Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 78

• 39 605
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
Браво на силната ти половинка, Skk! Ентусиаст е явно, а и очевидно е разбрал емпирично доказаната американска истина "Happy wife, happy life!"
Квадратни профили за страниците (колоните) е супер. Виж за покрива - не съм сигурна, че поликарбонат (от по-скъпите) не е по-добър вариант. Има поликарбонати, които много по-бавно стареят и си променят цвета от слънцето. Станция Сердика в София е с поликарбонатни плоскости над стълбите, вече са помътнели, но все пак мина доста време от откриването ѝ. Плексигласът е много по-капризен - драска се по-лесно, помътнява по-бързо...(имахме преди много години капак за грамофон от плексиглас).
Ако не държиш покривът ти да е прозрачен и светопропускащ, има вариант за покрив от сандвич панели или нещо подобно, наречено Туплекс
Ето за покривните сандвич панели
https://www.frigopan.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1% … 0%B5%D0%BB%D0%B8/

# 706
Здравейте!
Влизам с въпрос за хубава стенна стойка за телевизор, но достатъчно отдалечена от стената, за да се включват лесно периферни устройства. Статична.
skk007 Плексигласът и много спарва, без значение, че навеса е отворен. И бързо старее и става трошлив. ОСБ и подходящ финиш отгоре, за да е красиво?!

# 707
  • sofia
Плексигласът като материал бързо старее (=пожълтява и става крехък, по-лесно чуплив), Skk. Имай си едно на ум.

# 708
Здравейте!
Влизам с въпрос за хубава стенна стойка за телевизор, но достатъчно отдалечена от стената, за да се включват лесно периферни устройства. Статична.

Целта на статичните е да фиксират телевизора колкото може по-близо до стената и затова не ги правят много отдалечени. Но и колкото отдалечена да намериш, пак има някои неща съвсем отзад, които ще са недостъпни. Затова когато аз търсих подобно нещо се спрях на нещо оптимално - разгъваща се стойка, която от една страна в прибрано положение е почти като статична, но може да се разгъва много и да си правиш каквото искаш отзад. А и да променяш ъгъла от който се гледа, понякога се налага, ако искаме добър изглед от трапезната маса, а не от дивана. И е качествена също така, а и покрива много широка гама от размери. И, последно, но не и по важност, не струва майка си и баща си Simple Smile

За това става дума:
https://hama-bg.com/bg/stenna-stoyka-za-tv-hama-reguliruema-32-5 … -cherna/p528.html

Но ако твърдо държиш на статична, или пък искаш огромен телевизор,  виж всичко, фирмата е качествена.

https://hama-bg.com/bg/%D0%A1%D1%82%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B8-%D0% … 80%D0%B8/c88.html

# 709
Благодаря!
А тази подвижната на Хама клати ли се от вибрации по стената или като мине някой покрай нея. Обяснявам: имам телевизор на статична стойка в друга стая на стената с врата - панел. Като опитахме с подвижнастойка при отваряне и затваряне нормално без блъскане се клатеше телевизора - според мен по-скоро от въздушния поток беше. Махнахме я - не ни хареса това. И това като е прибрана, а не разпъната.

# 710
Нямам идея за вашите конкретни условия, купували и монтирали сме на две места и оплаквания няма.  Иначе един голям телевизор представлява голямо платно и силен въздушен поток би могъл да го разклати. При нас понякога се случва като се отвори една врата от налягането друга да щракне или да се отвори, ако не са добре затворени. Но като цяло стойката е доста солидна и стабилна. Вижте я в магазините, има я и у нас.

# 711
  • Street of Dreams
И аз съм със стойка на HAMA, но взех такава с изтегляне. Причината е амбилайтът, за който се искат 15 см от стената. Трябва да се внимава и дали е подходяща за модела телевизор, защото моята трябваше да я побългаряваме. 65 инча тв - не е мръднала.

