❤Октомврийчета тема 3🍇

• 53 477
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
В Надежда преди 6-7 години беше различно, сега е наистина адски натоварено, лекарите са изключително уморени и на това частично може би се дължи и недоброто отношение и следене.

Специално от Михова съм мн доволна, но от женска консултация - не. Ще дам пример с прилагането на  инжекцията, която се поставя при отрицателен резус фактор на майката в 28 седмица макс до 30та. Питах лекарката, която ме следи дали трябва да слагам такава, след като допълнително правих изследвания за антитела по нейна препоръка и й ги изпратих. Не ми отговори изобщо. На късната фетална при Михова - 31 седм, разбрах, че съм закъсняла за нея, но все пак ще ми я сложи.. после следящата дори не коментира това.
И още 2-3-4 такива примера. Да не говорим, че всеки път ме преглеждат за 5 мин и аз влизам в кабинета докато др пациентка още не се е облякла.

Всякакви такива случки.
За отрицателния резус фактор знам че се бие инжекция само ако бебето се е родило с положителен. Или ако има образувани антитела предполагам. Аз съм 0 - мъжът ми също и логично и бебето се роди с отрицателен. Естествено пускаха ми антитела, защото нямало гаранция, че мъжът ми е бащата на детето Grinning

Накратко - има различни школи. В моя случай предпочетох да се сложи, такъв беше и съвета на д-р Михова, но наистина има различни мнения.

# 571
Аз не съм доволна от това, че уж те следят ама видиш ли като имаш проблем неможеш да се обърнеш към тях, понеже дори и да го направиш ще получиш някакъв половинчат прерупан отговор. Давам пример след като изследванията, които направих и платих допълнително ми бяха зле и неможех да се свържа с "проследяващата ми АГ" звъннах на регистратура дали ако дойде (понеже съм от друг град) директно в надежда където стана ясно, че се следя, има кой да ми даде адекватно лечение спрямо резултатите от изследванията, ми казаха гледай да си се свържеш с лекарката понеже в понеделник излиза отпуска и няма кой да ти даде терапия ?! Същата ми обясни, че няма как 24/7 докторите да са на разположение.... Е да де аз искам терапия не искам да ми пее песни по телефона.... на всичкото отгоре така ти застъпват платените ЖК с прегледите за болничен, за да може да си платиш още 40 лв за вече платения преглед .... Не разочарована яд ме е, че влязох в надежда с надеждата за по-адекватно отношение. А видиш ли всичко е схема да те претупат за колкото се може повече пари. Нищо повече от пералня ....

# 572
Здравейте, спряхте  ли се вече на педиатър?
Ние сме се насочили май към 25то ДКЦ Младост. Препоръчаха ни двама педиатри, но не съм ходила да питам дали ще ни вземат, още проучвам. А то време не остана...

# 573
Имаме си педиатър на каката, слава богу една бумащина по-малко Grinning
Аз бях на преглед и ми измериха отново 35мм шийката и този път докторката изрази предположение, че ще родя по-рано странно, не мисля че е толкова къса честно казано.
Искам да попитам тези от вас, които бяхте с падащ хемоглобин какво чувствате? На мен взе много да ми прималява, самите ръце и крака ми отмаляват и имам чувството че ще припадна, чудя се дали е от анемията, а реално хемоглобина последно дори ми беше 123, но нз защо еитроцитите ми падат като брой.

# 574
Няма време, ама и ние се моткаме... Ако не е тайна, кого Ви препоръчаха? Ние имаме близък педиатър във Вита  (доктор Иванова) и мислим да разчитаме на него... Иначе моята лична в 24 поликлиника е педиатър и каза, че ако не си намерим, ще помага.

Здравейте, спряхте  ли се вече на педиатър?
Ние сме се насочили май към 25то ДКЦ Младост. Препоръчаха ни двама педиатри, но не съм ходила да питам дали ще ни вземат, още проучвам. А то време не остана...

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 14:20 от Zapetaika_

# 575
За педиатър въобще не съм се и замисляла. Оказа се, че личната е и педиатър и много се радвам, че с радост прие, защото май във Владая е само тя.

