АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 47 925
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Аз съм в 29+4 дни, с близнаци, и мен ме боли, като мърдат,  крачетата на бебка бият бъбреците ми и като ритне имам режеща болка за секунди, а бебчо главата му е много ниско и като мръдне ме пробожда отдолу.... Не мога да ходя вече 30 метра са ми много, задъхвам се, стягат ме гърдите и имам чувството, че ще припадна... Явно ще съм на лежане до края.

# 466
Аз съм в 29+4 дни, с близнаци, и мен ме боли, като мърдат,  крачетата на бебка бият бъбреците ми и като ритне имам режеща болка за секунди, а бебчо главата му е много ниско и като мръдне ме пробожда отдолу.... Не мога да ходя вече 30 метра са ми много, задъхвам се, стягат ме гърдите и имам чувството, че ще припадна... Явно ще съм на лежане до края.
Аз съм в 34та и се чувствам по същия начин, днес почти цял ден лежа и на телефона, плюс някоя книжка. Но след малко ще се мобилизирам лека полека да отида до Спиди за поредната бебешка пратка. Пратката от бебо я получих миналата седмица, готини са нещата, да видим дали ще ми допаднат при употреба.

# 467
  • София
Връщам се от първия ми официален запис на тонове, като изключим тези, докато бях в болницата. Отчетоха се контракции, които си усещам и ги имам през деня. Прегледаха ме и съм с 1см разкритие. Ако знаете как ме хвана шубето, не е истина. Биха ми едно но шпа и ме пратиха вкъщи да си лежа. Разбирайте, че така както не съм подготвена, веднага почвам да поръчвам всичко необходимо за раждане и каквото остава от другото. Дано избутам до 36г.с., днес съм в 33+6.

# 468
Връщам се от първия ми официален запис на тонове, като изключим тези, докато бях в болницата. Отчетоха се контракции, които си усещам и ги имам през деня. Прегледаха ме и съм с 1см разкритие. Ако знаете как ме хвана шубето, не е истина. Биха ми едно но шпа и ме пратиха вкъщи да си лежа. Разбирайте, че така както не съм подготвена, веднага почвам да поръчвам всичко необходимо за раждане и каквото остава от другото. Дано избутам до 36г.с., днес съм в 33+6.
Аз съм също с постоянни контракции. Лежане му е майката. Аз днес правя 34пълни.Пия Папаварин,Диаспорал-задника ми вече е като роза от него с извинение с това ходене до WC. Аз нямам една купена дрешка. Другата седмица ще отида до НМ и ще взема няколко неща да не е без хич,но чакам кошарката да дойде тези дни😊Не се притеснявам че не съм приключила с пранета и нз си кво. Да ми се роди жива и здрава пак др ще се нареди

# 469
JoyJoy следващата седмица да те зарадват с едно изписано бебе и с още едно - наддало много добре!
Честито, Яна , за новото жилище, да си живеете щастливо и уютно! И аз мислех да взимам балдахин повече заради космите на кучо да не влизат в кошарката ама все нещо друго ми излиза финансово напоследък.
Plamingoабстрахирай се от хорските приказки и гледай да си почиваш и да си добре.
Magic_1620Честит юбилей! Бъди здрава , щастлива и прекрасна майка! С тебе сме почти наборки ама аз май забравих да "почерпя" май месец.С основното почистване и ние с ММ започнахме вчера - свалихме всички книги от спалнята и почистихме прахоляка, както и щорите и стените с прахосмукачка в тази стая.После изгладих нещата за изписването , довърших багажа за болницата и каталясах 😀
Аз си смятам 9ти месец от 35 +1 , това си е моя начин , така че честито от мен ! 😜
милото, malkaprashinka Kateto-s
и останалите момичета , значи при повечето ни има болка и шаване предимно вечер и е нормално.Пеи мен графика на бебето също е - събуждане сутрин с мен , следобедно раздвижване да кажем от 2 до 4(ако и аз си почивам) и вечер след 22 часа се почва купона.Снощи до след 1 часа през нощта.
Королева аз съм от тия активните да ти кажа , ама повече ,защото все нещо ми се налага да правя.Я до някоя банка да ида , я за документи, я спиди/еконт , я на ендокринолог , я нещо друго.Обаче вече доста взе да ми натежава това движение и гледам да си правя паузи между задълженията и разходките.
Exberry мерси за препоръката, аз пък чета книгата и за кърменето ама нещо съм забила до някъде и не съм сядала тия дни да чета, и в тоя ред на мисли сиг няма да остане време за тази , която ти четеш:(
И да ви питам.Като започнат тоновете полага ли се и кога ехографски преглед ?
Питам , тъй като следващия ми "преглед" почвам тонове , ще ми вземат и микробиология , но ми се искаше и да знам колко е порастнала малката , а не знам дали ще има ехограф.
Неизяестна ще издържиш още малко, вярвам , колко е голямо бебенцето?

