Бейби бумът предстои, Слънчо с Юлчета ще ни дари - Термин Юли 2022 - тема 9

• 44 945
  • 767
  •   1
Отговори
# 435
fillme, моля да ме добавиш с термин 05.08, момиченце Gift Heart

Честити и здрави бебенца на вече родилите мами!

Следя вашата и августовската тема с голям интерес!
Чакам второ дете, каката е на 13 години.
За момента нещата се развиват за нормално раждане.

Относно подготовката за намаляване на разкъсванията, моят АГ препоръча овлажняващ вагинален гел Gynofit и масаж с масло на Weleda.

Коригирах и добавих.

Така като гледам и Королева и Zornica23 също не са в списъка. Има ли други, които съм пропуснала?

# 436
  • гр.Пловдив
Десислава, и моята "драма" беше идентична с вашата...АМ пи до 2г и 4м вече формула 4-ка ХИП по 3 пъти на ден шише ,всички ми набиваха канчето,че АМ е виновно за това детето да не се захрани нормално ами чак 6+ месеца ,че не признава пюрета,кухни -само 1 мижава попара ядеше отново с АМ ,и някакви неща ,които се броят на пръсти и не били свястно хранене  .....Confounded

Пусна се самичък да ходи на 1г и 4м
Проговори с цели изречения на третия си рожден ден,дотогава използваше само 14 думи
На гърне седна също малко преди третия си РД

Със злоядството се борим и до днес ,ако бях гледала другите деца по площадки,познати и т.н как ядат и говорят нервните кризи ми бяха в кърпа вързани No Mouth

# 437
  • Замък сред облаците
Аз честно казано се опитвам да се въздържам от крайни коментари - няма точна формула за гледане на дете, за един ще работи едно, за друг друго. По-рязко се изказвам само когато нещо застрашава здравето и живота на децата (като родители вегани, които не хранят бебетата си с мляко, в Италия имаше нашумял случай преди години; или нещо нетолкова крайно - да оставяш новородено под месец да спи без да се храни цяла нощ - а то спи, защото не му достига храна и почва да губи белтъчна маса, което е опасно за вътрешните органи).

Моят гърлобол намаля, но еднократно вдигнах температура през нощта 37.5, която свалих за 30-40 мин с един парацетамол. Правих си сега и ковид тест, слава богу отрицателен. Та продължавам с парацетамол и тантум верде днес, чайче от лайка и мед. Мисля, че отшумява, каквото и да е било.
Жестоки киселини ме мъчат и пратих ММ освен за ковид тест и необианацид да ми вземе, че освен права по-друг начин не мога да застана. 🙄

# 438
Определено воденето по детето е ключово за мен, а специално в Ася ми допада това, че спокойно говори за неща, които масово се лансират от педиатрите като “норма” и развенчава доста митове по отношение на нещата, които се спрягат за задължителни що се отнася до отглеждане на деца.

Аз вода специално не съм предлагала преди захранването, не че го смятам за проблем, особено при добре наддаващо дете, което пък си пие с охота. За коликите каза, че реално (при повечето деца!, не 100%) са адаптационна криза. Иначе относно трудно захранено дете мисля, че държим първенство - на 1г10м нямаше заместено хранене, тя нямаше хранене изобщо, имаше хапка-две тук там, тъй че много добре разбирам всички, които са минали през тези трудности, колко рев съм изревала само аз си знам. Надявам се малко мъдрост и спокойствие да съм насъбрала и с второто да съм по-дзен.

# 439
Момичета, хубаво е да се развенчават митовете. Ася ми харесва, че е смела. А и доста неща съм научила от лекциите й по Интернет.
Само се чудя защо в АГ отделенията не ангажират консултанти по кърмене, да минават при родилките?!? Реално такава нужда има, но не се предлага. Ако трябва и  платено да е, но да има опцията да те научи някой в Родилното още, да ти даде съвет…

Да споделя и голямото събитие: в болницата съм вече за секцио утре!!!! Всичко ми е на топка… Вторият път дори още повече! Осъзнато е и е огромно вълнение. Стискайте ни палци да мине добре…

# 440
  • Велико Търново
Момичета, много съм объркана и притеснена. АГ ми каза ако с лежането, магнерота 4*2 и папаверина 3*1, отново имам менструални болки, да си слагам и свещички профенид 2*1. Вече минах една терапия с профенида от около 6 дена миналата седмица. В листовката пише да не се прилага през третия триместър, а АГ започна много да ми го изписва. В 35 г.с. съм, слагайки ги се чувствам виновна, че обричам детето си на някакви здравословни проблеми след това. Ако са толкова не препоръчителни, защо тогава ги изписват. Има ли някоя от вас на която също са и ги изписвали в последните месеци.

