Бейби бумът предстои, Слънчо с Юлчета ще ни дари - Термин Юли 2022 - тема 9

• 44 918
  • 767
  •   1
Отговори
# 150
Ъпдейт -  чух се с АГ, каза, че е забравил да ме предупреди и било нормално да се случи, щяло да спре след известно време.

П.П. Сега на дневен ред ми е какво да правя, че малко да забързам нещата с раждането Grinning Не, че толкова не мога да чакам, но бебето било готово, та ако е така, защо да не опитам да помогна. Повече движение, макар и сега да ходя минимум по 5 км. Правя и някои йога пози, ще започна и по-дълги упражнения. За видовете храни - ям фурми, ще взема и ананас, люто ям всеки ден, та може и да съм привикнала, чай от малинови листа (няма строги факти подкрепящи 100%, че това помага, но пък не вреди).

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 19:01 от Rianne

# 151
Здравейте! нова съм в тази група искам да се запиша и аз.
Страхотна тема измислих те браво.
#терминът ми е 05.07.2022
Нямам търпение да се появи бебка-момиче името е #Леа.

# 152
  • Замък сред облаците
Ъпдейт -  чух се с АГ, каза, че е забравил да ме предупреди и било нормално да се случи, щяло да спре след известно време.

П.П. Сега на дневен ред ми е какво да правя, че малко да забързам нещата с раждането Grinning Не, че толкова не мога да чакам, но бебето било готово, та ако е така, защо да не опитам да помогна. Повече движение, макар и сега да ходя минимум по 5 км. Правя и някои йога пози, ще започна и по-дълги упражнения. За видовете храни - ям фурми, ще взема и ананас, люто ям всеки ден, та може и да съм привикнала, чай от малинови листа (няма строги факти подкрепящи 100%, че това помага, но пък не вреди).

Фурмите и ананаса помагат ако си ги яла цял последен триместър, стимулират производството на релаксин, но се ядат килограми за дълъг период.
Лютото… ако си докараш диария може да предизвикаш контракции, иначе няма файда.
Малиновите листа стимулират кръвообращението, не бих комбинирала с инжекциите.

Качвай стълби и чисти прозорци (разтягане) - гравитацията, физическата умора и натоварване може да провокира родилна дейност. Йога и разходки нищо няма да провокират.

# 153
Не знаех за чая, значи няма да рискувам, мерси, АА.
Иначе да, за фурмите знам, че се започват по-рано, но и в двата случая май няма неоспорими доказателства, че помагат.

Добра идея за прозорците, че тъкмо и малко полезна работа да свърша Wink

# 154
Има и един още вариант, ако няма противопоказания...Простагландини от таткото. Помагат за размекването на шийката.

P.S. Чаят от листа на малина лично за мен е много гаден.

# 155
  • Замък сред облаците
Ами фурмите и ананаса помагат повече за отпускането и разтягането на тъканите реално, има изследвания в тази посока. По-скоро предупрежденията са изкривени като на развален телефон и са давани за тези, които са с риск от преждевременно раждане и с времето се е приело за чиста монета, че предизвикват раждане по принцип.

А малиновите листа, ако няма противопоказания се пият по схема от 35 или 37гс, в определени дози и с почивки.

Бъбълз, за да стигнат простагландините от таткото трябва са отдели литър наведнъж - това по медицински твърдения. Вече е въпрос на шанс “блъскането” в шийката или контракциите от оргазма да стартират родилния процес, но обикновено това става когато организмът е готов и без това

# 156
На нас с предната бременност ни бяха забранили, но като влязох в 38г.с. и докторката ни даде зелена светлина, да помогне и за раждането. Е в 40г.с. на термин си родих. Не че след 38г.с го правиш с огромно удоволствие... така или иначе, не помогна.

# 157
  • Варна
Момичета, казаха ми да си сложа ева кю свещичка за прочистване. Но при положение, че днес вече два пъти съм ходила, нужно ли е да слагам свещичката?

# 158
  • Замък сред облаците
По-добре я сложи и да няма нищо да излезе, отколкото да е останало нещо.

П.п. Пълните черва при секцио са потенциална предпоставка за усложнения, затова задължително гледайте да ви дадат свещичка или да направят клизма. В края на бременността от поглъщането до излизането на храната са около 12-16 часа.

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 20:47 от АА

# 159
Здравейте, момичета! Днес бях на ЖК, в 34 г.с. съм и бебчо върви 35+4 г.с. и вече е 2700 гр. Казаха, че всичко му е наред просто си върви едър. В 20 г.с. ми правиха обременяване с глюкоза,  само първата стойност на гладно беше 5,4, другите две бяха в норма. Заключението беше, че нямам ГД, но пак да ограничавам въглехидратите и да не ям диня и банани. Хапвам от всичко по малко. И диня хапвам, но явно трябва да я спирам. Не знам какво да ям вече, за да не наддава бебо толкова много. Уж накрая протеинът и месото са най-важни, а как да ям. И аз взех да качвам килограми от въздуха. Не знам какво става?
Какво бихте ме посъветвали?
И друго, което съм чувала за мазане на перинеума с бадемово масло, за да е еластичен, когато дойде време за раждане. Дори се практикува в родилно отделение във Велико Търново (попадна ми такава статия). Отделно, че има масло за перинеума на Веледа, но не ми се дават толкова пари. Някой пробвал ли е с бадемово масло?

