Банята - тема 41

• 42 583
  • 737
  •   2
Отговори
# 660
  • София
Около 3000лв за работа и нагоре вървят цените в зависимост от сложността на банята

# 661
Здравейте, моля за информация от хората, които са правили ремонт на баня през последните месеци.
Имахме уговорка с майстор за направата на баня в къща, т.е. сваляне на плочки, подмяна на в и к, изграждане на куфар за структура и слагане на нови плочки и санитария. ... за баня от 210 на.1.60 ......
 Аз ли нещо не съм в ред или цените вече са в небесата......
За същата работа 2,50 / 1,50 ми дадоха срок 1 месец
4000 лв. работа с включени материали ( в апартамент/ няма асансьор )

Препоръчайте ми моля линеен сифон с добро съотношение цена/качество
или насоки на какво трябва да обърна внимание при избора си ?
душ зоната ще е 90 см.

# 662
Здравейте, моля за информация от хората, които са правили ремонт на баня през последните месеци.
Имахме уговорка с майстор за направата на баня в къща, т.е. сваляне на плочки, подмяна на в и к, изграждане на куфар за структура и слагане на нови плочки и санитария. ... за баня от 210 на.1.60 ......
 Аз ли нещо не съм в ред или цените вече са в небесата......
За същата работа 2,50 / 1,50 ми дадоха срок 1 месец
4000 лв. работа с включени материали ( в апартамент/ няма асансьор )

Препоръчайте ми моля линеен сифон с добро съотношение цена/качество
или насоки на какво трябва да обърна внимание при избора си ?
душ зоната ще е 90 см.

Ние купихме от Герака. В момента имат някакво намаление и са от метал не от пластмаса. Мисля, че имат всичко необходимо в комплекта.
На нас ни обявиха 4500 без материали.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 16:21 от kontesa Maria

# 663
Нашата мисля към 3000 и нещо излезе, 3.5кв е. Нямаше къртене на стари неща.

За линеен сифон ние се насочихме към Алкапласт, с някакви топчета беше против миризми, пвц (ние искахме да е пвц, за да избегнем ръждясването на "неръждаемите").

# 664
  • Бургас
Моля, препоръчайте ми силикон, който наистина Не мухлясва!

# 665
  • Sofia
Mapei Mapesil AC. Би трябвало да изкара поне няколко години.
Ако банята мухлясва може да има поне няколко причини, като:
- задържа се вода на тези места, вместо да се оттича с подходящ наклон;
- влиза вода под плочките в кухините и след това избива мухъл под силикона;
- няма достатъчно вентилация (или се изключва вентилатора твърде рано).

# 666
И аз да задам един въпрос - фугите плоски ли са ви (т.е. са на една равнина с плочките) или са вдлъбнати (U-образни)?

# 667
Нашите са U-образни.

# 668
Здравейте, какво мислите за този шкаф за баня, някой дали има впечатление от фирмата производител, българска е, казаха ми оребрено пвц че е материала, това ок ли е?
https://ramois.com/pvc-dolen-shkaf-s-mivka-hilton-55-sm

# 669
  • Sofia
И аз да задам един въпрос - фугите плоски ли са ви (т.е. са на една равнина с плочките) или са вдлъбнати (U-образни)?
Ако плочките са без фабричен ръб (т.е. изрязани са или са ректифицирани) е хубаво да са максимално в една равнина с фугиращата смес. Иначе има риск от "пиене" на вода, поне за керамиката.

# 670
Джулиан, по мое мнение фугите мухлясват най-вече там, където може да се задържи невидима влага, примерно при U-образни фуги. При тях ръбът на плочката е фугиран, просто в средата на фугата е вдлъбнато. 
"Пият" вода некачествените плочки, по времето на соца и известно време след него майсторите киснеха плочките една нощ поне във вода, иначе се напукваха след слагане (заради водата в циментовия разтвор за лепенето). Отда

# 671
  • Sofia
Честно казано, това, че вече керамичните плочки не пият вода ми изглежда някаква легенда. Моите, испански, ректифицирани керамични плочки, закупени тази година - пият вода и ексфолират при продължително мокрене, въпреки уверенията на продавачите - та е желателно да добре запълнени (добре, че са на стената, че да помага гравитацията).

Иначе, разбира се, че е по-добре да са на "нула" ниво фугите, но като гледам как майстора полага фугиращата смес и после как с гъбата чисти - неминуемо част от горния слой заминава при почистването - така, че и разбирам, че много-много трудно да осигуриш напълно равна с плочките фуга.

Може би трябва да се нанесат два слоя, през няколко часа за да се изравни. Ако си го правя за себе си, вероятно точно така ще направя, но никой майстор няма да седне да минава пода и стените два пъти с фугираща смес за да е сигурен, че някъде не е отнел малко почеве от материала.

Ако говорим за силикона, където е още по-критично да не се задържа влага, за да не мухлясва, то даже не равно ами леко закръглено между стените трябва да е Simple Smile

# 672
Честно казано, това, че вече керамичните плочки не пият вода ми изглежда някаква легенда. Моите, испански, ректифицирани керамични плочки, закупени тази година - пият вода и ексфолират при продължително мокрене, въпреки уверенията на продавачите ...

Интересно ми е как установи водопоглъщането при твоите плочки?
Аз чета технически спецификации, ето примерно
Water absorption - average value % - ≤ 0,5% (съгласно ISO 10545-3).

Имам плочки от зората на демокрацията, сещай се колко са качествени - нямам отлепени и изпопадали заради проникване на влага. При това фугите не са с фугираща смес като сегашните, а с бял цимент (това се ползваше преди, мисля).

# 673
  • София
Здравейте, какво мислите за този шкаф за баня, някой дали има впечатление от фирмата производител, българска е, казаха ми оребрено пвц че е материала, това ок ли е?
https://ramois.com/pvc-dolen-shkaf-s-mivka-hilton-55-sm

Точно същият сложихме днес. По-ниската цена се дължи на факта, че не е плътна пластмаса, а оребрена, както са и казали. Тоест, шкафът е по-лек, пластмасата е като онези плексигласови покриви на спирките на градския транспорт, но непрозрачни.
Определено качеството не е високо, но на тази цена и за целта, за която ни трябваше, е ок. За вкъщи не бих го избрала.

# 674
  • Sofia
Интересно ми е как установи водопоглъщането при твоите плочки?
Аз чета технически спецификации, ето примерно
Water absorption - average value % - ≤ 0,5% (съгласно ISO 10545-3).
Когато пристигнаха плочките, имаше мокри кашони, при което самите плочки са били дълго време подложени на вода и влага, съотвено като ги извадих и ги оставих да изсъхнат, едно на ръка им отне няколко седмици да стоят на слънце, че да изсъхнат и второ през целия процес се отделяха соли (бял цвят), който се натрупваше странични на плочките - накрая, като изсъхне става като някаква кристална структура, която трябва да се изстърже (най-лесно става с шлайфане).

Разбира се, през глазурата на плочката не очаквам да може да попива вода, но през незащитените ръбчета няма никакъв проблем - ако се мократ, то те ще побеляват като изсъхнат.

Аз лично ще пробвам със силиконов импрегнатор CТ10.

Общи условия

Активация на акаунт