Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 35

• 52 722
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
За мен короната на сериалите тази есен е The Peripheral / Периферни Тела.
Сериалът е базиран на книгата на Уилям Гибсън,  изпълнението на сериала ще е от екипа на West World.

За мен Гибсън е малко труден за четене, нищо че съм луд фен на Невромантик, чел съм го много пъти. Гибсън е един от основополжниците на Киперпънк течението. Та след гледането на първите два епизода на сериала, изчетох книгата.
Труден е за четене, защото той измисля терминологията, а при нова терминология този сериал трудно се разбира, особено с 2 времеви линии.
Екипа от Westworld към 3-та серия вече доста се разминава относно фабулата в книгата, но запазват основата на световете.
За сега съм силно въодушавен от проекта, харесва ми много, ското не е имало толкова силен Sci-fi сериал.

+ 1

# 676
Някой да е гледал Шантарам? Мнения?

# 677
  • Вестерос
И аз чакам за мнения Simple Smile

# 678
Някой да е гледал Шантарам? Мнения?
Последните два дни гледах наличните серии в Apple TV и неочаквано за мен, ме увлече. Направен е по много американски маниер, главният герой е силно хиперболизиран.
Екранизация на популярна книга е и се води по действителни събития. Не очаквайте много, но увлича. За предпочитане е сред толкова слаб избор напоследък (поне за мен).

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 19:05 от Tsugumi_

# 679
Благодаря. Ще гледам тогава. Главния актьор е голям бонбон.

# 680
Добре, че е той.. Ако питате мен, именно Чарли Хънъм го изнася сериала и то с родилни мъки!

# 681
  • на малък остров в океана
На мен много ми хареса Шантарам. Изгледах шестте излезли серии този уикенд. А го избягвах дълго време заради индийските реалности, но не дразнят ни най-малко.

# 682
Много убедително играе.

# 683
  • София
Започнах Шантарам и ми харесва, така че препоръчвам за тези, които се колебаят и изчакват мнения.
Аз съм чел книгите и са ми любими. Първата си е класика и най-добрата възмножна реклама за истинската Индия.
Според мен е невъзможно сериала да се справи толкова добре, но дори и на 50% от романа да е ще е успешен.
Засега съм доволен от старта.

# 684
  • Mediterraneo
Работата е там, че и книгата е малко харесвана. На мен ми е в личната топ класация, но вкусове всякакви.

# 685
На мен ми изглежда, че е обратното - книгата е огромен хит (поне първата). Дори в България - едно време (когато все още бях в групата на Христо Блажев) беше масово коментирана и харесвана.
Не мисля да я чета, защото не се интересувам от мизерията на Индия, нито от престъпници (визирам автора).

# 686
Много протяжна беше тази книга, не успях да я дочета. Освен че и по принцип не се вълнувам от Индия. Сериалът ако е по-динамичен бих го гледала, но нямам apple tv така или иначе.

# 687
  • София
Изгледах сезон 5 на Cobra Kai
https://www.imdb.com/title/tt7221388/

Все още ми задържа интереса и е ТОП, макар че този пети сезон за мен бе най-слабия. Вече започват да се чудят как да извъртят нещата и какви ли не работи да измислят, така си мисля, че един последен шест сезон е най-хубавото нещо, което може да се случи. И да си отидат както се кава на върха!

Изгледах и сезон 3 на Locke & Key
https://www.imdb.com/title/tt3007572/

Сериалът приключи. Бе обявено, че сезон 3 ще е последния. Ами не ми хареса. Изсмукан между пръстите сезон, неубедителни антагонисти, не добър сценарий просто. Първия сезон бе ТОП. Втори също ми хареса, но този бе откровено слаб.
-
Генерално давам на сериала оценка 7.0

Изгледах и сезон 1 на The Sandman
https://www.imdb.com/title/tt1751634/

Моето ревю за него пуснах тук:
https://bg-mam.ma/p/1403796/45490992

# 688
Помните ли форума на IMDb? Едно време много обичах да си обсъждам филми и сериали там.

# 689
Аз не съм писала, но го четях редовно. Търсех информация и теории за някои сериали, които следях.

Общи условия

Активация на акаунт