МАРТенските мами хубавеят, слънчеви усмивки по лицата греят!

• 13 056
  • 299
  •   1
Отговори
# 60
За детето хич не се притеснявай - колкото е по-малко, по-лесно ще я изкара. Само да не е много малко де. Пък твоето си е вече мъж  Grinning

# 61
Йоана Peace , макар че наистина няма нищо общо освен първата буква. Но Даная звучи добре, а и все още не от "модерните" - Кристина, Рая, Дея ....
И аз съм на същият хал с името, искам да е на баща ми ама Атанас ooooh!
Май ще мислим нещо само с първата буква - давайте идеи ooooh!

# 62
На мен с буквата А ми харесват Анна, Агата и Анелия, преди и Александра, но вече ми е много "модерно".

# 63
zlp, според мен Атанас хич не е лошо име Simple Smile
Зайче, аз също си мислех за нещо от рода на "Дана", но "Даная" е даже още по-хубаво!
Ние сме решили да не кръщаваме на никой и затова ни е още по-трудно Simple Smile Любимият се оказа много претенциозен Wink Аз бях харесала няколко имена, ама той не хареса нито едно от тях. Последното, което измислихме, понеже ние си викаме един на друг "Мишка", "Мише", съответно бебето става "Малкото мишенце" Simple Smile, та по този повод пламен попита: "Дали да не я кръстим Михаела, поне да й викаме Мишка с чиста съвест." Wink

# 64
Здравейте мили мами.
deni_k Честито синьо Щтръкналче!За свекито и аз си имам проблеми.Като казахме че е момче,веднага бях обстреляна с въпроса как ще го кръстим.Щом се разбра че може да е на таткото,ме обвиниха че го кръщавам на майка ми(мъжО е Димитър,а майка ми-Димитринка).Няма да се радва че ще е на татко си,ами само повод за заяждане ще намери.Майка ми пък е против това име,че било много популярно.Абе не мое да се разбереш с родата дойде ли време да се кръщава бебе.Ама аз гледам да не се ядосвам.
dakra аз не съм казала че си прекалявала с кремчето,просто пиша каквото разбрах. Hug
Със спането съм ок,спя като пън,интересното е че не се наспивам.Все гледам да си прилегна...
Аз лично повечето неща за бебко съм напазарувала.Има да се вземат само по-едрите екстри,иначе дрешки и играчки са на лице.Не мога да ходя по магазините в студа с големия пупък.Но това си е до личен избор.
Пишете какво става с болнавинките дечица,че се притеснявам. Hug
Роси,шарката е опасна за цялата бременност,аз поне така знам.
gertrudka Михаела и Михайл са ми любимите имена...

# 65
Здравейте скъпи съученички!
Аз отдавна не съм писала, но нали пак съм болна и сега трябва да чета и старите теми/уроци/.
rosito_m_m Беше ме питала за пола на детето ми. от два месеца де настройвам че е момиче на последния преглед ми казаха, че е момче. А аз съм му купила 12 тоалета в сладко розово newsm03. Но уж бях сигурна че е момиче!
Целуни твоя малък принц и дано не е болен от шарка.
Zlp - Антонио, Антон,

Относно за температурата в стаята на бебето на курса ни казаха 23-24 градуса през деня и
вечерта 17-18 градуса. Банята на бебето със масажа трябва да продължи 25 мин.
Кафенце пия без кофеин през деня и понякога не пия.
Цигари не пуша. Бира пия много рядко. Макар че казват че по 1 мога да пия на ден.
На всички много  Hug Hug Hug Hug
И се пазете!

# 66
Към мамите от София - можете ли да споделите откъде купувате бебешките дрешки.
Аз качих снимки на моите покупки, но тях не съм ги купувала от София. Много ми се иска да накупя още неща, но незнам откъде в София.

# 67
Ох, благодаря ви за подкрепата  Hug Лягам си сега, а утре да видим какво ще каже доктора.  Praynig
mimi4 Лелеее много розови неща, стискам палци да е принцеска  Peace
Михаела е едно от моите любими имена  Peace Аз още с първото дете категорично отказах да кръщавам на когото и да било. Караници и сърденици не е имало. И този път ще е така. Всъщност името, което сме избрали е името на кръсникът на Алек. Той е много горд  Wink

Отивам да спя аз, че умирам от притеснение. До утре и целувки на всички малки тумбачета  Hug

# 68
Здравейте! Днес пиша за трети път и дано сега не се изгуби, че вече се отказвам.
 Имах проблем с компютъра и не бях влизала една седмица, та сега два дни ви чета.
deni_k, честито момченце, дано това е било и твоето желание.
Добре дошли на всички новоприсъединили се мами.
 Относно дрешките аз все още нищо не съм пазарувала,х нито съм оглеждала по магазините. Смятам през декември да преровя дрешките на баткото за да си отделя това което ще ползвам и след това да се отдам на пазаруване в розово. Първият път започнах да пазарувам в осмия месец. Бях купила предварително всичко необходимо за първо време. Всичко бях изпрала и изгладила, бях изварила шишетата и ми оставаше само чакането. Родих четири дни след термина, които ми се видяха доста дълги, т.к вече нямах никакво занимание-просто чаках.

# 69
Лека нощ, Роси, дано на сутринта Алек е по-добре  Hug
Аз за щастие нямам проблеми с роднините за името. Дори и на някой да му се иска да кръстим бебето на него, го "пази в тайна" Wink По повода да ви разкажа една весела случка. Говоря преди време със сестра ми по Скайп, нашите им бяха на гости, та и те слушат. Та сестра ми ме пита защо не кръстим бебка Селена, на двете баби (свекърва ми е Елка, а майка ми - Светла). При което майка ми се обажда отзад: "Абе то ако е на нас двете трябва да го кръстят Селка" Така се смяхме всички  Joy

# 70
Здравейте и от мен Мартенски тумбаци,
Честита мъжка рожба на deni_k.
Aз съм подела инициативата да убедя таткото да кръстим бебока Емма -много ми харесва това име, но пък той го асоциира с Емма Бъртън от 'Спайс гърлс'Simple SmileSimple SmileSimple Smileта ще видим.
zlp-Aлек, Александър, Ангел -не са лоши; една приятелка кръсти синчето си Алесандро.
и аз мисля скоро да започна да пазарувам малко по малко-дрешки и играчки, щото не искам да оставям всичко за на края , а пък и така ще разпределя разходите.
някой обмисля ли варианта за съхранение на стволовите клетки на бебока си?ние доста се колебаем, още повече след като излязоха тези предавания с нередовни договори и неяснотии околко спазването на законовите норми.
хайде бързо оздравяване на болничките дечица и спокоен сън на техните мами  love001

# 71
Шарката е опасна в началото и в края на бременността. По средата риска е почти 0 %. Така казват докторите.

Даная доколкото видях май си е библейско име. Т.е. от митологията.
Та няма май общо с Йордан- Дори и имен ден няма на Йордановден, но...  Simple Smile

# 72
Zlp, може и нещо от рода на Адриан, Антоан, Андрей...на Андрей и Александър може да им се вика Анди.

# 73
Здравейте и от мен!
Тези дни бях доста ангажирана с празнувания по рождения ден, погача и училището в Тина Киркова,та не можах да се включа по-рано.
Благодаря за поздравленията на всички. Много сте мили! newsm51
На всички, които ще ходят на училището в Тина Киркова искам да разкажа за преживяването си. Лекцията се води на 4 етаж в болницата. Ще ви насочат от стая 121. Хубаво е да отидете по-рано,защото в 11 започват. Аз пристигнах с 5 минути закъснение и вече бяхя започнали. Очаквах да има малко хора, а бяхме около 30 човека /бременни и татковци/ в една малка зала. Хубаво е да си носите нещо за записване, защото материали не дават /например списък с вещите за болницата/. Черпят бременните с вода и вафла. Лекторът беше много абавен млад доктор, който въпреки медицинската терминология която използваше много, разведряваше обстановката. Темата е основно за естественото раждане, но могат да се задават въпроси и за бременността. Споменава и за контракциите. Лекцията е теоритична и трае около 1 час.
След това е обиколка на болницата - родилно и Вип родилно, стаи и вип стаи. Преди да влезнете в родилното трябва да се екипирате с калцуни и престилка /раздава ги доктора/.Съветвам ви да сте по леко и удобно облечени и да носите по малко багаж, защото в болницата е доста топло, а при обуването и обличането няма къде да седнете или да си оставите багажа. Най много да се облегнете някъде /ако не се много голяма група/. При мен нямаше място дори да се подпра някъде. Доста беше неудобно. Хубаво е да сте близо до лектора, защото в стаите и залите не винаги се разрешава да влизат хора и ще ги гледате от коридора. Нямаше свободни стаи, които да разгледаме подробно /вкл. баните, които за мен са най-важни/.
Като цяло, очаквах по малко неща от това училище, затова съм много доволна.
В понеделник бях и на видеозон. Лекарката много внимателно ме гледа /дори таткото присъстваше/. Беше младас чуство за хуморусмихната и любезна. Разгледа подробно бебето и обясняваше какво вижда. Видяхме бебо как си отвори устата и видях дори езичето му. Лекарката каза"Бебо, добро утро! Защото сяхаш се прозяваше в този момент. Изпаднах в умиление. Hug
Също така гледа органите на бебето включително и сърцето/видеозона е с доплер/. Гледа и плацентата каква е (предна/задна) и ми обясни какво е значението от това каква е, гледа и цялата матка. При мен всичко е наред и да не се притеснявам.
Накрая ти дава становище и снимки от видеозона. При нас на бебо не даде, а само на сърцето и таблицата с размерите, но аз съм доволна, защото го видях много добре.
В становището дори се вписва пола - при нас е Момиче, кактоказаха и другите лекари. Така че март ще връзвам розови панделки и корделки Hug
И последно - нищо не съм плащала!
Съжалявам за дългия постинг, но се надявам да съм била полезна.

# 74
Sade, кажи за разликата на предна и задна плацента? Моята предния път беше задна, сега е предна.
Така като слушам ми се ще да отида утре на лекцията, ама как не ми се пътува от Младост чак Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт