Бейби бумът предстои, Слънчо с Юлчета ще ни дари - Термин Юли 2022 - тема 9

• 44 923
  • 767
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, в 37 седмица съм и малко се притесних. Срга се върнах от преглед, остава седмица до секциото и АГ ми каза, че стомаха на бебето е пълен с вода и за тази седмица това не е характерно. Спомена за възможна някаква лека стеноза, но на въпроса има ли нещо опасно каза не. Да се притеснявам ли,не зная вече.
С първата ми бременност още в началото на ФМ ми казаха, че бебето има уголемена стомашна сянка, че стомаха не се изпразвал от погълната течност и че е запушен. След това няколко доктора го потвърдиха. Пилорна стеноза беше, ако правилно си спомням. До последено си го твърдяха това. След раждането трябвало да се направи лека операция, съвсем малък разрез през който да се премахне запушването. Не е животозастрашаващо. Бебето си се роди здраво, без никакви такива запушвания. Казвам ти го за успокоение, а не да те плаша с операции.

# 166
Във Велко Търново бадемовото масло дори ни е част от списъка за родилното. До сега не можех да си обясня защо ни го искат.
И друго, което съм чувала за мазане на перинеума с бадемово масло, за да е еластичен, когато дойде време за раждане. Дори се практикува в родилно отделение във Велико Търново (попадна ми такава статия). Отделно, че има масло за перинеума на Веледа, но не ми се дават толкова пари. Някой пробвал ли е с бадемово масло?

# 167
Благодаря ти много за отговора! Това значи много за мен в тази несигурност. Днес цял ден плакахне с мъжа ми, че може би нещо сериозно и го разбираме накрая. Всеки говори с недомлъвки и утре ще поискам второ мнение. Уж много вода в стомаха на бебето, а досега беше добре. В 37 седмица ли е развило това стесняване на стомаха.. Добре, че се е оказало, че е напълно здраво. При мен до сега нищо не са споменавали на тази тема, а то не остана до секциото. Вместо поне накрая да се отпуснем пак предположения и догадки.

Момичета, в 37 седмица съм и малко се притесних. Срга се върнах от преглед, остава седмица до секциото и АГ ми каза, че стомаха на бебето е пълен с вода и за тази седмица това не е характерно. Спомена за възможна някаква лека стеноза, но на въпроса има ли нещо опасно каза не. Да се притеснявам ли,не зная вече.
С първата ми бременност още в началото на ФМ ми казаха, че бебето има уголемена стомашна сянка, че стомаха не се изпразвал от погълната течност и че е запушен. След това няколко доктора го потвърдиха. Пилорна стеноза беше, ако правилно си спомням. До последено си го твърдяха това. След раждането трябвало да се направи лека операция, съвсем малък разрез през който да се премахне запушването. Не е животозастрашаващо. Бебето си се роди здраво, без никакви такива запушвания. Казвам ти го за успокоение, а не да те плаша с операции.

# 168
Благодаря ти много за отговора! Това значи много за мен в тази несигурност. Днес цял ден плакахне с мъжа ми, че може би нещо сериозно и го разбираме накрая. Всеки говори с недомлъвки и утре ще поискам второ мнение. Уж много вода в стомаха на бебето, а досега беше добре. В 37 седмица ли е развило това стесняване на стомаха.. Добре, че се е оказало, че е напълно здраво. При мен до сега нищо не са споменавали на тази тема, а то не остана до секциото. Вместо поне накрая да се отпуснем пак предположения и догадки.

Дори и да има малка вероятност нещо да не е наред, проблема не е сериозен и е лесно поправим. Опитай да се успокоиш. Стискам палци и при вас да е фалшива тревога.

# 169
Добро утро дами , малко извън темата (за което се извинявам) Трябва ми добър инфекционист за София понеже махнахме на баткото кърлеж преди 2 седмици и сега мястото се е зачервило.За капак замина и на екскурзия с калса и се връща в края на седмицата.

# 170
  • София
Мисля, че само в инфекциозна болница могат да ви помогнат..

# 171
  • Замък сред облаците
В Националния център по заразни и паразитни болести правят най-добре изследвания за борелиоза (лаймска болест) и ако е положително, назначават лечение.

# 172
  • София
Мисля, че е рано за това изследване. Най-добре е било да се изследва кърлежа, сега трябва да мине време от ухапването докато се образуват тела за Лаймска болест, които да покажат има ли го или няма заболяването. По спомен поне месец трябва да мине от самото ухапване.

# 173
  • Замък сред облаците
До месец е ако няма симптоми, щом се е зачервило спокойно може да се изследва вече.

# 174
Много благодаря момичета за бързите отговори!И за да не не спам все пак ето и нашата кошара сама даже я сглобих само се чудя за матрак дали да взимаме допълнително,че този ми се вижда много мижав около 3-4см.

# 175
Цяла нощ не сме спали с бебето, защото се притеснявам какво ще ми кажат за стомаха му. Вече в 37 седмица беше много спокоен,почти не мърдаше, но какво нещо прави стресът. Те усещат всичко за жалост, стана ми жал. Не е спирало да мърда от полунощ.

# 176
  • Замък сред облаците
Спокойно, не е само заради това. Вече му е тясно, то е голямо, всяко помръдване се усеща.
Аз от онзи ден се чудя не може ли просто докторът да е хванал момент където бебето да е глътнало амниотична течност? В крайна сметка те това правят в момента - гълтат, преработват и изпишкват.

Защо не идеш на второ мнение, примерно при фетален специалист вместо да седите да се стресирате? Особено първият доктор като е казал, че не е нещо притеснително?

# 177
[quote author=АА link=topic=1457149.msg44939526#msg44939526 date=1655797348]
Спокойно, не е само заради това. Вече му е тясно, то е голямо, всяко помръдване се усеща.
Аз от онзи ден се чудя не може ли просто докторът да е хванал момент където бебето да е глътнало амниотична течност? В крайна сметка те това правят в момента - гълтат, преработват и изпишкват.

Защо не идеш на второ мнение, примерно при фетален специалист вместо да седите да се стресирате? Особено първият доктор като е казал, че не е нещо притеснително?
[/quote]

Точно това смятаме да направим, поне за успокоение. Вчера може да е глътнало, но да видим днес как е. Ако пак е с пълен стомах, може вече да е причина за нещо. Те изпразвали съдържимото на всеки три часа.

# 178
  • Габрово
Само да споделя нещо във връзка със специалисти и апаратура. Моя позната роди тази седмица, т.к има две дечица и е над 40г. възраст посещаваше различни специалисти ,правеше изследвания ,фетални ,5д и т.н в София ,Плевен и моя роден град .Всичките наблюдаващи я лекари казваха  момиче  ,е роди се момче да им е живо и здраво ,бяха в шаш.Сега пребоядисват стаи ,легла и т.н.
Та казвам това относно апаратура ,специалисти и т.н не вярвайте изцяло ,в това което ви уверяват, че се вижда на апаратите ако ще и 10 д.

# 179
  • Замък сред облаците
Над 2д няма смисъл да се гледа, тия дето прокламират 3-4-5д не са особено….професионалисти.

Общи условия

Активация на акаунт