АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 47 688
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
При мен болката в кръста не отшумява. Като лежа съм ок, като стана леко усещам, но раздвижа ли се прогресира и направо започвам да куцам. Толкова неща бях планирала да свърша днес. Звъннах на АГ, според нея също е нерв, предписа ми свещички и гел да ме отпусне. Утре съм на преглед и ако не е по-добре положението ще ме прати на невролог.

# 631
Маноела може наистина да се чуеш с Надежда Стаменова май беше акушерката , която прави верзио.Повечето и опити са успешни.
M_Ladyхайде още поне две седмици да изкарате, успех!
Аз пък денем като си полягвам все е по - гръб и ми е удобно , дори в момента съм така 😀

# 632
При мен болката в кръста не отшумява. Като лежа съм ок, като стана леко усещам, но раздвижа ли се прогресира и направо започвам да куцам. Толкова неща бях планирала да свърша днес. Звъннах на АГ, според нея също е нерв, предписа ми свещички и гел да ме отпусне. Утре съм на преглед и ако не е по-добре положението ще ме прати на невролог.
И аз съм същата. Само лежа, като седна и явно се притиска нерв и почва да боли, чувствам се като бабичка. Преди години съм ходила на невролог, ама няма файда, казват ти това не се лекува и толкова. Само за болката изписват нещо. Какъв гел ти изписаха на тебе?

# 633
  • Бургас / Славейков
Кажи какво сложи в багажа за болницата, че аз събирам инфо от Интернет и правя списъци, но ми се струва, че много ненужни неща съм написала...

Мен още не са ме преглеждали за разкритие.Но аз нямам и контракции.Единствено от време на време рядко ми се схваща десния крак.Багажа за болницата ми е почти готов.И с приготовленията в къщи съм готова.Е ако изпусна нещо ще допълваме в последствие.Капки за нос два пъти ползвах през бременността.Не повече от 5пъти общо съм пръснала.Инфлуназал  спрей при мен имаше голям ефект веднага спря хремата .За пътуването ,Ами аз не съм шофьор и си ходя с градския транспорт.Вече доктора ми е доста далеч от вкъщи поне 50мин пътувам.Но преди като ходех на работа пак с автобуса контрольорките ме познават,та ако нещо се случи веднага ще ме пишат във фейса.JoyИначе идея си няма как ще почне и протече раждането.На М М вече четвърти път му сменят графика за юли.Дъщеря ми свършва училище и после стаж .И най вероятно ще отиде на Царево ,само кучето да вземе.Да не го разхождам последните дни поне.Да походи на плаж че ваканцията много бързо ще и свърши.

Тъй като и аз нямам точен списък на нашата болница общо взето съм взела от няколко списъка заедно.В един сак или куфар Първо документите ,лична карта и въобще каквото от доктора трябва да вземеш.Нощница 2бр.чехли ,бикини.Чаршафи,90/60,лигнин,превръзки,Вода още не съм я сложила,В една торбичка дрехи за бебето като се роди да го облекат.,хавлиика,може и пелена  .Същои ластик за коса ако се сетиш да вземеш ,да си вържеш косата да не я мислиш.Това за родилно ,за след родилно друга чанта за теб и бебето вече да не ровиш в багажа сигурно изпускам нещо ,но мисля че това са основните неща.

# 634
Момичета, съчувствам ви 😒 bolibon, и мен беше така при първата бременност, нарекоха невъзможността да лежа по гръб с някакъв медицински термин, уви не го помня вече, но чак ми избиваше пот и всеки момент имах чувство, че ще изгубя съзнание. За тонове ме слагаха да лежа настрани, предродилна зала изкарах почти на крак, лягах само за преглед. Аз тъкмо се връщам от Шейново, ходих за болничен, но не ми издадоха 🙄 В НОИ съм с новата фамилия, при тях със старата, понеже още си чакам новата ЛК. Ако ми го пуснат със старото име, от НОИ 1000% щели да го върнат, та ще ходя пак когато си взема новата ЛК да издават със задна дата 🤦‍♀️ Парадоксалното е, че датата на болничния с новите ми данни ще е предхождаща датата на издаване на личната карта. Чудно НОИ как може да ме идентифицира, че да ми прибере осигуровките, но отказва да го направи когато трябва да ми изплати болничния. Аз вече имам издаден един на старото име за 33 дни, та сега ще чакам да го върнат, да го нося да го преиздават и сигурно към Коледа може и да ми изплатят нещо 🙄 Няма да се ядосвам, то щеше да е събитие ако всичко е точно с администрацията.

