Бейби бумът предстои, Слънчо с Юлчета ще ни дари - Термин Юли 2022 - тема 9

• 44 856
  • 767
  •   1
Отговори
# 555
  • Асеновград
+1 за термометъра на Quiko, ние го имаме от 2-3 години и съм много доволна, за цената си е просто перфектен. Даже са го вдигнали сега, аз по- евтин го взимах по спомен. Спомням си че е с доживотна гаранция дори, и е с позлатен връх, за да е антибактериален. Много бързо мери, друг не съм взимала за бебето сега и мисля с него да си карам.

# 556
Момичета, аз тази сутрин бях до болницата - имам си болезнени контракции на различен интервал от време. Прегледаха ме, казаха, че са подготвителни ( толкова силни до сега съм нямала) и че може да си ходя, всичко с бебчо е наред. Също и че нямам разкритие. Поне болницата ми е на пет минути, днес съм нащрек, защото още си ги имам тези контракции.

# 557
Хоуп, ти в коя седмица беше? Пиеш ли още магнезий?

Ох, историята с раждането е направо като на филм Grinning

# 558
Утре влизам в 38-ма, спрях го в 36-та Simple Smile

Хоуп, ти в коя седмица беше? Пиеш ли още магнезий?

Ох, историята с раждането е направо като на филм Grinning

# 559
Е, значи имаш зелена светлина и за такива контракции Wink

Аз през нощта имах много, но пак безболезнени, но е много странно как ми действат - първо ги усещам, защото ме задушават и после пипам корема и виждам, че е камък.

# 560
  • София
Здравейте, при мен пак екшън днес. Нощес малкия се оплаква, че го боли корема в дясно и бяхме на границата да го водим в Пирогов, обаче накрая заспа и решихме, че не е това. Сутринта ново 20 - буди се с червени, отекли клепачи, като боксьор.. Та хайде към Пирогов, нашата педиатърка е месец отпуск и нямаше как. Слава богу нищо сериозно, явно вируса, който кара още го тормози и от сополите може би е станало някакво запушване. Урината си му е наред. След това в Шейново бях на тонове и там всичко наред. Сега се добрахме до вкъщи и не ни се мърда никъде повече за днес.
Малко да ви разочаровам с Quiko термометъра - това, че пищи не значи, че е измерил температурата. Държи се 5 минути и тогава дава реален резултата. И аз съм с него , но винаги го държа 5 минути. Ако се мери орално или ректално може и да мери веднага, не обичам ректално и никога не бих мерила така. Ние за бебето сме с Муки Care бях го хвалила, но само ако сте на ти с технологиите, защото си иска рутер, свързване, има си чалъми. Майка ми примерно, не може да се оправи с него. Иначе най-точно ми е мерил той и не си играя да го държа. Особено като беше бебе хич нямах нерви да го чакам 5 минути да покаже Quiko-то.. Има си аларма, примерно ако вдигне над 38,5 да дадеш лекарство и история, абе много мъдра покупка ми е. Четох го и аз това с бързото раждане, хич не ми беше смешно на мен, явно чувството ми за хумор ме е изоставило, направо ми беше напрегнато до самия край. Дори реших да си стегна багажа, та сега стерилизирам помпата. Аз от снощи съм по-добре, явно е било от климатика, пих парацетамол един и инхалации с Кармолис + за смучене Хербитусин и днес гърло не ме боли, темп няма, само запушен нос от време на време. Аз май нямам още контракции, но и ми е рано де. По-добре да не се и появяват, имам си леки - до 30 стигат и то само бебето като се мърда.
АА, как си днес?

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 15:03 от Десислава``

# 561
  • Замък сред облаците
Не смея да кажа, че съм по-добре. По-изтощена съм, но от 5.30ч сутринта не съм вдигала температура повече от 37.1; докато предните два дни вдигах на всеки 4-5 часа до 37.5-6. Носът запушен, гласът ми като продрано платно, главата тежи 😒 Накашлям се, но вадя по-малко секрети от вчера, че чак от напъване връщах каквото съм хапнала и имам чувството че 2 дни нищо не съм яла. Днес хапнах по малко супичка, варено яйчице, краставица, пъпеш.
Бебето ту кротува и изпадам в тих ужас, ту си опъва краката върху диафрагмата ми и не мога да си намеря място. От кашлицата имам и безболезнени контракции съответно, но нищо фрапантно.

# 562
АА, този щам, ако е омикрон, както беше при мен в осмия месец, е много изтощителен. Опитвай колкото можеш да спиш. Бебето ще е добре, не се притеснявай! Аз нали бях изпаднала тогава в паника с 39 градуса темп. и търчане в спешното, а на тоновете казаха, ами, то си спи.

Десислава, и аз съм на това мнение за термометъра, трябва да се държи 5 мин., за да са реални нещата. Затова и не виждам ефективността на електронните, ние ползваме спиртен (който е на принципа на живачните, които бяха едно време).
Браво, че баткото е добре, не е лесно сигурно с притесненията за по-голямо дете и бременна.

