Бейби бумът предстои, Слънчо с Юлчета ще ни дари - Термин Юли 2022 - тема 9

• 45 037
  • 767
  •   1
Отговори
# 390
  • Замък сред облаците
Нищо му няма на бебето, просто да не си пипа устата и да не го целува докато не мине Simple Smile

# 391
Честито на всички нови майчета, да са ви здрави дечицата и да растата щастливи, а на вас бързо възстановяване.
И аз съм с кашлица може би от 10 дена вече, направо ще ме побърка, не знам как не родих до сега, при положвние,че съм и а контракции. Явно магнерота за сега действа. Иначе за кашлицата аз си правя инхалации, купих си един сироп стодал, смуках мукосолван дуо, но в много упорита. И гърло ме болеше дълго време. Хванахме вирус от малката, но явно страшно мутирал, мъжа ми дори и антибиотик пи.
Някой да знае къде се продавата ампули(не капсули) с масло от вечерна иглика? АГ ми ги препоръча за предотвратяване на разкъсвания, но нещо намирам, само капсули за пиене, а тя ми каза за ампули, които се поставят вагинално. Първото ми раждане беше придружено с ужасно много разкъсванияз дълго възстановяване и беше ужас..та искам да пробвам каквото мога за сега.

# 392
  • Замък сред облаците
Аз не бих ползвала етерични масла там долу, честно казано. Виж Цикатридина овули дето Филме препоръча  с цел подобряване на еластичността - те са си за вагинално приложение.

# 393
Аз имам чувството,че ще родя всеки един момент. А няма нищо такова май. Все ме боли срамната кост.....снощи съм спала,ама ставането за пишкане...е ад. Едвам се изправям от кревата. Такива неистови болки....

# 394
Същата съм и аз, голям зор е мърдането, ставането и обръщането в леглото. 😃😃😃

Аз имам чувството,че ще родя всеки един момент. А няма нищо такова май. Все ме боли срамната кост.....снощи съм спала,ама ставането за пишкане...е ад. Едвам се изправям от кревата. Такива неистови болки....

# 395
Здравейте момичета и честито на вече родилите мами ❤️ Скорошно възстановяване ви желая и живи и здрави бебчета ❤️
Доста време мина не съм писала, но имам малко главоболия с търсенето на кръводарители за предстоящото раждане. Кръвната ми група и Rh са
/Б-/  и кръводарителите трябва да са или /Б-/ или /0-/ трудничко се търсят такива доброволци. Имах резервни, някои отпаднаха, сега се моля тези които са се събрали да могат на 29 да дарят и да не върнат никого, за да могат да започнат да обработват тромбоцитната маса за мен. Не трябва нищо да се обърква, защото на 30 ме приемат, а на 1. 07 ще е секциото.
Още не мога да усетя нормалното напрежение за самото раждане, надявам се на 29 всичко да мине без усложнения и вече и аз да усетя голямата еуфорията от това, че на 1.07 трябва вече да се видим с мъника без никакви други притеснения  ❤️

# 396
  • Замък сред облаците
Точно си мислех вчера за теб, че от МД София търсеха спешно кръводарители за тромбоцитна маса АВ+. Потърси им фейсбук страницата, в коментарите имаше 1-2 души О-, а можеш да пишеш и в групите за кръводаряване също. Хората са отзивчиви.
Мен ме е много яд, че не мога по принцип да съм дарител заради хашимотото… Sad

# 397
Аз попаднах във фейса на пост за кръводарители Б- за Ст.Загора и Бургас и си мислех, че сигурно е за теб, Лотосче. Имам роднини в района, но никой не е с отрицателен резус фактор. Confused Стискам палци всичко да е наред!

Шу, Хоупче, и аз съм с вас за въртенето в леглото и ставането. От три дни не ме е пуснала яката болка в левия крак/кръст/г*з, май му викат ишиас. Лошото е, че се засилва при движение, а искам да се движа...

# 398
  • Варна
Всичко ще е наред, Лотос! Стискаме палци! И мен ме е яд много, че не мога да дарявам кръв след като ми махнаха щитовидната и пия лекарства. Нооо съм сигурна, че ще се намерят хора - наистина из групите са много отзивчиви. След седмица вече ще си имаш бебе не в корема, а в прегръдките - уауууу!

Честито и на всички родили! Да разказвате като имате време как сте и вие и бебетата ... и как са първите дни.

# 399
Bubblezz, точно това съм аз 😊
Писала съм в доста групи, даже и платени "кръводарители" ми звъняха, като за двама души Б- ми искаха 600лв, а останалите двама щяли да са по- евтини... Просто съм потресена как може да искат пари.
АА аз също съжалявам, че не мога да дарявам заради Хашимото и заради това, че припадам, а преди само заради припадъците са отказвали.

# 400
Честито на всички нови бебета и мами Kissing Heart
Аз няколко пъти съм пробвала да даряват, но винаги ми отазват... а хич не ме е страх, даже напротив. Хората трябва да се научат да го правят без причина и нужда. Майка ми и брат ми са редовни кръводарители, но и на майка ми и отказаха последния път, та вече и тя не може.

# 401
Александрия, защо ти отказват?

# 402
Точно за това съм напрегната, аз за сега имам достатъчно, даже имам вече един резервен, и около 5 човека род въпрос. Дори и кръвния център в Бургас са намерили още двама души Б- и се надявам с толкова хора 4ма да успеят да дарят и да не се налага повече.
Преди 2 години ми се наложи да търся двама души за баба ми, като тогава нямаше изисквания за кръдна група и Rh, имах събрани 5 човека и нито един не дойде... С огромен късмет в последния момент намерихме двама души, които дариха. Затова съм толкова притеснена да не се обърка нещо.

Могат да откажат заради възпалителен процес в организма, употреба на алкохол предния ден, скорошен татус, автоимунни заболявания, моментно високо или ниско кръвно и сигурно има и още причини, но не съм запозната с тях.

# 403
Не бих казала, че съм редовен дарител, но два пъти съм опитвала. И двата пъти си измукаха от пръстите причините - хемоглобин и кърмене (хемоглобина ми беше над необходимата граница, а за кърменето беше минала една година). И общо взето за всички ни намериха причина - истината е, че на места са комбина с платените и си делят парите. Направо ти казват ей там има едни дето срещу пари даряват. Отново хазарт с живота на хората.

# 404
Общо взето заради хемоглобина, ниското кръвно и според тях, съм доста дребна за даряване на кръв. Защото само като ме видят и ми отказват, още преди да ми вземат проба. Не съм пробвала от много години, ако трябва да съм честна, но то като ти кажат няколко пъти, че не става и няма смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт