Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 78

• 39 588
  • 747
  •   1
Отговори
# 720

С две рамене са по-стабилни, но имат по-малък ъгъл на завъртане и ...
Какъв ъгъл на завъртане намесваш? Потребителят пита за стабилност и вибрации. За да пишеш коя стойка е по-по-най е добре да имаш и от двата вида, аз имам, а ти?
Иначе съм наясно, че всичко при теб е дъ бест, даже и фурната не си почиствала 2-3 г., щото твоята не се цапа😂

# 721

С две рамене са по-стабилни, но имат по-малък ъгъл на завъртане и ...
Какъв ъгъл на завъртане намесваш? Потребителят пита за стабилност и вибрации. За да пишеш коя стойка е по-по-най е добре да имаш и от двата вида, аз имам, а ти?
Иначе съм наясно, че всичко при теб е дъ бест, даже и фурната не си почиствала 2-3 г., щото твоята не се цапа😂

Боже, каква агресия, къде те настъпих, че така скачаш???

- Отричам ли, че с две рамене са по-стабилни? Не, което е истина, истина е.
- Но добавям факт - аз затова не купих такъв, защото след като искам изтегляща се стойка поне да имам полза от това. Писах защо.
- В определен смисъл избраната от мен е "дъ бест", защото (поне когато избирах) се прибира възможно най-близо до стената, а това сериозно влияе на естетиката (поне според мен).  И, както казах, тези с две рамене не могат да се прибират толкова плътно.
- И, последно, написах също, че масивните и по-добри конструкции нямат проблем даже и с едно рамо.

Накрая си решава си запиталата, а наша работа е да и дадем възможно повече гледни точки и твоето скачане е неуместно.

# 722
А, агресия няма, забавна си ми. 😂
Конкретно тази стойка, която показах направо прилепва за стената, когато е сгъната, но ти няма как да го знаеш, защото нямаш такава.

# 723
  • sofia
Дойде ред на осветлението при над и се чудя как да си сметна колко лумена (или вата?) ми трябват. Има ли някъде калкулатор, който да мога да ползвам?

# 724
А, агресия няма, забавна си ми. 😂
Конкретно тази стойка, която показах направо прилепва за стената, когато е сгъната, но ти няма как да го знаеш, защото нямаш такава.

Има как да го знам, защото в линка, който даде има чертежи и размери Simple Smile
И там си пише - минимум 6,4 см. За сметка на това ти нямаш моята стойка. И въпреки това си убедена, че не е стабилна.

# 725
  • София
Момичета, преди време ви занимавах с моята колона на кухнята, и тогава тук: https://bg-mam.ma/p/1457936/44973725 Pep_si, ми направи идеални визуализации, за което съм й безкрайно благодарна, в крайна сметка ММ надви и гърба на кухнята ще е плочки, ето такива: https://abdu.bg/product/vivo-male-plytki-meksykanskie-5x5-120-sztuk , според вас вариант ли е да облечем и колоната с тях, това е кухнята: https://drive.google.com/file/d/1GFFsV4rgh-xzpQQZPxfjwKhTj_di46k2/view и ако решим да го правим кое след кое следва, дали не трябва да се остави разстояние при монтажа на кухнята, за да могат после да се отварят шкафовете?

# 726
5 на 5см. Това са ужасно много фуги, аз не бих си го причинила.
Това цена за квадрат ли е или за 120 плочки, което прави над 1000лв. кв.м?

Последна редакция: сб, 06 авг 2022, 12:21 от Чи лу

# 727
Не знач за тези плочки и колоната.На мен ми идват прекалено шарени.
За да се отварят шкафовете се слага бленда между тях у стена/корпус.Около 2см. е достатъчно.

# 728
  • София
5 на 5см. Това са ужасно много фуги, аз не бих си го причинила.
Това цена за квадрат ли е или за 120 плочки, което прави към 1000лв. кв.м?

Мислехме да ги сложим без фуги, иначе действително фугирането ще е ад, пффф...

# 729
И без фуга, само с техническа, пак ще
имате много фуги.

# 730
Подкрепям за фугите Hands Thumbsup Тези плочки са ръчни, значи размерите ще варират и това прави практически невъзможно лепене без фуги. Фугите "обират" разликата в размерите на плочките. Обърни внимание на последното изречение на описанието - възможни са разлики в размерите до около 10% от основните размери.
Пробвай да търсиш "пачуърк" плочки, от производителите знам за Vives, не са единствените, разбира се. Поне да са 10х10 или 20х20 см. И заради фугите търси първо качество, не второ, не смесено.

# 731
  • Пловдив
lilit, ние сложихме тези https://tedceramica.bg/product/3090-fayans-prissmacer-nunky-decor-108m2
Размерът е супер, защото две плочки ти са точно разстоянието между двата реда шкафове -60 см. Лепят се за нула време, даже ние си ги сложихме сами. И изглеждат като малки плочки, но е избегната фугата. Предполагам, че може да намериш и по-цветни от този тип.

# 732
  • Street of Dreams
Дойде ред на осветлението при над и се чудя как да си сметна колко лумена (или вата?) ми трябват. Има ли някъде калкулатор, който да мога да ползвам?

И аз имах тази дилема. С друго не мога да ти помогна, освен със своя опит. Еладжията не взе никакво отношение по въпроса. Второ разпитах из магазините консултантите, но се оказа че само продават и си нямат представа от лумени, келвини и ватове. Могат да ти прочетат обаче от опаковката на глас. 😄 Така започнах да чета в Интернет на немски, английски, много неща научих, смятах в кубични метри, рисувах и накрая пак обърках всичко 😄Във всекидневната стана толкова ужасно светло от луничките - 16 броя за тридесет и няколко квадрата, неутрална светлина - че светвам само допълнителното осветление вечер и ми е уютно и приятно. Основно включвам само това над масата и един лампион в ъгъла. Ако правя нещо в кухнята - и лед лентата.

# 733
И аз се престарах с осветлението в дневната, защото не обичам да ми е тъмно. Накрая развивах една по една крушките по тавана, докато стана добре Grinning
Най-добре е да има няколко осветителни тела по таван, стени, или лампион, за да се регулира според нуждата. Там, където ще четеш, над масата за хранене, пред шкафове, и т.н. Ако гледате телевизия или филми вечер, да има вариант с приглушено осветление зад гърба.

Последна редакция: сб, 06 авг 2022, 15:00 от Phloxx

# 734
  • sofia
Ондин и Phloxx, мерси за включването за лампите. 🤗 Изводи (кабели) имам, по ел проект са позиционирани. Разделила съм дневната на 4 зони таванно (основно), съответно 4 ключа имам за тях, но надали всички ще са включени едновременно. И моят електро не можа много да ми каже за лумените, по магазините е както Ондин описва. Ще чета освен, та дано уцеля.

Последна редакция: сб, 06 авг 2022, 16:44 от truetrue

Общи условия

Активация на акаунт