# 635
А всъщност за болничния трябва да се отиде ден по-рано.или в същия ден когато ти изтича болничния?
Че и аз трябва да ходя в същата болница за болничен... не съм на ясно

# 636
Момичета купихте ли за болницата някакви нощници за кърмачки или сутиени за кърмене?
И от къде?
Нещо не ми се дават много пари само за болницата, аз пипринцип нощници не нося, мисля да раждам в Надежда, а там ти дават нощница, но за всеки случай, ако не стигна до тази болница трябва да си сложа в багажа ....

# 637
Аз започнах мн да се филмирам, че ще се наложи да раждам секцио. Колкото повече наближава (в петък влизам в 9-ти), толкова повече си мисля че няма шанс да се обърне това бебе. Напречно си е и това е, така и е удобно и само се врътка ту краката са отляво, ту отдясно, но долу където трябва да е главичката е абсолютно празно😞 Вчера си помислих, че се е завъртяла с главата надолу, защото започна да ме боли срамната кост, ноо не като пипна си е празно😞

Моят момък беше седалищно миналия понеделник, два дни по-късно се беше наместил перфектно за раждане и докторката ми каза, че може пак да се завърти и мисля, че го направи.
Според АГ до последно може да си се върти и това да не ме притеснява за сега.
Не се притеснявай и ти излишно, ще се обърне Simple Smile

# 638
А всъщност за болничния трябва да се отиде ден по-рано.или в същия ден когато ти изтича болничния?
Че и аз трябва да ходя в същата болница за болничен... не съм на ясно
Моят изтече вчера и бяха казали да отида днес за удължаване. Няма да взимам стандартните нощници с копчета за кърмачки, много ми се откопчават и като цяло с тях нямам спретнат и симпатичен вид. Аз поръчах от абаут ю тези Допълвам се да кажа, че ще взема и някакъв халат за отгоре, че мъжът ми го направи на въпрос как ще ида с тези одежди в болницата 😆

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 15:40 от Ven4e444

# 639
Момичета купихте ли за болницата някакви нощници за кърмачки или сутиени за кърмене?
И от къде?
Нещо не ми се дават много пари само за болницата, аз пипринцип нощници не нося, мисля да раждам в Надежда, а там ти дават нощница, но за всеки случай, ако не стигна до тази болница трябва да си сложа в багажа ....
Нощниците ми за кърмачки са като дълги тениски. Имам една лятна пижама, която ми беше удобна за кърмене, отпред на бюста се кръстосват две парчета, някой беше побликувал подобна нощница за кърмене. С пижама пак си е удобно кърменето, все едно, че си си с блузка през деня. Не е удобно с обикновенно нощница, защото трябва да я задигнеш цялата.
В твоя случай ми звучи изключително смело да си мислиш да чакаш да започне раждане и тогава да ходиш към болницата. Или да си чакаш датата за секцио. Аз вече щях да съм се изнесла някъде по близо.
С първото термина ми беше на връх Великден и останах сама. ММ трябваше да ходи да вади мрежи, което значи, че около 48ч е в морето и повечето време без обхват. Сестра ми се прибраха на Опака за празниците. Но се успокоявай, че живея на няма и 10мин пеш от родилното и има таксита. А и свекърва ми е на 15км.  Тогава нямах и мобилен интернет. Тръгва ММ вече да се прибира и ми пише, аз съм на разходка и съответно не отговарям. И той ми звъни, пита къде си и аз отговарям: "В Окръжна". Аз наистина съм там, но в двора и, защото където съм решила да ходя най прекия път е през болницата. При, което той се шашка и почва да пита как съм, как е бебето, кога съм отишла и др подобни, не мога да го прекъсна да обясня, че не раждам, а отивам на разходка. После пък защо ми крещя по телефона хич и не разбрах. Като се прибра след 6-7ч пак ми се кара. И после искаше да ме закара в болницата и да плати там да си чакам да тръгне раждане. Била съм му съкратила живота. То раждане така и не тръгна, де. На работа е на около 1ч път от мен и телефоните са им забранени, но като вляза в 9м, че и малко по рано му позволяват да е при него.  Аз му се смея, че ако почна да раждам той ще разбере последен, защото ако е през ноща първо трябва да намеря на кого да оставя децата.

