Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 78

• 40 431
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря на всички, иска ми се да има дърво тип дъб крафт златен в секцията и черно, просто не намирам кой знае какво по нашите магазини, а с метал съвсем.
Бих поръчала и от чужбина, но едва ли ще намеря нещо, което да пасва и да има адекватна доставка до тук. Другия вариант е да е по поръчка, но дори в Pinterest не намирам точно каквото си представям 🤷🏼♀
На първата секция от по горе ми хареса, че има лед подсветки, за това се въртях около нея.

# 556
http://www.home-designing.com/industrial-style-living-room-design-ideas-tips

Сигурно си гледала вече много снимки, но ето на този линк има доста, в най-различни варианти.
Ако имаш идея какво точно искаш, може и по поръчка - металните части от фирми за метални изделия, ще ти направят всичко, което поискаш. След това в металната рамка се слагат плоскостите. Можеш МДФ, ПДЧ, може и естествено дърво с байц, масло или каквото ти душа иска.

# 557
YumYum
Аз да попитам по темата с щорите :
За всекидневната-кухня мисля да има щори на прозорците, които са до кухненската част и завеси на тези в холната част, но се чудя дали ще стои добре... Другото е, че в тази стая имаме 2 врати за тераси, една към кухненската част и една към холната, т.е. и за тях нещо трябва да предвидя. И допълнително ще е в "индустриален" стил, не супер стриктно, но доста на там отиваме и отново се чудя кое ще стои най-красиво. Цветовете са ни сиво(бетонено) за пода, кухня в дъб + черно, черни елементи на много места, сив диван, други мебели в дъб/черно, за стените цветово не съм взела решението още, но вероятно едната стена ще е с "тухлички" за другите много бледо сиво.

Аз съм с щора на кухненския прозорец и  завеса на вратата, както и са само завеси в холната част, всчико от един плат, като прозорецът на кухнята + врата за тераса са на една стена с прозорците на хола дневната, дели ги една колона (комин). Според мен стана перфектно (доста нескромно изказване:wink:). Първо мислех да сложа щора (щората е тип "римска") и на вратата на терасата, но начинът на окачване на щората (излиза напред мин. 2 см пред дограмта) нямаше да позволява плътното отваряне на вратата при нас, поради местоположението на вратата и затова реших - там завеса . В началото имах малко колебания, защото са едно до друго прозореца и вратата (пък съм малко маниак на тема "симерия"), но после реших, че няма да е проблем и наистина се оказа така. Преди бях с пердета и на двете места, но това на прозореца откъм кухнята се цапаше постоянно (я пръсне нещо, я го пипне някой с мръсни ръце да го отмести...) и само пречеше, дори на отварянето на долните чекмеджета - адски нефункционално решение, та за да не ми се пречка и цапа го държах все вдигнато на радиатора (а като го пусках надолу - все беше измачкано, много грозно разбира се и цялата тази работа много ме дразнеше!), та при ремонта си спестих това неудобство и съм напълно удовлетворена от решението си, стана и на външен вид в пъти по-добре от преди, а за функционалност да не говорим!  За съжаление в момента нямам подходяща снимка, но ако проявявате интерес, мога да снимам довечера - утре.

# 558
YumYum
Аз да попитам по темата с щорите :
За всекидневната-кухня мисля да има щори на прозорците, които са до кухненската част и завеси на тези в холната част, но се чудя дали ще стои добре... Другото е, че в тази стая имаме 2 врати за тераси, една към кухненската част и една към холната, т.е. и за тях нещо трябва да предвидя. И допълнително ще е в "индустриален" стил, не супер стриктно, но доста на там отиваме и отново се чудя кое ще стои най-красиво. Цветовете са ни сиво(бетонено) за пода, кухня в дъб + черно, черни елементи на много места, сив диван, други мебели в дъб/черно, за стените цветово не съм взела решението още, но вероятно едната стена ще е с "тухлички" за другите много бледо сиво.

Аз съм с щора на кухненския прозорец и  завеса на вратата, както и са само завеси в холната част, всчико от един плат, като прозорецът на кухнята + врата за тераса са на една стена с прозорците на хола дневната, дели ги една колона (комин). Според мен стана перфектно (доста нескромно изказване:wink:). Първо мислех да сложа щора (щората е тип "римска") и на вратата на терасата, но начинът на окачване на щората (излиза напред мин. 2 см пред дограмта) нямаше да позволява плътното отваряне на вратата при нас, поради местоположението на вратата и затова реших - там завеса . В началото имах малко колебания, защото са едно до друго прозореца и вратата (пък съм малко маниак на тема "симерия"), но после реших, че няма да е проблем и наистина се оказа така. Преди бях с пердета и на двете места, но това на прозореца откъм кухнята се цапаше постоянно (я пръсне нещо, я го пипне някой с мръсни ръце да го отмести...) и само пречеше, дори на отварянето на долните чекмеджета - адски нефункционално решение, та за да не ми се пречка и цапа го държах все вдигнато на радиатора (а като го пусках надолу - все беше измачкано, много грозно разбира се и цялата тази работа много ме дразнеше!), та при ремонта си спестих това неудобство и съм напълно удовлетворена от решението си, стана и на външен вид в пъти по-добре от преди, а за функционалност да не говорим!  За съжаление в момента нямам подходяща снимка, но ако проявявате интерес, мога да снимам довечера - утре.

