Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 78

• 40 560
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, дайте идеи, моля, за интериор на кухня с тези размери.

Опитах се да изправя изображението -  пространството не е много голямо за да има много възможности. Не казваш къде са изводите за вода и канал, но предполагам са на дългата страна? Това с вратата и плот 90 см не го разбрах много - откъде ще се влиза в помещението?
Ето груба скица на възможностите: аз винаги се стремя да използвам стандартни размери на шкафове, където е възможно, така изборът на изпълнение е по-голям (и лесен):

За мен най-важно е наличието на работен плот между мивката и готварския плот, и бих търсила вариант да оставя там най-много място. Бих се ограничила с мивка 60 см, като я поставя до комина, защото тази глуха част на шкафа така или иначе е компрометирано пространство.
От друга страна бих помислила да преместя хладилника в другия край на Г-то, да сложа котлоните в крайно ляво за да ми остане повече място, ако не те притеснява по-дългия път до комина. Също миялна 45 см ще даде повече възможности за шкафове.

Здравейте , дали ще изглежда добре, ако холната мебел "секция" и телевизорът са на различни(съседни ) стени в доста малка стая - 350/350см
Ако някой намери линк за нещо подобно ще съм благодарна

На такова малко помещение бих опитала да имам минимум корпусни мебели по стените, защото няма да остане много пространство. Каква е причината да се постави тв на друга стена? Може би скица на помещението ще помогне за повече идеи.

drago_2008, не съм те допрочела 😆 8,60 е дължината. Не, че няма да има място, но ако сложа остров, трябва масата за хранене да е ориентирана перпендикулярно на него, че иначе ще стане като в ресторант 🤨 и това ме възспира. Иначе разсъждавам по същия начин - три колони, но не съм убедена, че фурната ще е в едната. По-скоро две колони килер, трета хладилник (даже не съм сигурна дали ще е вграден или свободно стоящ). И нататък чекмеджета, прекъснати от фурната, поставена под котлоните.

Speed Queen], пускам линк към борда ми в Pinterest 🤪
https://pin.it/5sQo0il

truetrue 😁

# 256
  • при него
Lois, ето това много ми харесва

Скрит текст:

# 257
  • Street of Dreams
Напоследък много харесвам тъмни кухненски шкафове със златни дръжки - някак величествено стоят. Аз още не съм си избрала дръжки на моята кухня, но заради свръхсемплия дизайн няма да ми паснат златни.

# 258
Аз нещо не разбрах за кухнята на missence , тя П-образна ли ще бъде като пише, че врата ще се зазида и ще има плот 90 см. Това само плот със столчета нещо ли ще е или ще са само долни кухненски шкафове? Не ми е ясно какво се има предвид...
Този 90 см плот изяжда последния шкаф или го прави неудобен за ползване ако отгоре е разположен перпендикулярно просто плот.

# 259
  • sofia
Здравейте, поствам и тук едно питане, което пуснах и в темата за пердетата.
Според вас за този прозорец как да разположа корниза - да е центриран спрямо прозореца или да излиза настрани само от едната страна и от коя? Прозорецът е 165 см широк. В ляво от него стеничката е 60 см, а в дясно пред радиатора - 100 см. Щора не искам за там. Картинката ми е малко дървена, но за домашна употреба толкова. Simple Smile)
Скрит текст:

# 260
Според мен центриран, като надскача от двете страни с около 25-30 см, колкото може вдясно до радиатора. Но пък ако радиаторът е много близо, може и да го изместиш вляво, така че като се отворят завесите, светлият отвор на прозореца да не остава малък. Във всеки случай не бих пускала завеса пред радиатора, не виждам смисъл.
Толкова ли е висок прозорецът? Почти до тавана? Ако да, може би бих избрала метална шина, монтирана на тавана. Ако не е, тръбен корниз малко над рамката на прозореца.

Напоследък много харесвам тъмни кухненски шкафове със златни дръжки - някак величествено стоят. Аз още не съм си избрала дръжки на моята кухня, но заради свръхсемплия дизайн няма да ми паснат златни.
Малко златничко никому не е навредило 😆🤣 Преди не исках и да чуя, но напоследък не е баш така. Матирани обаче, и малко приглушено златно.

