Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 78

• 40 463
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
  • при него
ДХ, копчето си е живо дистанционно и батерийка си има вътре Simple Smile. Ето го едното, залепено с двойно-лепяща лепенка, за гръбчето на кухнята. Дистанционното (това, които си изглежда като дистанционно, а не като копче) може да е с различен брой канали. Т.е. едно дистанционно може да командва само една конкретна шора, а може да командва и няколко щори.
Скрит текст:

# 526
Така де, давам опциите Simple Smile))Нашето си е просто многоканално дистанционно, защото имаме три щори долу с мотор, свързали сме и горната на единия канал, ако нещо “измяца” дистанционното там.

# 527
Ние сме с външни ролетни щори (в цвят антрацит) и тента/сенник в сегашния апартамент. Външните щори и вътрешните роло щори са моторизирани с уайфай ключове, купени от немския амазон.Към тях има апликация, чрез която ги управляваме през телефоните си. Външните щори обаче ги използваме само, когато отсъстваме за по-дълго. Просто не мога да стоя през деня с пуснати алуминиеви щори, усещането ми е като да съм в ковчег, извинявайте за израза. Цялото това затъмнение и невъзможност да се наслаждавам на зеленината отвън категорично не е за мен, но пък може да е идеалното решение за някой друг. Просто използвам тентата и климатичната система. Тентата, разбира се, не охлажда вътре, но пази от директната слънчева светлина и така хем е светло вътре, хем не пече директно.
Във ваканционния апартамент имаме само тента и там пак по същия начин. Тя пази от директна светлина, а климатиците охлаждат. Там сме на 3-ти последен етаж и проблемът с прехвърчащите и осиращи всичко "птеродактили" (апартаментът е в Бс) го решихме с изкуствен "птеродактил" и едни пластмасови ленти с шипове отгоре, които ги залепихме на местата, където кацат гадовете. Ето го нашият Гаргамел:

Скрит текст:

Комбинацията от двете реши почти изцяло проблемите с а**нето на гаргите.

# 528
  • при него
Смърфиетка, вашето жилище е светло ( и е много хубаво и стилно!), личи си, че обичате светлината. Аз затова писах по-горе, че външните щори го правят тъмно, така си е. Ние например обичаме да е тъмно. Понякога ни се налага да спим през деня, поради естеството на работата. Филми гледаме и също искаме да е много тъмно. При напълно пусната щора, вътре няма грам светлина, аз на светлина трудно заспивам. Затова е хубаво да има повече мнения, за да може да се прави информиран избор.
Браво, че сте успели с изкуствена птица, при нас не даде резултат, нашите гълъби са нахални. Проблема се реши само с металните шипове, като държавна граница сме се опаковали, но предпочитам това, пред миене на засъхнали *кита по няколко пъти на ден.

# 529
Speed Queen - аз затова си казах и моето мнение, да има различни гледни точки. Аз съм вкъщи по цял ден и не става да използвам външните щори. При вас има друг фактор (работен график), които ги прави наложителни. Не отричам в никакъв случай тяхната необходимост, напротив, но трябва и други допълнителни решения за предпазване от директна светлина и топлина, не става само с тях.
В Бургас се борим преди всичко с гларусите и може би защото сме на последен етаж и терасата е доста открита, Гаргамел много се клати дори без никакъв вятър и ги плаши. Отделно пък, където кацаха, има шипове, та поне засега решихме проблемът.

# 530
Блгодаря, тази кухня и на мен ми е сред запазените в пинтерест. Днес де чух с хората от магазина вносител и с ваша помощ си настоях за промени. А снощи ММ се предаде в спора. Явно не само при мен нещата ескалират 😂
Напълно си права, че дизайнера/собственик на магазина е от катергорията “ млади желани ергени” и тази конфигурация, както и предложението за килим под трапезарната маса 😂

Благдоаря ви, момичета, още веднъж за цялата помощ. Чакам сега промени, дано пратят скоро и ще ви споделя 😁

И за да не е излишен спам:
Камакс предлагат щори с мотор на батерии, т.е. Не се налага къртене, и се зареждат няколко пъти в годината…

Съдейки по разполагането на хладилника и мивката възможно най-близо до градината (френските прозорци), си мисля, че дизайнерът на проекта на Abra май е неженен мъж с много... да го кажем, предпазливо отношение към готвенето.
Подсъзнанието е голяма работа - така де, котлоните и фурната са опасно и неразбираемо нещо, затова дай да ги лепнем възможно най-надалеч от пътя към студената бира на теферич, пък тя жената ще се оправи някак с тях... Laughing Laughing
Тикът има доста нюанси и може да е от монитора, но на мен лично на снимките този паркет нито особено ми червенее, нито жълтее. По-скоро ми се струва топло дърво с неутрален подтон и първоначалната идея за цветова комбинация на Abra ми харесва, както и варианти примерно с бетон+светло сиво. Дори не мисля, че втори фурнир няма място тук, ако е в същия подтон и текстура - основният му цвят може например да е контрастен спрямо пода.

