ми е болна тема 🤣 Или в Надежда или в Св. Лазар с Олга Дукат, но ако тръгне преди 36 седмица отивам в Майчин дом 😔😁
Аз ще бъда в Щерев

# 543
Момичета, да питам понеже се притеснявам, получавам стягания 1 педя под пъпчето, и надолу към вагината като изтръпване, първо бебче ми е сигурно е контракция нямам идея. Въпроса ми е дали е нормално тези стягания, понеже зачестиха и как да ги овладея ? Нямам добри отношения с А Г то ии разчитам на някой който има опит или му се случват такива😔

Тези стягания са контракции. Ако са 1-2 на ден е нормално. Но ако са повече трябва да кажете на АГ. Аз заради такива контракции пия магнезий 3х2. Сега ми е втора бременност и пия от 4ти месец. При първата също имах контракции, но тогава не знаех какво е, не споделих с АГ - съответно не пих магнезий и родих в 33 седмица.

Ако зачестят, отивате в спешен.

# 544
  • София
Добър вечер момичета❤ Изписахме половината темичка,а времето мина толкова бързо че едва няколко седмици ни делят от пристигането на бебчето. За педиатрите започнете да търсите в малките поликлиники. За нашата бебка миналата година едвам намерихме и я записахме в 18-та. Започнете да се консултирате с приятелки и съседи. Относно раждането като най-добра неонтология са МД и Токуда така че нека броенето на онче-бонче започне😩Между другото днес влязох в 35 седмица и се чувствам дооста плахо и развълнувано в едно . Мислех че следкато ми е второ няма да е чак такова УАу ,но явно с простигането на всяка една рожба е така 😁Не знам нямам търпение вече да се гушкаме

# 545
Контракции имам и аз 1-2 на ден, пия си магнезий от доста време.
Педиатър, естествено може и да е на другия край на София(за тук само мога да споделя опит), в нашия случай беше така. Не е удобно, но ни беше препоръчан и съответно подготвен да ни вземе Grinning но скоро се местим и ще сме близо. Трудно е мн с лекарите, разпитайте познати и нека те попитат дали ще ви вземе.
Не остана време наистинаа, аз съм средата на октомври, но ето че още съвсем малко остава и аз нямам търпение, но и се надявам да си стои до термина, че имаме мн нещо ада свършим и нагласим.

# 546
Пия махнезий 3х2 т имам и страшни отоци на глезените които незнам и те дали са нормални и до каква степен. Иначе усещам 3-4 на ден, но последната ми беше болезнена .... и за това питам.

Тези стягания са контракции. Ако са 1-2 на ден е нормално. Но ако са повече трябва да кажете на АГ. Аз заради такива контракции пия магнезий 3х2. Сега ми е втора бременност и пия от 4ти месец. При първата също имах контракции, но тогава не знаех какво е, не споделих с АГ - съответно не пих магнезий и родих в 33 седмица.

# 547
Пия махнезий 3х2 т имам и страшни отоци на глезените които незнам и те дали са нормални и до каква степен. Иначе усещам 3-4 на ден, но последната ми беше болезнена .... и за това питам.

IvonaMill, 3-4 мисля, че са в рамките на нормалното и стига да не е много силна болката. Пий магнезия и си почивай повече. Аз, ако върша много домакинска работа или се преуморя от разходка , започва да ме стяга повече. Ако пазя дивана почти целия ден, сякаш почти нямам. А за отоците кажи на АГ

# 548
Здравейте,
Измериха бебето 2400гр в края на 33 седмица и започвам тонове от другата. Това, което ме притесни е показателя за диаметъра на главата - BPD /biparietal diameter/, който е в долната граница за седмицата (82,4). Докторът каза, че не е притеснително, но аз от известно време забелязах, че така върви. За разлика от другите параметри, които пък са седмица напред, голямо разминаване...

# 549
На моето пък главата все по-голяма му върви и АГ се шегува, че ще е много умен. Grinning Говорих с приятелка акушерка и тя ми е казвала няколко пъти, че показателите не върят симетрично и стига да няма големи отклонения- всичко е наред. Simple Smile

# 550
И на моето главата му е най-голяма. Нзм как ще излиза… Но крачетата му вървят с две седмици  назад. Аг-то нищо притеснително не каза, но мисля да я питам нормално ли е.

# 551
Момичета, аз имам един въпрос, който може да ви се стори малко глупав, ама...
В 31+0 бях на последната ФМ. Като ходих при АГ на консултация миналата седмица, само ми назначи изследвания и оправихме документите за болнични, без да ме гледа на ехограф. Тя каза, че имам при нея едва ли не последно едно-две посещения - едното е на 7.09, за да пуснем 45-дневния болничен и да ми издаде направлението, което се изисква при раждане. Терминът ми е за 20/10, дотогава кой ще наблюдава бебо? Струва ми се, че поне още два пъти трябва да имам часове при нея  (без да броим 07/09), ползвам и здравна каса, и ДЗО и ми се струва странно точно в последния месец и половина да остана без наблюдение.

# 552
  • Бургас
Моята гинеколожка вече ми издаде 45-дневния болничен, гледа го и на ехограф, пусна ми и кръвни. Сега всяка седмица съм на тонове при нея, предполагам, ако има нещо притеснително пак ще го гледа. Има и микробиология да ми взима по-късно, както и направления за алерголог и кардиолог да ми дава, защото съм секцио, имам и непоносимост към някои медикаменти. Нещо за тонове поне не ви ли казаха?

# 553
Тоновете ще ги следя в Надежда, където ще раждам.
Но те са си тонове само, има ли измервания други включени към тях?
Бях останала с впечатление, че в последния триместър от бременността наблюденията при АГ трябва да са два пъти месечно.
Освен да я питам другата седмица като ходя и да настоявам за консултации до края.

Нещо за тонове поне не ви ли казаха?

# 554
  • Бургас
Освен да я питам другата седмица като ходя и да настоявам за консултации до края.
Може да няма такава практика, когато няма да изражда тя...не знам.

Общи условия

Активация на акаунт