# 563
  • София
Какъв спиртен ползваш? Аз купувам няколко пъти Галиеви и всички ама всички нещо им става и зациклят по едно време на 37,2 градуса, без значение кой мери - болен или здрав все си показват 37,2 и се отказах от тая покупка. Иначе бях взела със син накрайник, със зелен накрайник, различни марки и все едно и също в нашите ръце... Да не говорим, че за да го нулираш после ти трябват направо мускули Laughing

# 564
  • Замък сред облаците
Аз си имам обикновен галиев откакто дойдох да живея в София и досега не ме е подвеждал. Даже не виждам марка на опаковката.

# 565
Със зелен накрайник е, но съм го прибрала в куфара с багажа за болницата и е в колата, та не мога да ти кажа каква е марката. Но досега не съм имала проблем, може би една година съм точно с този. А за стръскването си права, аз много се озорвах, докато не открих, че към термометъра имало една бяла пластмасова приставка, с която по лесно да го клатиш и буквално с две тръскания си пада.

# 566
Здравейте! Честито на вече родилите мами!  Да са живи и здрави рожбите Ви. Бързо възстановяване на Вас!
За матрачето за next to me ние ще си ползваме оригиналното. Даже бих казала, че е твърдо.
Днес минах преглед и се оказа, че водите са ми на горна граница. В 36+2, а бебенце тежало около 2600 към 2700 гр. На феталната миналата седмица уж бяха добре водите, какво стана сега не знам. Корема ми е огромен, всеки ми го казва, явно имало защо. Не съм правила обременяването с глюкоза. Утре АГ ме изпраща на тест въпреки, че е трябвало в по - ранен етап + ще спазвам и диета. Исках да Ви питам освен ОГТТ глюкоза да пускам ли и ОГТТ инсулин? Гледам, че са 2 отделни изследвания. Едното без другото дава ли ясна картинка на ситуацията? Забравих да го питам, а сега се сетих.

# 567
Здравейте! Честито на вече родилите мами!  Да са живи и здрави рожбите Ви. Бързо възстановяване на Вас!
За матрачето за next to me ние ще си ползваме оригиналното. Даже бих казала, че е твърдо.
Днес минах преглед и се оказа, че водите са ми на горна граница. В 36+2, а бебенце тежало около 2600 към 2700 гр. На феталната миналата седмица уж бяха добре водите, какво стана сега не знам. Корема ми е огромен, всеки ми го казва, явно имало защо. Не съм правила обременяването с глюкоза. Утре АГ ме изпраща на тест въпреки, че е трябвало в по - ранен етап + ще спазвам и диета. Исках да Ви питам освен ОГТТ глюкоза да пускам ли и ОГТТ инсулин? Гледам, че са 2 отделни изследвания. Едното без другото дава ли ясна картинка на ситуацията? Забравих да го питам, а сега се сетих.
Привет, моето мнение е, че в 36+2 няма мн смисъл от обременяването. То страшно натоварва, даже психически. По-добре си напраяи гликиран хемоглобин и глюкоза на гладно.
 Ако трябва мини на нисковъглехидратен режим за няколко седмици. Вземи си глюкомер и се мери няколло дни след хранения
Гликирания хемоглобин показва как ти е вървяла захарта последните 2 месеца. Ако е под 6 е добре.
2700 не е голямо бебе за 36+2. Плюс това те никога не могат да го измерят точно колко е голямо.

P.s. питай Аг защо иска обременяване сега. Може да не иска да се чака до термин.

# 568
Да, той каза, че бебето си е нормално за седмиците, даже не вярвал да имам диабет, по - скоро, ако са леко завишени стойностите да се провери, заради увеличените води. Глюкоза на гладно пускам често и винаги е била в норма. Вече се следя при АГ, който ще ме изражда и разбра, че не съм правила обременяването. За сега ще съм нормално раждане.

Здравейте! Честито на вече родилите мами!  Да са живи и здрави рожбите Ви. Бързо възстановяване на Вас!
Привет, моето мнение е, че в 36+2 няма мн смисъл от обременяването. То страшно натоварва, даже психически. По-добре си напраяи гликиран хемоглобин и глюкоза на гладно.
 Ако трябва мини на нисковъглехидратен режим за няколко седмици. Вземи си глюкомер и се мери няколло дни след хранения
Гликирания хемоглобин показва как ти е вървяла захарта последните 2 месеца. Ако е под 6 е добре.
2700 не е голямо бебе за 36+2. Плюс това те никога не могат да го измерят точно колко е голямо.

P.s. питай Аг защо иска обременяване сега. Може да не иска да се чака до термин.

# 569
Инсулинът не е показателен по време на бременност, затова често искат само захар, за съжаление глигираният хемоглобин също не е релевантен при бременни. Аз пусках само трикратната глюкоза, гликираният също, но двама ендокринолога + АГ от феталната не го отразиха и гледаха само захарта как се движи.

Общи условия

Активация на акаунт