# 640
  • София
Много странна ситуация. Аз също съм с нова фамилия. Не са ми готови документите, след 2 седмици ще ходя да си взема личната карта и шоф. книжка. Болничният ми е със старата фамилия. Днес говорих със счетоводителката и кача, че в Нои съм с новата фамилия, нищо, че личната карта още не е готова. Питах я проблем ли е че болничният ми е със старата фамилия - каза "не". И после си проверих, че е входиран в НОИ. Много ми е странно, че са ти отказали.
В петък ми предстои издаването на 45-дневния преди раждането и ще видим дали там няма да има проблем.

Цитат
quote author=Ven4e444 link=topic=1457022.msg44977250#msg44977250 date=1656502091]
Момичета, съчувствам ви 😒 bolibon, и мен беше така при първата бременност, нарекоха невъзможността да лежа по гръб с някакъв медицински термин, уви не го помня вече, но чак ми избиваше пот и всеки момент имах чувство, че ще изгубя съзнание. За тонове ме слагаха да лежа настрани, предродилна зала изкарах почти на крак, лягах само за преглед. Аз тъкмо се връщам от Шейново, ходих за болничен, но не ми издадоха 🙄 В НОИ съм с новата фамилия, при тях със старата, понеже още си чакам новата ЛК. Ако ми го пуснат със старото име, от НОИ 1000% щели да го върнат, та ще ходя пак когато си взема новата ЛК да издават със задна дата 🤦♀ Парадоксалното е, че датата на болничния с новите ми данни ще е предхождаща датата на издаване на личната карта. Чудно НОИ как може да ме идентифицира, че да ми прибере осигуровките, но отказва да го направи когато трябва да ми изплати болничния. Аз вече имам издаден един на старото име за 33 дни, та сега ще чакам да го върнат, да го нося да го преиздават и сигурно към Коледа може и да ми изплатят нещо 🙄 Няма да се ядосвам, то щеше да е събитие ако всичко е точно с администрацията.
[/quote]

От нощниците за бременни си поръчах от този сайт: https://bstyle.bg/bg/product.php?id=223
Дойдоха много бързо и не са скъпи. Изглеждат удобни, памукът не е плътен. Стават и за кърмене. Номерата си отговарят. Изпрах ги и ги слагам в багажа.

# 641
kuche_98, в НОИ и аз съм с новата фамилия, те са свързани с ЕСГРАОН и промяната се отразява при тях автоматично до 10 дни. Моят болничен със старото име също е входиран и стои в системата, имам ПИК и проверих, обаче няма калкулация по него. Издаден е през май и е входиран на 10 юни, но няма движение и очаквам да го върнат. Лошото е, че докато не оправят този, новите болнични също ще висят без плащане. Дано всичко е наред при теб, кажи моля те дали всичко е приключило нормално и с плащане в срок.

# 642
И мен ме гложди въпроса с новата лична карта и болничния ,издаден преди да я взема.Ще изчакам 10-то число и ако го няма входиран ще им звъня да питам какво трябва да се направи.
Ето една снимка от мен

# 643
Венче, много секси нощници Smile Обаче си 100% права за неугледния вид с ония раздърпани и опърпани нощници с копчета за кърмачки. Говоря за онези масовите със слончета, пчелички, котенца, предимно сиви. Значииии, родила съм, коремът ми виси, всичко ме боли, не мога да се изкъпя като хората и за капак, като облека тая долнопробна нощница, се чувствах още по-зле. Аз иначе нощници не нося, та искам да мина тънко, но сега с този коментар за неугледния вид не накара да се замисля и със сигурност ще търся нещо друго, което пак да е бюджетно, ама да има по-приличен вид. А тези ще ги бракувам. Просто не мога да вляза в тях още един път. Мразя ги Laughing

Охх, извинете за изблика, ама цял ден съм кълбо от нерви. Добре, че детето е на ясла, поприбрах сутринта и оттогава насам лежа. Всичко и всички ме дразнят... Няма новини от приятелката ми от 10:30, притеснявам се дали всичко е наред... Може да не й до мен и да се е обадила на най-близките си, но си писахме цяла сутрин и сега се чудя дали е добре...

# 644
Аз да се оплача…или да се похваля, май първото е по-подходящо. Май започна да ми тече коластра…или нещо друго, защото имам малки мокри петна по домашната ми тениска. Такива неща..и от двете гърди!
Чета аз активно книгата за гърмене и ей го на 🤣!

Аз такава нощница за кърмене ще си взема  за вкъщи, просто не знам как по друг начин ще е удобно кърменето.

M_lady, дръж ги малките още малко на топло! Стискам палци всичко да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт