Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 12

• 65 694
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, защо доц. Карлъкая изписва Ясмин при положение, че на много жени не им понася, а не например Регулон или друго противозачатъчно?
И нещо друго - началото на януари правих цветна снимка в Ecik Emaar, казаха, че нямам проблем с тръбите, проходими са, нагънати, но веществото пропуска. Доцентът също каза, че всичко и наред с тръбите. Седмица след това имах час при доктор Сигридов, който ми каза, че тръбите ми са за махане, че имам хидросалпингс и ме насочи към проф. Костов в Майчин дом, за да ми ги махне или "щипне", те не ми трябвали зя инвитро.
Това ще ми бъде последен опит, ще теглим кредит за тази процедура, защото не можем да се справим финансово и честно казано ми е странно 2-ма лекари да не могат да разпознаят хидросалпингс. Иска ми се да вярвам, че Сигридов греши. Но все пак, а яко не греши и това прецака опита ни?

Може да попиташ за още едно мнение, но мисля, че доктор карлъкая не би объркал разчитането на хидросалпигс.
Нещо не се връзва, защото доктор Карлъкая и другият, който прави цветната снимка ще ти каже, че всичко е наред с тръбите ако е имало хидросалпигс ? И ако няма хидросалпингс, защо Сигридов ще ти каже да ги махаш?
Сега и аз се замислих за моята ЦС дали е разчетена правилно

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 19:38 от danny26d

# 571
Момичета, защо доц. Карлъкая изписва Ясмин при положение, че на много жени не им понася, а не например Регулон или друго противозачатъчно?
И нещо друго - началото на януари правих цветна снимка в Ecik Emaar, казаха, че нямам проблем с тръбите, проходими са, нагънати, но веществото пропуска. Доцентът също каза, че всичко и наред с тръбите. Седмица след това имах час при доктор Сигридов, който ми каза, че тръбите ми са за махане, че имам хидросалпингс и ме насочи към проф. Костов в Майчин дом, за да ми ги махне или "щипне", те не ми трябвали зя инвитро.
Това ще ми бъде последен опит, ще теглим кредит за тази процедура, защото не можем да се справим финансово и честно казано ми е странно 2-ма лекари да не могат да разпознаят хидросалпингс. Иска ми се да вярвам, че Сигридов греши. Но все пак, а яко не греши и това прецака опита ни?
Не бързай с махането на тръбите. Трябва да знаеш, че се нарушава кръвоснабдяването и яйчниковия резерв бързо започва да пада, а оттам антралните фоликули и качеството на яйцеклетките. При мен така се получи, понеже сляпо се доверих на лекар без да направя първо консултация с репродуктивен. Когато вече го направих и ми обясниха какви са последиците направо ми идеше да се разрева. За 6 месеца резерва ми падна наполовина. След година опити в България се насочих към Бахчеджи и по-конкретно д-р Карлъкая. Той ми обясни много внимателно, че предвид годините ми тогава и стойностите на ЯР е трябвало първо да направя стимулации, да замразявам ембриони и чак тогава да се премахнат тръбите.
Ако наистина се установи хидросалпингс, той пречи само за износването, понеже течността от тръбите може да изтече в матката и да прекъсне бременността.
На твое място бих се доверила на турските лекари, но това си е мое мнение. Българските само ме подвеждаха и гледаха да решават проблема на парче, без да се гледа цялостната картина.
Успех и кураж!

# 572
Значи, аз колко случай съм чувала за Сигридов за махане на здрави тръби, не мога да ви опиша. Когато тръгнахме да правим процедура инвитро ИКСИ, преди 3 години директно отидох в Бахчеджи за цветната снимка, не ме интересуваше в БГ какво ще ми кажат. И правилно направих. Имам и познати, които са им махнали тръбите, ей така, щото не им трябват за инвитро. И какво от това? Това си е осакатяване. Помислете много добре.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 16:06 от Chancharanka ♡ ♡ ♡

# 573
Момичета, здравейте отново. Включвам се, след като ви бях казала, че на първи преглед при започване на стимулация в Бахчеджи София имах пет фоликулчета. Тъй като това беше първата ми стимулация, преди това съм с един неуспешен опит на естествен цикъл и не знаех какво да очаквам. Фоликулите се развиха много бързо за 7-8 дни. Дори при последният преглед в България ми казаха, че фоликулите от пет са станали осем и невероятно много се зарадвах. Нямах никакви проблеми по време на стимулацията или след това, единствено ужасни болки в гърдите и до момента, но това се преживява. Миналата събота заминахме за Бахчеджи Турция да направим пункцията. Останах очарована от отношението, както и от това, че не се наложи изобщо да чакам, влязох си за пункция по график. Сега следва и голямото ми разочарование. На визитацията д-р Карлъкая, каза че е достигнал само до пет фоликула и извадени 3 яйцеклетки. На следващият ден се бяха оплодили само 2 от тях. Трансферът ми беше във вторник на 2 тридневни ембриона един с 8 клетки и един със забавено развитие от 5 клетки. В момента приемам само витамини и си инжектирам прогестеронов препарат два пъти дневно, като започнах се него още след пункцията. Никога не съм предполагала, че да се чувствам повече от добре ще бъде нещо лошо за мен. Казвам го, защото постоянно чета, как при успешни имплантации, много от вас са имали болезнени симптоми. Все пак имам още време, но ми е много трудно да съм позитивна.

# 574
Момичета, здравейте отново. Включвам се, след като ви бях казала, че на първи преглед при започване на стимулация в Бахчеджи София имах пет фоликулчета. Тъй като това беше първата ми стимулация, преди това съм с един неуспешен опит на естествен цикъл и не знаех какво да очаквам. Фоликулите се развиха много бързо за 7-8 дни. Дори при последният преглед в България ми казаха, че фоликулите от пет са станали осем и невероятно много се зарадвах. Нямах никакви проблеми по време на стимулацията или след това, единствено ужасни болки в гърдите и до момента, но това се преживява. Миналата събота заминахме за Бахчеджи Турция да направим пункцията. Останах очарована от отношението, както и от това, че не се наложи изобщо да чакам, влязох си за пункция по график. Сега следва и голямото ми разочарование. На визитацията д-р Карлъкая, каза че е достигнал само до пет фоликула и извадени 3 яйцеклетки. На следващият ден се бяха оплодили само 2 от тях. Трансферът ми беше във вторник на 2 тридневни ембриона един с 8 клетки и един със забавено развитие от 5 клетки. В момента приемам само витамини и си инжектирам прогестеронов препарат два пъти дневно, като започнах се него още след пункцията. Никога не съм предполагала, че да се чувствам повече от добре ще бъде нещо лошо за мен. Казвам го, защото постоянно чета, как при успешни имплантации, много от вас са имали болезнени симптоми. Все пак имам още време, но ми е много трудно да съм позитивна.
Аз бях в подобна ситуация, ако решите ми пишете!

# 575
  • Благоевград
И при двете ми бременности при имплантацията не съм усетила никакви неприятни симптоми. Единствено еднократно имах силни бодежи и двата пъти на 5 ден, но това е. През другото време нищо. Не търсете непременно лоши или болезнени симптоми. Има жени, които имат изключително леки бременности след инвитро. Желая Ви късмет!

# 576
Здравейте! Насочили сме се към д-р Гюркан Боздаг от клиника Бахчеджи. Има ли от вас успели при него или мнения за него. На 46 години съм и координаторката ни насочи към него, понеже имал опит с жени над 40 години.