# 576
Някой има ли с киселини болки в стомаха и тн ? Какво ли не пробвах и на края от киселините ме заболя ужасно много стомаха някой пие ли нещо за киселини стомах ?

# 577
Аз цяла бременност и мнооооого преди това съм на Талцид заради постоянни киселини... Но преди три седмици като се разболях, заради многото хапчета ми предписаха омепразол вместо Талцид и О!небеса! - едно хапче сутрин и забравих за киселините... Чак не мога да повярвам, но е факт. Сега от време на време нощем усещам, че искат да се появят отново, но две-три глътки газирана вода вършат работа.
И то, предписаха ми 40 мг омепразол, но в аптеката нямаше и ми дадоха 20 мг. Пак съм много доволна.

Някой има ли с киселини болки в стомаха и тн ? Какво ли не пробвах и на края от киселините ме заболя ужасно много стомаха някой пие ли нещо за киселини стомах ?

# 578
Оооо, ако можех да го пия щях да съм много щастлива, но четох в интернет че  H2 блокери и инхибитори на протонната помпа неможе, и за това се чудя какво да си купя!? Има някакъв сироп Гастротус за него се чудя. 🤷🏻♀😔
Аз цяла бременност и мнооооого преди това съм на Талцид заради постоянни киселини... Но преди три седмици като се разболях, заради многото хапчета ми предписаха омепразол вместо Талцид и О!небеса! - едно хапче сутрин и забравих за киселините... Чак не мога да повярвам, но е факт. Сега от време на време нощем усещам, че искат да се появят отново, но две-три глътки газирана вода вършат работа.
И то, предписаха ми 40 мг омепразол, но в аптеката нямаше и ми дадоха 20 мг. Пак съм много доволна.

# 579
По препоръка от темата взех Бионацид и при мен даде резултати. Проверете дали е подходящ медикамент.

# 580
Не разбирам... На мен ми го предписа АГ. Защо не може, друга причина имаш ли, нещо конкретно при теб ли възпрепятства приема му? Ами опитай Талцид, също с позволението на АГ го пия.

Оооо, ако можех да го пия щях да съм много щастлива, но четох в интернет че  H2 блокери и инхибитори на протонната помпа неможе, и за това се чудя какво да си купя!? Има някакъв сироп Гастротус за него се чудя. 🤷🏻♀😔

# 581
Ами защото на мене АГ ми е казвала само Гавискон друго не ....иначе имам от омепразола , преди да пукна ше го пробвам 😂😂😂 Благодаря ти 🤗
Не разбирам... На мен ми го предписа АГ. Защо не може, друга причина имаш ли, нещо конкретно при теб ли възпрепятства приема му? Ами опитай Талцид, също с позволението на АГ го пия.

# 582
Да, и Гавискон ми каза АГ, но аз така или иначе си бях свикнала на Талцид. Аз четох и листовката на Омепразол, не видях противопоказание, май само че няма доказана вреда Grinning

Ами защото на мене АГ ми е казвала само Гавискон друго не ....иначе имам от омепразола , преди да пукна ше го пробвам 😂😂😂 Благодаря ти 🤗

# 583
По принцип, когато се изписва лекарство, лекарят трябва да направи оценка на полза/риск. Ако ползата от лекарството надвишава риска за бебето/родилката, то се изписва. След като състоянието е хронично е нормално да се продължи терапията, а ако бременността го изостря да се смени с нещо по-силно.
Аз исках да си купя Нео Бианацид в аптеката, защото ми е препоръчан от приятелка, но за съжаление нямаше, а бях в курорт на зор и си взех Талцид. В самата листовка на Талцид пише, че може да се ползва от бременни за кратко време. Това препдолагам е за да се презастраховат, но аз го взимам в наистина крайни случаи.

# 584
Момичета днес след преглед и вземане на микробиология Аг ми изписа гиназол. Слага се еднократно като писалка е. Казах и, че имам сърбеж от няколко дни и според нея е кандида. Резултатът от микробиологията ще бъде готов чак в сряда, а днес го взех и се чудя сега дали да го слагам или не. Дали няма някакъв риск за бебето? Някоя ползвала ли го е? И има ли мнение за него? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт