АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 47 932
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Днес ви черпя по една виртуална тортичка за моят юбилей. Blush

И да разбирам ли, че съм в девети месец, 35+0, или чакам 36. Това приложение ме обърква.

Честита да си! Много здраве на теб и цялото ти семейство! Аз знам че 9 месец почва от 36седм.
За бебка ритането и не ме боли,но напоследък тя рядко рита,само се движи. Ужасно боли! Такава сила не знам от къде я взема,но снощи от 00:30 съм заспала в 5 часа. Имаше няколко почивки към 30 минути но през другото време само мърда. Удря в ребрата,мести се и много ме боли. Нз дали е нормално. Имам клипове как се мърда,но тук нз как се качват. Нз от къде има толкова сила и така да ме боли? От мърданията получвам втвърдявания на корема и болки в кръста. Беше се спряла за два дни и буташе леко,но снощи едвам оцелях и сега съм като парцал. В болницата като бях акушерките и се чудеха че в 31 седм тогава корема ми се движи във всички посоки,но като питах “нормално ли е?” ,отговорът беше че всяко бебе е различно. Едни са по-спокойни,други по активни и да се радвам,че я усещам. И боли,не боли се радвам че мърда☺

# 451
Magic1720, Честит рожден ден! Пожелавам ти здраве и щастие!

Относно активността, моето бебе е по-активно напоследък. Не са толкова акробатични движения, като преди, но се движи в някои дни почти постоянно. Единственото ми обяснение е, че явно спи, аз като спя.

# 452
При мен когато се движа бебето не е активно, явно спи, може би движенията го унасят. Когато аз си легна и то надвечер, той започва ритането. Някой път се случва да засяга нещо като нерв к тогава много ме боли ниско долу и крака целия. Явно засяга някакъв нерв. Отново мисля и ме е обзел страха от раждането...

# 453
Аз ги мисля по етапно нещата. Целта ми е да стигна 36 седм,после всеки ден,седмица ще ми е плюс. Секциото ми е назначено за 38+5дни и много ще съм щастлива да устискам до тогава. За раждането кво да го мисля дали нормално,дали секцио пак ще има болка,все си боли. Секциото е една идея може би по болезнено и то раздвижването,поне при мен беше болката в това и натискането по корема да се види дали матката се прибира.При нормално ако има разкъсвания и шевове в повечко предполагам пак ще боли. Все си боли.

# 454
Междик, честит юбилей! Бъди здрава, много щастлива и винаги усмихната! Hug

# 455
Не съм нервна , но станах като тази от ергена 😀😅 днес рива , вчера рива , всеки ден ривеш 😀😅😅😅
Прекалено чувствителна станах и ми се плаче от най- малкото … паркирам аз на паркинга на едно заведение и един господин с детето си спира до мен , но плътно до вратата ми и го питам как ще сляза от колата и той еми , ако спреш правилно ( имаш 30 см от бордюра , да в см говореше човека и аз потресена и той си се намести и изгаси колата , а аз няма как да сляза … и дръпнах колата с птвпрения прозорец и му грях ви на душата бременна жена изгонихте от парко мястото и му казах заемете и моето , аз ще си паркирам другаде и като тръгнах се разревах 😀😅 това е един от тъпите примери за които рева по цял ден 😀😅😅

Medjik - Честит рожден ден и от насс ! ❤
Момичета вие нервни ли сте? Аз съм кълбо от напрежение, всичко ме дразни. Незнам хормони ли са, но е много напрягащо !

# 456
На мен изобщо не ми се реве, ама едва вече си стъпвам на краката. А съм още в 34та седмица. Подути са ми и краката и ръцете. Добре, че съм готова с всичко, защото нямам никакво желание вече да върша каквото и да е. Правя ли нещо, трябва да седна да си почина, иначе после съм скапана.
Евала на тези, дето са активни до последно. Планувам да си взема болничния и след това да излизам само за консултации. Вече и жегата ми пречи.

# 457
Честит юбилей, Мagic!
Моята бебка се движи понякога доста активно, все едно се завърта и премества, но нямам болезнени ритания. Даже се изненадвам, че ви рита в ребрата, изобщо не стига до там матката ми, пък уж ми било голямо бебето 🙄.
Аз болки в срамната кост нямам. Това дали значи, че не се е разхлабила връзката между тазовите кости? Всички ли имате такива болки?
Иначе нощем спя ту на ляво, ту на дясно, цяла нощ се въртя и през деня спя отново. Нетипично за мен е толкова много сън.
Малко съм се напрегнала май с наближаването на 9 месец…усещам се, че почвам да мисля  как ще мине раждането, малко ми е притеснено. И същевременно нямам търпение да се свършва вече с това бременеене и да си гушна детенцето.

