Бейби бумът предстои, Слънчо с Юлчета ще ни дари - Термин Юли 2022 - тема 9

• 44 910
  • 767
  •   1
Отговори
# 120
Аколко са ти депата на желязо? Мисля че, тово е феритина.

Докато смогна да напиша нещо и то сумати страници са се запълнили 😁

Нещо ми става с мозъка - с тази бременнст категорично отказва да запомни в коя седмица съм и постоянно си проверявам приложението… и след 1 час пак не помня 🤦🏻♀ 35+3 днес, а хемоглобинът ми миличкия 92, желязото и то ниско. Утре съм на преглед, ама за няколко седмици колко ли може да се навакса.

И аз взех от еднократните гащи на Canpol, предния път ги ползвах, нямам спомен нещо да са ме дразнили, та пак заложих на тях.

Количката с голямото дете си я държахме вкъщи, ама сега мисля да я оставям на площадката пред вратата, живеем на 12ти етаж и количката на внучето на съседката редовно си стои пред тяхната врата, отделно коридорът ни е много тесен, а тя си  заема място.

Вкъщи сякаш бомба е паднала, вече дори нямам нерви да се ядосвам, свекърва ми идва утре за няколко дни, дано двете успеем да внесем финално ред, че мъжът ми почти нонстоп е в движение и ако го чакам да се освободи може да дойде Нова година.

Иначе гнездо ползвахме много първия път, спеше си през деня в него на дивана в хола,  имахме и електрическа люлка, но изобщо не искаше да седи в нея, при все, че и повръщаше обилно до към 4ти месец. Сега сме взели шезлонг Baby Bjorn, беше ми мерак да имаме, дано бебе 2 го одобри.

# 121
Аз много мислих за това гнездо, но май ще го пропуснем. Ще ни дадат люлка, отделно коша за новородено е доста просторен и мисля през деня да спинка в него, ще си пренасям количката на терасата, защото ни е доста голяма. Свалям коша, сгъвам шасито, нося го на терасата, разгъвам го и нося коша. Струва ми се постижимо. Не ми се иска да се затрупваме с  безброй неща.
Сега си мисля, че трябва да поръчам протектор за матрака на кошарата и за матрака на количката, че ако има рефлукс като баткото....голямо пране ще падне.
Сложих си в кошницата на СоФармаси няколко неща, но едното го обърках. Бутона за изтриване от кошницата не работи. Не знам как да го махна, за да я пусна. Някой с подобен проблем? Намалението на мустела е само онлайн.

# 122
  • Замък сред облаците
Изчисти си кеша на апликацията/браузъра.

Аз за гнездата четох, че са опасни за новородено и че трябва да се ползват след като бебето си държи главата изправено и може да я обръща самостоятелно. Мисля да пропусна.

# 123
Raffaella_ опитай с намаляване на броя на 0.

Колкото до гнездото, ако изпиташ нужда винаги можеш да го поръчаш и до ден два да е при теб. Това с количката много хора го правят.

Аз гнездо не съм ползвала в началото. По-късно го купих и то защото майка ми имаше голям мерак да я държи в гнездо за да не лежи директно там където сядаме. (Разбирайте с мръсните си дрехи дето сме ходили навън с тях. Това беше през ковид истерията.)
И в гнездо трябва да стоят само под прекия надзор на възрастен, защото могат да се преобърнат към страничния борд и да се задушат. Много хора си позволяват нещо много опасно - оставят бебето да спи в гнездото между тях на спалнята през нощта. Много лоша практика.

# 124
  • Замък сред облаците
Мерси за инфото, Филме! Точно за тия опасности четох, ама като човек без опит не ми се щеше да “проповядвам” на тази тема.

# 125
Аз лично винаги слагах пелена на гнездото. А ако го оставям някъде на гости като сме, пак постилях пелена. Никога не съм го оставяла да легне директно на дивана или каквото и да е било. Първо е по хигиенично за бебето и второ е по хигиенично за самата мебел.

# 126
  • София
То същите неща важат и за прословутите обиколници с всякакви картинки и шарки и т.н Също може да се завърти и да се задуши, за това не се препоръчват никъде в чужбина.. Иначе баткото ми е спал като новородено през деня на дивана върху пелена, отстрани сложени възглавници между дивана и масата. След като почна да се върти вече си го местех в леглото, че веднъж ми е падал от дивана. Не схващам баш логиката в гнездото бебето да спи между родителите, дори не съм го и чувала, но е много тъпо.