# 577
Здравейте! Пациенти сме на Бахчеджи от скоро след като имахме спонтанен аборт миналата година след естествено зачеване. Още стимулацията не може да започне заради 2 задържани фоликула (около 15-20мм) които от първия цикъл след аборта не са изчезнали вече около 6 месеца.
Докторът предписва само противозачатъчни, но след прием от 2 месеца на Ясмин няма абсолютно никакъв ефект.
Някой имал ли е подобен проблем и как успяхте да го разрешите? Чувам за много случаи на пациентки с успешни стимулации и трансфер дори при наличието на задържани фоликули в случай че не произвеждат хормони. Би ми било от голяма полза да чуя някой с подобен проблем, какво направихте на своя глава и помогна или как докторите в клиниката разрешиха проблема, всякаква информация ще е от полза. Благодаря предварително
При мен след една стимулация завършила без пункция се образува задържан фоликул и след месеци на противозачатъчни се наложи да се пунктира.
Имаше ли някакви негативни последствия с АМХ примерно след пункцията на задържания фоликул? Карлъкая се опасява че ако ги аспирира може да нарани яйчника и затова сме на противозачатъчни вече няколко месеца...

# 578
Недовършена стимулация и пункция беше в Щерев.

Винаги има риск...

# 579
Здравейте да попитам някоя от вас дали си е следила бременоста в Бахчеджи София? Ако има такива мами ако може малко повече информация...

# 580
Здравейте да попитам някоя от вас дали си е следила бременоста в Бахчеджи София? Ако има такива мами ако може малко повече информация...

Може да направиш първи преглед при тях, но не проследяват бременност. Трябва да си намериш друг лекар, който да ти води проследяването и раждането.

# 581
Здравейте на всички .  Започнах инвитро процедура и днес ми беше първото инжектиране за стимулация . Използвам Gonal-F 900 , дозата за която си поставям е 225.  След поставянето нормално ли е да чувствам леки болки и дискомфорт на мястото на боцкането?  Благодаря ви предварително 🙏

# 582
Здравейте на всички .  Започнах инвитро процедура и днес ми беше първото инжектиране за стимулация . Използвам Gonal-F 900 , дозата за която си поставям е 225.  След поставянето нормално ли е да чувствам леки болки и дискомфорт на мястото на боцкането?  Благодаря ви предварително 🙏

Да, напълно нормално е да имате зачервяване, сърбеж или лека болка. Отминава за около половин час. Не се тревожете Simple Smile

# 583
Здравейте, момичета. Включвам се с положителен тест за бременност от вчера Heart кръвен тест 165 при трансфер на 2 тридневни ембриона един с 5 клетки и един с 8. Утре трябва да направя повторен тест за да видим дали всичко е наред, но от сега се тормозя кой ще ме проследява, макари да е твърде рано. Имам няколко притеснителна гена на тромбофилия, плюс естрогено/прогестеронов проблем, заради който образувам бучки в гърдите. Търся специалист в София, който има опит с жени забременели след инвитро и съответно всичките им натежали проблеми. Може ли да ми препоръчате някой за София. Благодаря предварително!

# 584
Здравейте, момичета. Включвам се с положителен тест за бременност от вчера Heart кръвен тест 165 при трансфер на 2 тридневни ембриона един с 5 клетки и един с 8. Утре трябва да направя повторен тест за да видим дали всичко е наред, но от сега се тормозя кой ще ме проследява, макари да е твърде рано. Имам няколко притеснителна гена на тромбофилия, плюс естрогено/прогестеронов проблем, заради който образувам бучки в гърдите. Търся специалист в София, който има опит с жени забременели след инвитро и съответно всичките им натежали проблеми. Може ли да ми препоръчате някой за София. Благодаря предварително!
Здравейте,първо Честито ,желая ви лека и безпроблемна бременност.Моя позната е бременна след инвитро в Турция ,пие лекарства за тромбофилия и знам,че я следи д-р Сигридов,по телефона става записването на часове.Доколкото разбрах работи само на частно и мисля около 200лв му е прегледа.Той основно се занимава с проблемни бременности,хора с усложнения и така.

Общи условия

Активация на акаунт