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 11:20 от NI_CI

# 458
  • Велико Търново
Magic, честит юбилей! Бъди здрава, много щастлива и обичана! Няма по- хубав подарък от този който ще получиш тази година! ❤️
Преди щях да ти пиша и забравих, предполагам че няма много кой да ти помага да чистиш, но поне гледай да е малко по- малко. Аз така началото на месеца, след като направихме спалнята, целия апартамент беше ужас, та реших че ще изчистя за един ден (като самата спалня я чистиха ММ и майка ми). От тогава до сега само лежа, стана ли започват болките. Толкова се бях преуморила, че сега ме е яд на мен самата. 🍀

Бебка до сега беше супер активна, но откакто не можах да спя преди две вечери нещо се е кротнала 😃 , само където корема ми става на една голяма буца в дясно като реши да ми се надупи 😃😃. Като я побутна и се прибира 😄.

# 459
Както каза една мама по-горе...и да го мислим и да не го мислим... Секцио или естествено... Болката ще я има, няма как. Но поне веднъж да мине дето се вика и да ни олекне на всички и да си получим красивите награди, сладките бебенца 💓

# 460
  • Варна
Честит рожден ден, Magic!

И при мен няма силни ритници, а по-плавно мърдане - подуване на места и ясно се усеща къде е тялото. От време на време ме рита в дясно като изпъне крачета. Също нямам болки в срамната кост, 35+0 съм днес. Още 3 седмици и вече може да се ражда, уоу! Хем искам да идва, хем изобщо не бързам хаха … иначе съм почти готова д подредба и разни поръчки. Остава да си намеря някакви дълбоки бабешки гащи и дреболийки за болницата.

Иначе тази седмица съм на тонове, а преглед реално имам още 1 в 37 г.с и после ако пренося, иначе ще са само тоновете. Ще видим … аз все си мисля, че ще е 38-39 седмица, ама кой знае.

Още не може да решим името - чудим се между 2 най-вече, като едното е моето желание и имам чувството, че ММ ако се съгласи ще е някак на сила и ми става тъпо, а пък така го чувствам, че се казва детето … странна работа. Само това с името ме тормози.

Свърших иначе книгата на Хедра - Раждане с любов - много е хубава, препоръчвам я на всички

# 461
Честит рожден ден Меджик!

При мен също движенията на бебето не болят много, даже ми е приятно да се движи много. Обаче през деня по скоро спи докато съм активна, колкото мога разбила се, че взе много да ми натежава вече. Вечер като се отпусна и си легна и се започва бебешката гимнастика и разтягяне. Гадно е много като си разпъне  главичката точно под десните ми ребра. Имам чувството, че не му стига мястото и навън ще излезе.
Мен пък най големият ми страх е да не тръгне нормално раждане преди секциото, направо не ми се мисли за усложненията, които може да се получат заради междинното предлежание, между седалищтно и напречно.
Изобщо болките не ги мисля след като съм родила вече. Ще минат, по важно ми е да мине всичко за бебето възможно най безопасно.

# 462
Честит рожден ден Меджик!

При мен също движенията на бебето не болят много, даже ми е приятно да се движи много. Обаче през деня по скоро спи докато съм активна, колкото мога разбила се, че взе много да ми натежава вече. Вечер като се отпусна и си легна и се започва бебешката гимнастика и разтягяне. Гадно е много като си разпъне  главичката точно под десните ми ребра. Имам чувството, че не му стига мястото и навън ще излезе.
Мен пък най големият ми страх е да не тръгне нормално раждане преди секциото, направо не ми се мисли за усложненията, които може да се получат заради междинното предлежание, между седалищтно и напречно.
Изобщо болките не ги мисля след като съм родила вече. Ще минат, по важно ми е да мине всичко за бебето възможно най безопасно.
Спокойно ще се завърти. Мойте и двете бяха напречно и в края на 8м чак се завъртяха. Това последно си беше седалищно още, но поне не е напречно.

# 463
  • Пловдив
Жегите отдавна ми пречат и като излизам внимавам да не е в най-горещото време. А ако ми се отдаде възможност, се разхождам, но не го правя всеки ден.
Имах тридневна хрема: болки в синусите, запушен нос и се лекувах по тактиката Хималайски чорап 😁 (разбирайте, чорап с нагорещена морска сол на челото, и после мазане с Хималая). Имах останал Инфлуцид, предписан ми от личната, и сега съм доста по-добре.
Бебето сякаш му хващам режима: сутрин като се раздвижа, се събужда с мен, на обяд е активно, също и към 22:30. Ако е малко по-подвижно, се стряскам, но предпочитам да си го усещам.
Аз си драскам гестационните седмици, и като виждам колко малко остава, хем се успокоявам, че скоро ще си режа ноктите на краката и ще ми олекне, и хем малко се шашкам, ще се справя ли с бебка като се появи на бял свят 🙂

# 464
Аз се старая всеки ден да излизам, макар че доста се задъхвам. Вчера изметох 2 етажа къща и измих всички подове. Чувствах се добре по време на почистването, но после изведнъж ме налегна умората. Та днес от сутринта лежа, само станах да сготвя 1-2 манджи ... После пак излизане до Спиди / вече там ми е МОЛ-а/ и пазара за домати и пак почивка. Гледам по веднъж на ден да излизам, макар че 3 етажа стъпала ми идват нанагорно вече много ...

Общи условия

Активация на акаунт