Скрит текст:
Пример за комбинация на фурнири:

# 531
Да използвам докато сте на тема външни щори, на мен ми трябва една за източен прозорец на селската къща, обаче си я представям ламелна. Някой с впечатления и идеи за фирма? Каква трябва да гледам, освен цвета? 🤣

# 532
  • sofia
Нахлувам и аз отново с питане - как почиствате естествен паркет (в нашия случай трислоен)? Имаме прах от монтажи и т.н., тъй като сме още в ремонт на нов апартамент, ново строителство. Та, искам да махна белите следи от прах.
Другото което ме тревожи - бяхме положили велпапе, като на места хартиеното тиксо е било залепнало директно за паркета. И сега си седи един лепкав участък, който не знам как да махна, без да нараня паркета…

# 533
true - пролета го минахме този момент... Първо по-големите боклуци с лопатка и метла, после с прахосмукачка (купих една точно за целта на ремонта) на няколко пъти, в процеса на ремонта. Най-накрая като махнахме велпапето (също беше само на отделни места) пак повторих метла и прахосмукачка. След това със стирка. И при нас имаше участъци със залепнало хартиено тиксо и там на колене бавно и внимателно с помощта на нокът или тънка шпакла. После взехме фирма за почистване, те също с прахосмукачка и стирка. Най-накрая преди самото нанасяне го минахме с пароструйка с вода. Седмица по-късно отново пароструйка, но този път със специален препарат за дърво от фирмата-производител на машината. Сега само с вода го минавам и всичко е наред. Нашият е дъб, 2 см, лепен, фабрично лакиран. Сигурно има и по-умни начини, ама при нас така се получи.

# 534
  • sofia
Смърфиетка, благодаря ти за подробното включване! 🌸 Поуспокои ме. Мъжът ми онзи ден отишъл и го минал с пара (steam mop) и аз се притесних да не се раздуе, нали уж не трябва с влажно. Омаслен е само нашия, не е лакиран и се притеснявам от водата. Лепкавото най ме притеснява, но ще пробвам по твоя метод.

# 535
Аз минавам нашия със спрей моп. Покрай ремонта - внимателно с метла и прахосмукачка. И нашият е фабрично лакиран.

# 536
  • Варна
Чета ви и сълзите капят. Разбрах колко съм непросветена, сериозно. И колко много неща ще са нужни, които не подозирах, че съществуват. Щори външни, избираме модели даже. Сенник или тента за сега се отказахме.  Всички апартаменти откъм нашата страна , на нито един прозорец или тераса няма сенник. Зачудих се защо. Предстои разследване от мъжа ми каква е тая тайнственост със сенниците:))  Забравих да направя едно уточнение. И аз си стоя в къщи. Даже и периодично излизане няма при мен. Това пак съвсем го забравих и аз самата, хаха. Някои неща са ми важни да съществуват в жилището.  Благодаря, жестоки сте!  Гугъл да ходи да се гръмне, честно!

# 537
  • при него
Abra_Bacon, за външни щори с мотор на батерии ли говориш? Няма такова нещо, ей сега отворих каталога да чета и аз Simple Smile Да не би да имаш предвид  UPS 1000 VA, който служи, в случай че спре тока, да можеш да вдигнеш щорите ( ако не бъркам, може да работи около час и до 7-8 пъти отваряне/затваряне)?
Вертикални има с батерии но само за въртене на ламелите, не за отваряне/ затваряне, но мисля вече не се предлага.

Lois, нещо като щорите на Билла на Бул. България ли си представяш? Външно-хоризонтлна? Много нефункционално, по-скоро е като за по бизнес сградите, за визия. Ламелите не затварят плътно, моторите са много скъпи. На първата градушка, ако подбие ламелите и спират да се въртят, цялата щора се праща за ремонт. Като духа вятър, тракат много. Ако решат да я откраднат, сваля се много лесно. Ако все пак решиш, ето ориентири за цени
Скрит текст:

# 538
Нахлувам и аз отново с питане - как почиствате естествен паркет (в нашия случай трислоен)? Имаме прах от монтажи и т.н., тъй като сме още в ремонт на нов апартамент, ново строителство. Та, искам да махна белите следи от прах.
Другото което ме тревожи - бяхме положили велпапе, като на места хартиеното тиксо е било залепнало директно за паркета. И сега си седи един лепкав участък, който не знам как да махна, без да нараня паркета…
За лепенките можеш да опиташ с нещо мазно. Олио, или дегримьор на маслена база. Принципно мазнините разтварят лепилото на лепенките, но пробвай първо на някой не много важен участък все пак 😅 да не остане петно от мазното. Макар че щом е омаслен, не би трябвало

Speed Queen, ето такава

Прозорците ни са с К стъкло и лятото в тази стая напича до към обяд и се стопля цялата къща. Не искам ролетна щора поради това, че като е спусната е мрак.

# 539
  • при него
Lois, да, външно-хоризонтални са това. Да, ще ти свършат работа, но трябва да ги пазиш  и излизат скъпо. Между ламелите пак ще влиза топлина, но ако имаш климатик вътре, вероятно ще постигнеш добър баланс светлина-топлина Simple Smile

Lois,  редактирах и добавям
Скрит текст:
Много важно. Виж вертикалната как ляга плътно на дограмата. А ако е хоризонтална, за да могат тези ламели да се въртят, остава едно пространство не знам 5-6-7 см между щората и стъклото и от там си влиза топъл въздух на воля. Не знам дали успях да го обясня.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 19:02 от Speed Queen

Общи условия

Активация на акаунт