# 127
Нито обиколник ще ползвам, нито одеало. Гнездо имам, но ще видим какво приложение ще му намеря.

# 128
Момичета, дайте съвет. От няколко дни съм с леко високо кръвно 121/85, АГ каза да го следя няколко дни. Днес пак беше толкова, но нещо ми е некомфортно, гади ми се и сега го премерих 133/90 и се чудя дали е страшно, дали трябва да отида до спешното?

# 129
  • Замък сред облаците
Иди за собствено спокойствие, че от нерви ще го вдигнеш още. Simple Smile

# 130
Как така високо? Моето примерно вчера го мерих около 125/80. Това не се ли води нормално. За сега не съм усетила дискомфорт. Твоето колко е по принцип?
Момичета, дайте съвет. От няколко дни съм с леко високо кръвно 121/85, АГ каза да го следя няколко дни. Днес пак беше толкова, но нещо ми е некомфортно, гади ми се и сега го премерих 133/90 и се чудя дали е страшно, дали трябва да отида до спешното?

# 131
Докато смогна да напиша нещо и то сумати страници са се запълнили 😁

Нещо ми става с мозъка - с тази бременнст категорично отказва да запомни в коя седмица съм и постоянно си проверявам приложението… и след 1 час пак не помня 🤦🏻♀ 35+3 днес, а хемоглобинът ми миличкия 92, желязото и то ниско. Утре съм на преглед, ама за няколко седмици колко ли може да се навакса.

И аз взех от еднократните гащи на Canpol, предния път ги ползвах, нямам спомен нещо да са ме дразнили, та пак заложих на тях.

Количката с голямото дете си я държахме вкъщи, ама сега мисля да я оставям на площадката пред вратата, живеем на 12ти етаж и количката на внучето на съседката редовно си стои пред тяхната врата, отделно коридорът ни е много тесен, а тя си  заема място.

Вкъщи сякаш бомба е паднала, вече дори нямам нерви да се ядосвам, свекърва ми идва утре за няколко дни, дано двете успеем да внесем финално ред, че мъжът ми почти нонстоп е в движение и ако го чакам да се освободи може да дойде Нова година.

Иначе гнездо ползвахме много първия път, спеше си през деня в него на дивана в хола,  имахме и електрическа люлка, но изобщо не искаше да седи в нея, при все, че и повръщаше обилно до към 4ти месец. Сега сме взели шезлонг Baby Bjorn, беше ми мерак да имаме, дано бебе 2 го одобри.
Моят е 90, и желязото е ниско. Предписаха ми желязо, но от него ме боля корема и пия само една ампула на ден. Във вторник съм при АГ, тя ще прецени дали ще се влива венозно.

# 132
Моето по принцип е ниско. До сега винаги е било около 108/76. При мен на 120/80 ме болеше глава, като небременна. АГ каза, че до 130/90 не е чак толкова притеснително, но може би е начало на пееклампсия.
Как така високо? Моето примерно вчера го мерих около 125/80. Това не се ли води нормално. За сега не съм усетила дискомфорт. Твоето колко е по принцип?

# 133
Аз от скоро смених апарата. На стария повече от 103 не ми показваше, а сега с този винаги отива към 120, 128 най - много за сега е отчитал. Не знам дали е и до апарат. Аз не се сещам да меря редовно. Дори и да го кача, не знам дали винаги се усеща. Качих не малко килограми като цяло. Но ако ще си по - спокойна, по - добре иди.
Моето по принцип е ниско. До сега винаги е било около 108/76. При мен на 120/80 ме болеше глава, като небременна. АГ каза, че до 130/90 не е чак толкова притеснително, но може би е начало на пееклампсия.

# 134
Ами в 3:00 часа го измерих и беше 141/95 и дойдох до спешното. Тук явно и от притеснение го измериха дори 150. Та ме приеха в болницата. Измериха ми и шийката 15мм, но на този ехограф на спешния кабинет нямам много вяра. Ще видим утре, какво ще каже моето АГ

Общи условия

Активация на акаунт