Бейби бумът предстои, Слънчо с Юлчета ще ни дари - Термин Юли 2022 - тема 9

• 44 913
  • 767
  •   1
Отговори
# 135
Дано всичко да е наред!

Ами в 3:00 часа го измерих и беше 141/95 и дойдох до спешното. Тук явно и от притеснение го измериха дори 150. Та ме приеха в болницата. Измериха ми и шийката 15мм, но на този ехограф на спешния кабинет нямам много вяра. Ще видим утре, какво ще каже моето АГ

# 136
  • София
Добре си отишла, над 80 трябва консултация с лекар. Ще ти направят терапия с Допегит, ако не някое по-силно хапче. Супер е според мен, че са те приели, защото ще имаш доктор 24 часа и ако вдигнеш ням да се притесняваш вкъщи. Високо кръвно е опасно за бебето, ако много чакате вкъщи и идете в последния момент може и да извадят бебето. Така, че си взела най-мъдрото решение да идеш. Стискам палци да подействат лекарствата и да се приберете вкъщи скоро. Коя седмица си?

# 137
32+1 съм днес. Предписаха ми коринфар (ако съм му запомнила името) 3х1 и ми спряха Магнерот.  Ще направим и терапията за дробчетата на бебетата за всеки случай.
Добре си отишла, над 80 трябва консултация с лекар. Ще ти направят терапия с Допегит, ако не някое по-силно хапче. Супер е според мен, че са те приели, защото ще имаш доктор 24 часа и ако вдигнеш ням да се притесняваш вкъщи. Високо кръвно е опасно за бебето, ако много чакате вкъщи и идете в последния момент може и да извадят бебето. Така, че си взела най-мъдрото решение да идеш. Стискам палци да подействат лекарствата и да се приберете вкъщи скоро. Коя седмица си?

# 138
  • София
При високото кръвно е важно да не се чака, а да ве почне терапия. Шанса да се повлияе е огромен. Стискам палци всичко да е наред!

# 139
Над 80, предполагам долна граница ?

# 140

От Емаг за 65лв. Много доволна промоция хванах! И са тооолкова сладки! 💙

# 141
  • София
Да, долна. И разбира се да не е нещо еднократно..

# 142
Момичета, в 37 седмица съм и малко се притесних. Срга се върнах от преглед, остава седмица до секциото и АГ ми каза, че стомаха на бебето е пълен с вода и за тази седмица това не е характерно. Спомена за възможна някаква лека стеноза, но на въпроса има ли нещо опасно каза не. Да се притеснявам ли,не зная вече.

# 143
Тъкмо бях на тонове и да ви се похваля, супер са! Yum
Бях се притеснила дали всичко е наред, защото детенцето ми беше безкрайно спокойно и не бях ходила на тонове миналата седмица, заради отпуск на АГ.
Легна ли на тонове, обаче, почва едно бутане, мърдане, блъскане. Всички маймунджилъци си показа! Включително се дупеше и коремът ми беше в странни форми. Благодарение на всичкото движение имах и доста контракции, някои около 30, но други стигаха до 80....

Относно апаратите за кръвно, много е важно да се спазват изискванията за електронните. Имам два на Sanitas: за китка и стандартен. Този за китка най-много се влияе от фактори като това колко съм почивала преди да направя замерването, дали съм се хранила, дали съм пила вода скоро.
Съветът ми е да се опитвате да им спазвате инструкциите по ръководство, за да са максимално точни.

# 144
Привет, момичета! Днес бях на тонове и док ми направи и преглед за разкритие. Тоновете били добри, макар да има и контракции, но разкритие никакво. Главичката била слязла ниско долу, та сега ще чакаме просто.

И нещо друго, след прегледа кървя, даже като излязох и усетих, че бельото ми се е намокрило. Звъня на АГ, но понеже има часове до вечерта и явно не може да ми вдигне. Обаче след такъв преглед май е нормално да има кървене, нали?

# 145
Не знам дали е нормално - мен няколко пъти в болницата ме провериха за разкритие и отделно АГ на някои прегледи, защото имах болки долу, но никога не съм кървяла .. Щом чак бельото ти се е намокрило, според мен потърси лекар.. Дано всичко е наред!

Привет, момичета! Днес бях на тонове и док ми направи и преглед за разкритие. Тоновете били добри, макар да има и контракции, но разкритие никакво. Главичката била слязла ниско долу, та сега ще чакаме просто.

И нещо друго, след прегледа кървя, даже като излязох и усетих, че бельото ми се е намокрило. Звъня на АГ, но понеже има часове до вечерта и явно не може да ми вдигне. Обаче след такъв преглед май е нормално да има кървене, нали?

# 146
Ако прегледа е бил по-груб е нормално да има кървене. Аз получих такова в ранните седмици, след един доста груб преглед от млада лекарка, заради съмнения за изтичане на води.

# 147
Четох, че се случвало, най-малкото и логиката ми е, че се случи буквално 10 мин. след прегледа и няма от какво друго да е. Самият преглед не беше болезнен.

# 148
И аз съм чувала, че е нормално да има течение премесено с кръв, ако е по-груб прегледът. Следи количеството, ако не се увеличи и е само това след прегледа, би трябвало да е окей.

# 149
нормално е да има леко кървене, все пак те натискат по шийката, и тапата ти може да ти свалят даже Simple Smile и аз кървя вече втори път след такъв преглед но като зацапване по-скоро

Общи условия

Активация на акаунт