# 470
Момичета, преди време някой беше писал за запек, аз открих ето това, лекарката каза, че мога да го ползвам всяка сутрин за да се нормализират нещата, мисля че от феро фолгаммата е този запек Confused

Действието не е моментално, ако се пие сутринта - вечерта  си в тоалетната, а ако го пия вечерта - на другия ден.

# 471
  • Бургас / Славейков
Здравейте да се отчета и аз
днес бях на ЖК .За съжаление пак имам кръвно,бебето е напречно ,този път секцио ми каза и дори ми каза  че най вероятно няма да се завърти до края.Върви 2седмици напред.Вече е 2.154 кг.Направо всеки път нещо различно.Днес си взех 45дневния болничен .Другият път на 11.07 съм на тонове и ехограф.И стандартните изследвания за тромбофилията.Снощи въобще не спах ,по принцип преди консултация не спа.И купихме кошара стана точно на мястото където искахме.,но е сглобена на половина.Важното е че е вкъщи.Остава да купя комплект за изписване и да си допълня багажа за болницата.Ще родя по рано най -вероятно.

# 472
Здравейте да се отчета и аз
днес бях на ЖК .За съжаление пак имам кръвно,бебето е напречно ,този път секцио ми каза и дори ми каза  че най вероятно няма да се завърти до края.Върви 2седмици напред.Вече е 2.154 кг.Направо всеки път нещо различно.Днес си взех 45дневния болничен .Другият път на 11.07 съм на тонове и ехограф.И стандартните изследвания за тромбофилията.Снощи въобще не спах ,по принцип преди консултация не спа.И купихме кошара стана точно на мястото където искахме.,но е сглобена на половина.Важното е че е вкъщи.Остава да купя комплект за изписване и да си допълня багажа за болницата.Ще родя по рано най -вероятно.
И мойте бяха напречно и докторката беше казала, че е предпоставка за преждевременно раждане, ако не се завъртят нанякъде. Завъртяха се и двете в началото на 9м. Баткото вървеше все напред, а е преносен с 10 дни. В началото на 8м бебо беше 2кг. Предполагам, че като ида да 45 дневния на 6.07 бебо ще е около 2,500кг. Подготви се психически за секцио пък каквото дойде.

# 473
  • Пловдив
И аз взех 45 дневния болничен днес 😅 ЖК каза, че бебчо е 2220 и е като по учебник.Взе ми секрет, даде ми рецепта за Полижинакс за 12 вечери, даде електронно направление за кръв и урина и на 13 или 14.07 да ида с резултатите.Ще ми даде досието и направлението май 🤔 Питах я за тоновете кога как, тя вика такова понятие не съществува, сега като се облечеш ще ти обясня и така си и остана 🤦‍♀️ Премери кръвното било перфектно, не каза колко е 😅 и айде чао.
Малчо пак е с дупето надолу, главата му под гърдите ми 🥰 Беше заел някаква поза и тя се учуди как му било удобно така да стои.. Показа ми краче, главичка, сърце, бъбреци, стомахче.Плацентата добре, водите и те добре.Доволна съм мнооого 🥰🥳 Минах и ЛК да пусна, на 30.06 ще я взема.А сега отивам до аптеката за Полижинакса, да видя на Мустела нещата и да започвам да ги взимам едно по едно.Голям кеф с тая аптека Гален, дето ни е на 20 метра от нас.Много е хубава и евтина 🙆‍♀️😄
Обадих се на ММ като излезнах от кабинета да му кажа, че сина му е като по учебник, той нещо не чуваше, кво кво ми вика.. и развали удоволствието от хубавите новини, на мен толкова ми и трябва  🙄😆

# 474
Аз дали ви питах в такъв случай , като сме си взели  45 дневните болнични преди да сме си взели новата лична карта да не стане някакъв проблем с новите имена (които са сменяли фамилия)? Сключен е брак май месец  , на първи юни съм подала документи за нова ЛК , на 23 юни съм взела болничен и сега на 30ти ще взимам новата лична карта.

# 475
От къде взехте балдахини?

# 476
Днес си взех и аз болничният за 45 дни преди раждане. Бебчо расте доволно, 34та седмица съм точно, а е 2 489гр. Плацентата ми е втора степен, което било нормално за срока на бременността, водите и те нормални били, общо взето всичко е супер (да не чува дявола).

# 477
Момичета да попитам вие говорихте на темата за смяна на адреси и лични карти. Моя мъж е от Родопския край и личната му карта изтече. Дали има вариант тук в Сливен да си изкара постоянен адрес(сега е с временен) и да я смени тук в полицията?За да не се разкарва да бие 330 км до тях🤔Лошото е че картата изтече и не е проблем ще се плати глобата даже ще я платим да я изкарат по бързо,че не се знае бебка да не реши да излиза по рано☺Покрай болници и моите болежки и стремежа си да не ме оставя сама въобще се отнесохме и картата изтече😏

# 478
Орехче, аз си смених фамилията в началото на май месец, после си взех болничен, но не бях с нова лична карта. Казаха ми, че реално вече в НОИ и НАП съм с новата фамилия. Там те водят по ЕГН и реално няма как да стане грешка. Скоро взех и продължение на болничния, имам изплатен първия, така че мисля, че не е проблем. Wink
Само последния път ми дадоха ново електронно направление за изследвания и беше със старата фамилия, защото системата още я пробват и имала бъгове. Joy като отидох в лабораторията пак само ЕГН казах, така че не се притеснявай.
Милото, според мен ако си смени адреса в Сливен може да си я смени там. Даже не знам дали глоба ще плаща. То има един вид гратисен период. Аз като сменях ми беше изтекъл паспорта с повече от седмица. Ако бързате, да си я пусне бърза поръчка, за 3 дена е готова, а цената не е толкова скъпа, 36 лв мисля, че беше.

# 479
Орехче, аз си смених фамилията в началото на май месец, после си взех болничен, но не бях с нова лична карта. Казаха ми, че реално вече в НОИ и НАП съм с новата фамилия. Там те водят по ЕГН и реално няма как да стане грешка. Скоро взех и продължение на болничния, имам изплатен първия, така че мисля, че не е проблем. Wink
Само последния път ми дадоха ново електронно направление за изследвания и беше със старата фамилия, защото системата още я пробват и имала бъгове. Joy като отидох в лабораторията пак само ЕГН казах, така че не се притеснявай.
Милото, според мен ако си смени адреса в Сливен може да си я смени там. Даже не знам дали глоба ще плаща. То има един вид гратисен период. Аз като сменях ми беше изтекъл паспорта с повече от седмица. Ако бързате, да си я пусне бърза поръчка, за 3 дена е готова, а цената не е толкова скъпа, 36 лв мисля, че беше.
Много ти благодря за отговора. Да за три дни ще я пуснем☺Дано да стане че къде Сливен къде Гоце Делчев.

Общи условия

Активация на акаунт