Вили, мерси много за снимката. При теб наистина се връзват чудесно и изглеждат толкова удобни! Мен ме притеснява единствено цялостното изтегляне в случая с моята маса.

Днес отидох все пак до Ралица. Не ме огря за многоцветна дамаска - имаха само една, неподходяща. Като модел харесах (силно казано) тези столове. Средно удобни - не особено меки, но хубаво "прегръщат", без подлакътниците да стигат чак до предната част на стола. Мога да ги поръчам в розово и с черни крака. Доставка 75 дни 😳

Сега се колебая между това и плюшените от Явор, като на Вили.

# 712
"Изглеждат удобни" е много опасно нещо, ако говорим за столове. Аз стол по каталог или снимка не бих купила. Като търсихме столове пробвахме много ставащи като дизайн. Много ни бяха неудобни и на двамата, други бяха удобни на единия, но не и на другия, и съвсем малка част бяха удобни и за двама ни.

# 713
  • Street of Dreams
Чудесно. Само че наоколо има 5 магазина за мебели с почти идентичен избор. Затова са форумите. Тъй като това е втори позитивен отзив за удобство, бих се доверила.

# 714
  • София
Столовете от Ралица са много удобни. Моите са OZZO. Дамаската ми е някаква миеща, не остава нищо по него.
Имам един, на който му се разклати облегалката, но вината е в клатещия се на него в продължение на години.

Gerundiq, директно в магазина ли закара стола?

# 715
Столовете от Ралица са много удобни. Моите са OZZO. Дамаската ми е някаква миеща, не остава нищо по него.
Имам един, на който му се разклати облегалката, но вината е в клатещия се на него в продължение на години.

Именно от Ралица купихме. И не, определено не са универсално удобни - някои стават, други не. И никаква полза, че на двама души даден стол е бил удобен, ако третият е с различен ръст и конструкция.

# 716
Здравейте!

Имам този модел, яка работа е, много съм доволна. Мърда се напред, настрани, нагоре и надолу.
https://www.amazon.de/-/en/A1/dp/B003W5R9P4/ref=sr_1_13?keywords … 2C121&sr=8-13

Виж и другите предложения, които се появяват-дори с доставка до БГ, ще ти излезе наполовина, а разнообразието е много по-голямо. Другият плюс са ревютата под стоките, не измислени някакви, а истински, често има и снимки.

# 717
Благодаря!
А тази подвижната на Хама клати ли се от вибрации по стената....
Ако вземете подижна стойка, гледайте да е с две рамена, те са много по-стабилни.
На мен мебелистът ми препоръча тази и е идеална. Имам няколко с различни размери телевизори и са много стабилни.
https://www.emag.bg/stenna-stojka-za-tv-a-reguliruema-32-70-cher … ?ref=fav_pd-title
Аз не се доверявам на крепежните елементи, които са в комплекта и си купувам дюбели и видии отделно. 8 броя на стойка, което обикновено води до спор с майстора, но накрая пак става моето😆

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 17:07 от Чи лу

# 718
Благодаря още веднъж! Ще видя на кое предложение ще се спра. ТВ - то е 50" , нищо огромно.

# 719
Благодаря!
А тази подвижната на Хама клати ли се от вибрации по стената....
Ако вземете подижна стойка, гледайте да е с две рамена, те са много по-стабилни.
На мен мебелистът ми препоръча тази и е идеална. Имам няколко с различни размери телевизори и са много стабилни.
https://www.emag.bg/stenna-stojka-za-tv-a-reguliruema-32-70-cher … ?ref=fav_pd-title
Аз не се доверявам на крепежните елементи, които са в комплекта и си купувам дюбели и видии отделно. 8 броя на стойка, което обикновено води до спор с майстора, но накрая пак става моето😆

С две рамене са по-стабилни, но имат по-малък ъгъл на завъртане и са по-отдалечени от стената.
А и онези с едно рамо, ако са стабилни и не от тънка китайска ламарина, са достатъчно стабилни.

Общи условия

Активация на акаунт