# 160
[/b]quote author=Boby83 link=topic=1457149.msg44933800#msg44933800 date=1655667611]
Аколко са ти депата на желязо? Мисля че, тово е феритина.

Докато смогна да напиша нещо и то сумати страници са се запълнили 😁

Нещо ми става с мозъка - с тази бременнст категорично отказва да запомни в коя седмица съм и постоянно си проверявам приложението… и след 1 час пак не помня 🤦🏻♀ 35+3 днес, а хемоглобинът ми миличкия 92, желязото и то ниско. Утре съм на преглед, ама за няколко седмици колко ли може да се навакса.

И аз взех от еднократните гащи на Canpol, предния път ги ползвах, нямам спомен нещо да са ме дразнили, та пак заложих на тях.

Количката с голямото дете си я държахме вкъщи, ама сега мисля да я оставям на площадката пред вратата, живеем на 12ти етаж и количката на внучето на съседката редовно си стои пред тяхната врата, отделно коридорът ни е много тесен, а тя си  заема място.

Вкъщи сякаш бомба е паднала, вече дори нямам нерви да се ядосвам, свекърва ми идва утре за няколко дни, дано двете успеем да внесем финално ред, че мъжът ми почти нонстоп е в движение и ако го чакам да се освободи може да дойде Нова година.

Иначе гнездо ползвахме много първия път, спеше си през деня в него на дивана в хола,  имахме и електрическа люлка, но изобщо не искаше да седи в нея, при все, че и повръщаше обилно до към 4ти месец. Сега сме взели шезлонг Baby Bjorn, беше ми мерак да имаме, дано бебе 2 го одобри.
[/quote]

Феритин точно няма в изследванията, но аз и с предната бременност пак бях така. Ще видим колко ще се навакса само с хапчета, ще се наложи да се последя и след бременноста.

# 161
Jozepha, по-скоро се прави "масаж" на перинеума, може с различни растителни масла. Примерно ето чисто масло от бадем https://www.rivana.eu/Bademovo-maslo
Но...масажът не е просто мазане, а разпъване в различни посоки.
https://purvite7.bg/masazhi-na-perineuma/

# 162
  • Габрово
За помощ да тръгне бебе ,една позната роди тези дни и каза ,че е подскачала предполагам на топка Grinning
Това със свещичките ми беше полезно и на мен ,много благодаря за инфото момичета.
Пожелавам бързо и леко секцио на мамите в очакване и здрави бебечета и още от първия ден да може да ги обгрижвате.
На мамите преди 36г.с да стискат бебоците на топло поне до 37г.с.,а на мамите чакащи всеки момент пожелавам бързо разкритие и много леко раждане на здрави бебенца  Heart
Вечер се чувствам като слон в леглото нямам обръщане ,мъжа ме обръща, а имам още 2- 3 седмици до секцио .Мисля ще ми трябва лебедка, лост или кран Joy През деня съм фурия ,явно гнезденето си казва думата Blush
Исках да ви питам ,вие ще ползвате ли кумарници за креватчетата .Все си мисля, че ще спарват, знам че е глупаво ,няма логика ама......се чудя да вземам ли Blush
За хемоглобин много ядки сурови пробвай ,аз вдигна с 5 единици така и закрепих последния месец на 114.

# 163
Ние сме с комарници на прозорците, при ремонта го предвидих, честно казано особено за новородено не  бих сложила на креватчето, но зависи и в какъв район живеете, ако е пълно и ще го наядат детето  е по- оправдано.

# 164
  • София
За водата в корема на бебето не мога да се включа, за пръв път чувам такова нещо, най-добре си слушай доктора. Ще питам и аз не може ли със свещички да бъда тоя път, най-ужасното нещо в живота ми е клизмата преди секциото, като се сетя ми се реве. Нищо друго не ме притеснява Grinning Днес пак бях с малкия на лунапарка и на една жена толкова и беше невероятно, че в тая седмица с тоя голям корем излизам с малкия, шофирам, че и на лунапарка седя, че се моля да не ме урочаса сега. На мое място нямало да излиза никъде?!!? В момента на разговора ми беше много смешно, ама после нещо се сдухах. Утре съм на преглед и искам да се успокоя малко и да имам добри новини.
За комарниците - аз съм от Козлодуй, няма да ви казвам как се разхождат всички малки деца там - като болни от шарка са. Те и комарите едни мутанти - на рояци са и е ад. Да не говорим, че често при мъниците от едно ухапване от комар се надува, става ужасно червено, ще кажеш че акула го е захапала. Та като си ходим там още от бебе му слагам едни лепенки с цитронела на леглото - знам че не е проблем, стига да няма допир до тях бебето да не алергизира. Също като ни няма през деня в стаята включвам Райд в контакта, после го спирам като спим. Без комарник на количката не съм излизала и за 2 минути дори, но на леглото не бих сложила.

Общи условия

Активация на акаунт