# 261
  • sofia
Lois, мерси! 😊 Да, аз заради радиатора се чудя. Почти до прозореца е в реалността, след монтажа. А не искам да ми се стеснява прозореца и ми е наникъде. Та, казус. Тавански ще е корниза - горе има около 10 -12 см само над прозореца.
Иначе и аз обичам златничко (точно brushed gold) в детайлите и едва се преборвам с мъжа ми, за който е цигания (според старите разбирания). Всичко е в количеството и цялостното съчетание.
Според мен центриран, като надскача от двете страни с около 25-30 см, колкото може вдясно до радиатора. Но пък ако радиаторът е много близо, може и да го изместиш вляво, така че като се отворят завесите, светлият отвор на прозореца да не остава малък. Във всеки случай не бих пускала завеса пред радиатора, не виждам смисъл.
Толкова ли е висок прозорецът? Почти до тавана? Ако да, може би бих избрала метална шина, монтирана на тавана. Ако не е, тръбен корниз малко над рамката на прозореца.

Малко златничко никому не е навредило 😆🤣 Преди не исках и да чуя, но напоследък не е баш така. Матирани обаче, и малко приглушено златно.

# 262
Ако ще имаш перде+ по- дебела завеса, която да се прибира от едната страна, когато искаш повече светлина- тогава корнизът трябва да е по- дълъг от лявата страна на прозореца. Ако ще е само едно, което ще е статично и няма да се мърда- може да е центриран спрямо прозореца.

# 263
… и едва се преборвам с мъжа ми, за който е цигания (според старите разбирания). Всичко е в количеството и цялостното съчетание.
Идва един прелестен момент в живота, когато на мъжете им идва акълът и осъзнават, че не трябва да се бъркат по отношение на златничкото, пък и изобщо за нещата в къщата 🤣 и започват да казват “само да си щастлива”

Я да питам и аз за едни завеси. Бях ги купила от Зара на разпродажба, и дори не бях разбрала какво точно купувам, преди да ги извадя и закача. Тоест, мислех ги за просто бели ленени завеси. То се оказа че са окантени с тъмносиво и отгоре с тъмносиви вързалки за закачане на тръбата 😳 та се чудя сега ок ли са, или да взема ножицата и да махна тези кантове. На всичко отгоре в тази стая има два прозореца под ъгъл, а аз имам само тези две такива завеси. Бе мъка интериорна. И не стоят добре с тези вързалки.

# 264
  • sofia
mariat, благодаря! Още обмислям трябва ли ми плътна завеса там или само прозрачна. Иначе коментарът ти се припокрива и с моето виждане май. Simple Smile
Lois, според мен връзките се вписват добре с лежерното и средиземноморско излъчване на завесата, но май не са много еднакво вързани - на места ми се струват по-хлабавки. Готини са 😊

# 265
Щом има нужда от 4 броя, а са 2, просто бих ги продала или закачила на друго място, без да режа вързанки и да ги магеря Simple Smile На мен самите завеси ми харесват както са си оригинално, друг е въпросът ако с това висене теб те дразнят Wink

# 266
Харесват ми пердетата.

# 267
  • София
Момичета,

опитах се да го скицирам.

Сега по-добре ли е?

# 268
  • Street of Dreams
Lois, не ми харесва с тези завеси.
Бе мъка интериорна. И не стоят добре с тези вързалки.

Като гледам прозореца обаче, ми се струва перфектен за тези window seats, които Намирам за уютни, романтични и практични. Не знам какво е помещението.

Относно пердетата - за този си проект бях решила да в твърдо без. Няма и как - от едната страна прозорците са ниски, около 80 см на 220 дължина, два броя. От другата страна са  френски 210/210 към тераса. Обаче сега като гледам, изглежда незавършено. Явно старата максима е вярна, че един дом без перде и килим, колкото и да го обзавеждаш, изглежда незавършен и стерилен.

# 269
drago, така ще стане, ще ги преместя.

ДХЗ, благодаря ти

OnDiNe, и на мен не ми е ок, ще ги сменям. Мисля бели, нанизани директно на тръбата ще стоят по-добре. Первазът е тесен за такова нещо, стаята е спалня.
Покажи някоя снимка или ситуация на твоите прозорци?

missence, скицата ти не е коректна - стената 130 см е изобразена като два пъти по-дълга от стената 225 см.  Виж моите предложения и коментирай, моля?

Общи условия

Активация на акаунт