HappyRSmile, всичко ще бъде наред!  Мисли си че имаш броени часове докато прегърнеш малкото съкровище! ❤️

# 441
Добави и мен
05.07.2022
Благодаря 🙂

# 442
Мамите в по-напреднали седмици (аз съм 38г.с. 3 дни) как усещате бебетата? При мен са само опъвания и местения, струва ми се много ленива, но все си мисля че е от нямане на място. Утре съм на тонове, трябва да се чуя и с АГ, защото нямаме никаква уговорка за преглед.

Според ММ утре ще ми кажат да влизам да раждам, не знам защо всички толкова ме зорят да раждам вече, при положение че аз съм с точно 0 симптоми и съм пушка. Онзи ден бяхме на заведение, инцидентно се събрахме голяма компания. Да обаче малката постоянно ми бягаше от полезрението, че цяла вечер бях седни-стани (и без това нямаше да издържа цяла вечер седнала на дървената пейка). Всички бяха много учудени, включително и аз, че не се уморих, задъхах, да пъшкам или друго. И на другия ден нищо ми нямаше, само ходилата ми вече са размазани от тежестта и жегата.

Хората винаги ще има какво да кажат, затова трябва да слушаме инстинктите си. Ето моята много добре се захрани, с едно изключение, затова и като стана на 9 месеца приключихме с кърменето, просто като се разредиха и тя секна. Много хора биха казали, че е трябвало да се постарая повече, но в нашата компания засега аз съм издържала най-дълго 😁 свеки ми беше най-голямата подкрепа, не се месеше и ме подкрепяше за всяко решение и ми дойде много добре. Майка ми си мълчеше, така че се получи супер 😂

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 15:34 от deska90

# 443
  • Замък сред облаците
Нормални са тия усещания особено ако е слязло надолу вече. Тясно му е и опъва основно крачета Simple Smile

# 444
39+1 преди беше много активна, но последно време няма много място Simple Smile и вече няма такива ритничета, по скоро са въртения, опъвания и корема ми заема странни форми. Преди няколко дена бях на преглед и вс е наред. Така че не се притеснявай, че вече не е много активна.

# 445
  • София
Момичета, снощи пробвах да спя само наляво и надясно 🙄 емии будех се през 2-3 часа.
Беше ужасно, заболя ме кръста, гърба, д-то…едвам се завъртах, имах чувството, че бебето ще излезне 🫣 наляво ме риташе ниско долу, усещях някакво гъделичкане във влагалището🙄 почна и корема ли стомаха ли да ме боли, не можах да преценя точно.
На дясната страна беше по-добре, но се схванах цялата, сутринта бях като пребито куче…😅
Вие на коя страна спите и имате ли дискомфорт, чета че на някои мами им е много удобно наляво и дясно, аз досега спях по гръб и надясно, но като бях на тонове ми казаха, че е препоръчително наляво.
37+1 съм…

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 23:43 от iveto_be

# 446
Аз го бях казала и преди, аз докато спя винаги успявам да се обърна по корем. Раменете и корема ми са изцяло към леглото, а останалата част на една страна. Понеже ставам по 200пъти заради малкия, че НИ мъчат зъби(това ни, по повод множественото число което обсъждахме преди, ама всички ни мъчат тия зъбки Joy) та все лягам уж на ляво, а като заспя пак съм се обърнала.

# 447
И при мен така (39 г.с.) само мърдане леко и разпъване. Но разпъването е силничко, вирне дупе от ляво или дясно и срещуположно избие някой крак, в това положение все едно съм глътнала голямо кубче, няма нищо общо с кръгла форма коремът ми.
Аз спя на ляво или надясно, на гръб се задушавам като че ли. Тези дни основно на дясно, защото от ляво ме боли кръст/крак.
Снощи се будех през час от силни болки ниско в корема, но нищо не можах да определя, като че ли не бяха контракции... Confounded

# 448
  • Замък сред облаците
Наляво имам по-малко киселини, но бебето протестира и почва да рита. Надясно и по гръб са адски киселините, затова лягам наляво и подпирам корема с ръка, а между коленете възглавница. Обаче колкото пъти се събудя все съм надясно. Вярвам, че тялото си знае.

# 449
HappyRSmile - стискам палци всичко да мине както трябва!!! ❤️

Аз съм 37+4, точно и аз съм в чуденка дали е нормално - много ленив е вчера и днес, само като че ли протяга краката и то не много често, коремът ми също заема точно формата на кубче също 😂 Но при мен вече е съвсем долу, на последния преглед в понеделник АГ каза, че е слезнал на позиция вече за излизане, главата била съвсем ниско долу.

Общи условия

Активация на акаунт