Да, ще се радвам да видя 😊

# 559
CinnamonBun - аз не разбрах ти към индустриален стил ли се стремиш или просто искаш стена с тухлички?

Тухличките, които сте избрали са много червеникави и ще е трудно съчетанието с готови мебели. Освен това, лично за мен, такава червеникава тоналност на голяма площ, ще е много натоварваща. Зависи и помещението колко ще осветено от естествена светлина. Трябва да се внимава и с тоналността на пода, например червена тухла със златен дъб ще се бият много. Ето тук за мен е голяма какафония:

Скрит текст:

По-скоро бих търсила нещо в не толкова подчертано червено, като тук:
Скрит текст:

Или в по-жълта тоналност:
Скрит текст:

От горните снимки се вижда, че тъмен цвят мебели (сиво, антрацит, синьо) много подхождат.

Тук вече е ок:
Скрит текст:

Ако пък се стремиш към индустриалния стил, то трябва да се помисли и за елементи от черен метал, сив нешлайфан бетон и т.н.  Затова те питах каква е идеята за тухличките?

# 560
CinnamonBun - аз не разбрах ти към индустриален стил ли се стремиш или просто искаш стена с тухлички?

Тухличките, които сте избрали са много червеникави и ще е трудно съчетанието с готови мебели. Освен това, лично за мен, такава червеникава тоналност на голяма площ, ще е много натоварваща. Зависи и помещението колко ще осветено от естествена светлина. Трябва да се внимава и с тоналността на пода, например червена тухла със златен дъб ще се бият много. Ето тук за мен е голяма какафония:

Скрит текст:

По-скоро бих търсила нещо в не толкова подчертано червено, като тук:
Скрит текст:

Или в по-жълта тоналност:
Скрит текст:

От горните снимки се вижда, че тъмен цвят мебели (сиво, антрацит, синьо) много подхождат.

Тук вече е ок:
Скрит текст:

Ако пък се стремиш към индустриалния стил, то трябва да се помисли и за елементи от черен метал, сив нешлайфан бетон и т.н.  Затова те питах каква е идеята за тухличките?

Идеята ми беше да има акцентна стена, за да не стане сив под и сиви стени, малко като кутия. Пък и стената е голяма и за да не стои “празна”.  Реално цялата е 5,62м. Иначе просто се чудех какво мога да сложа като акцент и имайки предвид всичко в стаята се сетих за тухлички, не държа на тях.

# 561
CinnamonBun, може да ти се стори агресивно моето включване, но защо не се откажеш от тези тухлички 😅
Хем излишен разход, хем трън в гащите като дизайн и, честно казано, струват ми се доста демоде и агресивни като текстура. За да не ти стои празна стената, напълни я с някакъв арт, сега поне постерите са евтини.
За индъстриъл може би погледни метални стелажи, макар че може да ти дойдат твърде авангардно като решение
Ако просто искаш акцентна стена, направи я в цвят - графит или защо не дори нещо супер цветно

# 562
Да, сега ми е по-ясно. Имаш няколко варианта.

Единият е с тухлички, но за мен цветът на тухличките трябва да бъде съобразен с тоналността на пода, както и ако има дървесна шарка по мебелите.

Друг вариант е с модерната последните години ламперия, като тук има много възможности за цвят, тоналност, конфигурация:

Скрит текст:

В комбинация с камък, също доста популярно в последно време:

Скрит текст:

По чужбините съм виждала и стенни панели, имитиращи всичко:

Скрит текст:

]

Аз съм се спряла на по-непопулярен вариант - с картини:

Скрит текст:

# 563
И аз мился, че тухличките са леко демоде. Вариантът, който предлага Смърфиетка с картините много ми допада. С камък е много красиво, но доста претенциозно и не се знае дали ще се впише в останалата част от дизайна на помещенията и може да натежи. Но, може и да е акцент ,зависи как ще се съчетае. А с ламперия нещо ми става твърде много напоследък - всичко е с ламперия. Мисля, че и на това модата му отминава... 
А с картини или снимки (последните снимки от Смърфиетка) ми се струва най-премерено и мисля, че е evergreen. Може да се добави друг неутрален тъмен цвят на тази стена само, но не мазилка, а дюс, по мое мнение. А може и да си е бяло.

# 564
Ама тя каза, че стените няма да са бяло. Ако иска индустриален или идея за индустриален стил - без бяло.
Ако иска нещо по-различно за тази стена - контрастна стена с хубав наситен тъмен цвят латекс/мазилка (венецианска)/каменен фурнир също е възможен, но на цялата стена ще дойде прекалено, отделно е скъп, отделно, ако и когато ѝ омръзне, ще е доста трудоемко, времеемко и скъпо да го махне. Може да си хареса на картинка някакво пано и да си поръча да ѝ го изрежат да стане 3Д.  Повече "винкел", може да се съчетае с отделни медни елементи или стар месинг, дърво, по-тъмни и наситени цветове. Кожени дивани/кресло в цвят коняк/тъмно кафяво.

А за съчетаването на дървесните тонове и шарки, не знам защо тук е такъв проблем. Гледам HGTV, преди FLN - там "съчетават" всякакви дървени и дървесни тонове, да не кажа, че са по 3-4 съвсем различни в едно помещение, отделно някакви стари неизмити греди от хамбари върху камината. И явно се смята за плюс, т.е. модерно и оригинално, а не за минус (демоде, некоординирано). Лично на мен не ми харесва, но явно на американците им харесва.
Отделно са извращенията (по мое лично мнение, разбира се) да се боядисват тухлите (където ги има, в стари сгради, по камини, по фасади) в бяло (обикновено) или в черно (алтернативно), при това с някакви лъскави бои. Боядисват стари красиви мебели с бяла или черна боя...По камините лепят плочки за баня, евтинджос, шарения отвсякъде. Но си ги харесват така.

Ламперията ми също ми старомодна, но там зависи къде е - в стара провинциална къща, или в Прованс, или по Средиземноморието - ще ми се върже.

# 565
Благодаря отново на всички. Мисля, че ще се откажа от тухличките и ще направя стената ( може дори всички стени) нещо антрацитно, наситено. Имаме доста прозорци и светлина, т.е. не ме е страх, че ще стане тъмно. Секцията ще видя какво точно ще е, защото кухнята ни е основно дърво както казах, и до нея, над острова ще имаме и малко ламперия, та трябва да внимавам да не прекаля с дървесното. Первазите на пода ще са черни, и касата на вратата също, като самата врата(крило) е в сиво, а всичко друго от нея е черно. Сега обаче идва драмата в какъв цвят да са пердетата/щорите, за да не стане 50 нюанса сиво Grin и да стои добре.

Това е разположението на стаята, като само позицията на телевизора ще е на другата страна, а на плота на мястото е остров. + липсва един прозорец на чертежа (пада се някъде, където е телевизора нарисуван).

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 12:35 от CinnamonBun

# 566
Според мен имаше предвид с елементи на индустриален стил, не изцяло, ама да не перефразирам чужди идеи - тя ще си каже и реши. Да, тъмен цвят би ми стояло най-добре, обаче за мен другите стени трябва да са бели или светло сиво. Ама това си е моето виждане.
Колкото до американците, техният стил на дизайн определено е по-различен от европейския, а и при тях в повечето случаи става въпрос за къщи, докато при нас в повечето случаи обзавеждаме апартаментчета (къде по-малки, къде по-големи) и по-рядко къщи. В големи помещения е по-лесно да съчетаеш много текстури и цветове. В малки е доста по-трудно. Но и при тях съм забелязала, че в по-новите домове не преиграват с цветовете по стените, по-скоро са монохромни и акцентите са в обзавеждането.

# 567
Но и при тях съм забелязала, че в по-новите домове не преиграват с цветовете по стените, по-скоро са монохромни и акцентите са в обзавеждането.

Да, така е, бели са предимно, но в една серийка казаха - няма да правим в това жилище типична "конфекция", защото е за наш приятел, ще бъде индивидуализирано. Laughing
Но и обзавеждането не е особено индивидуализирано, различават се само десените на възглавничките, натрупани на камАри, както и килимите, като за снимките в предаването. След това какво се случва с "акцентите", като почнат хората да живеят нормално, нямам представа.

# 568
Пердета/щори - бели, семпли. Трябва нещо да омекоти всичкия този бетон и черно.
При мен е микс от мидсенчъри, индъстриал и je ne sais quoi 😆, в дневната е тъмен графит една стена плюс таван, отсрещната и четвъртата са много бледосиви, и на фона на едната от тях имам точно метални wire racks, като сме ги смекчили на две - три места с дървени рафтове.
Скрит текст:
[img width=304 height=600]//cdn.bg-mamma.com/cGEZ/DAYHy.jpg[/]
Като цяло опитът учи, че е добре да се стои настрана от някакви много трайни решения, замонолитени в стените облицовки, мебели и всякакви подобни, че смяната е тежка

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 09:20 от Lois

# 569
  • sofia
Този таван, Lois 🖤

Общи условия

Активация на акаунт