Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 408
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
Аспирин се пие до началото на 9м най-късно, за да не пречи на съзряването на някакъв кръвоносен съд в сърцето на бебето. Предната бременност изкарах без НМХ и само с аспирин, като препоръката на съдовия беше да започна НМХ от 36гс със спирането на аспирина. Слагах 4 седмици докато родя и после 40 дни след раждането като профилактика срещу тромбози.

Извинете ме за глупавия въпрос, но какво е НМХ?
Клексан и фраксипарин

# 391
Аспирин се пие до началото на 9м най-късно, за да не пречи на съзряването на някакъв кръвоносен съд в сърцето на бебето. Предната бременност изкарах без НМХ и само с аспирин, като препоръката на съдовия беше да започна НМХ от 36гс със спирането на аспирина. Слагах 4 седмици докато родя и после 40 дни след раждането като профилактика срещу тромбози.

Извинете ме за глупавия въпрос, но какво е НМХ?

НискоМолекулярен Хепарин.

# 392
Не е задължително да се покаже проблем,това е временно състояние на кръвта и сега може да е ок,но пак да имаш тромбофилия. То ако можеше по една коагулация да се съди,нямаше да са толко скъпи генетичните . Аз нещо не разбрах защо не си си пуснала пакет тромбофилия -понеже ти се вижда евтино ?! Отивай и пускай щом имаш притеснения,остави я АГ ,това си е лично решение и много жени се молят да си бяха пуснали по -навреме. И да,пусни разширен пакет. В Кандиларов е най -евтино.
Не си пуснах,защото жената така или иначе не беше чувала дори за прееклапсия и се наложи половин час да върти телефони и за двете изследвания. Пак казвам живея в малък град с една лаборатория работеща до 12 часа на обед която препраща пробите “някъде си” , дори болница няма тук, хората не са чували за такива неща.
Нормално е да се учудя на цената като видях в геника примерно пакета и цената  и да се зачудя въобще дали това изследване което ми предлагат е това което ми трябва.
Подкрепям Yan25, коагулацията е временно състояние-при първата ми бременност както споменах всички показания ми бяха в норма, а след загубата аз настоявах да се изследвам и се оказаха с Фактор 5 на Лайден (един от високописковите)хетерозигот и ПАЙ 4Г/4Г хомозигот. Лекарите твърдяха, че е лоша случайност загубата... Дали?!?

Може да си пуснете 1 от тези 3 пакета, ако решите в Геника или поне да включва тези фактори:

Твоето АГ трябва да те разбере! Средствата са твои, притеснението също.... не виждам какво би навредило да се застраховаш. Дори и да няма нищо притеснително.
Още нещо важно, мисля че аспирин/алеракт се приема до 34 г.с (момичетата да ме поправят, ако греша). Другото, което аз знам е че физиологично кръвта се сгъстява с напредване на бременността, т.к тялото се подготвя за раждането.

И аз вчера гледах за геника и най близката лаборатория е в Стара Загора, което ми е на 120+ км и ще ходя чак на 13 там на преглед, но мисля че пак ми е късно.
Искам просто да пусна правилното изследване, а се лутам като муха без глава и всички ме гледат като голям камък и вдигат рамене и незнам кой е най удачния вариант.

# 393
Ами нали ти казахме- пускаш пълен пакет тромбофилия без значение цената. Това е изследването,просто в Геника си е скъпо по принцип. Където и да го пуснеш все тая,това е генетично и няма какво да ти объркат .

Също четох,че В12 ти е ниско,почни веднага инжекции,макар че късно . Но поне е нещо..

# 394
Хетерозигот PAI, хомозигот Vegfa и Tafi.
С какви мутации сте?

# 395
Където и да го пуснеш все тая,това е генетично и няма какво да ти объркат .
Скоро тук имаше случай на различни резултати от две лаборатории.
Момичета,
Пуснах разширения пакет в Геника по съвет на кардиолога, който ми следи сърдечнтото заболяване и останах изумена, че имам разминаване между изследванията от преди година и сега.
Това са ми изследванията от преди години, правени са в токуда обаче

# 396
малко по-късно ще пусна кои гени ми каза да пусна моята АГ (не бяха в стандартен пакет) и ми излязоха 240 лв в Геника. Никой специалист след това, вкл. Станева и Паскалева не са ме питали защо не съм пуснала други

# 397
Утре ще отида и ще пусна разшетения пакет който предлагат тук 🍀
Иначе излезнаха резултати ще ги прикача ако ви говорят нещо

# 398
ето тези бяха достатъчни според моята АГ:

# 399
Изследванията за коагулация са ви добри. Аз лично не виждам нещо притеснително.
Утре ще отида и ще пусна разшетения пакет който предлагат тук 🍀
Иначе излезнаха резултати ще ги прикача ако ви говорят нещо

# 400
Здравейте, след прекарани два аборта, докторката ми каза да пусна тези изследвания, прегледа ми след две седмици😑 Искам да ви попитам някой имал ли е подобни резултати и дали е нещо притеснително? 😵‍💫

# 401
Ами имаш тромбофилия и трябва да си на терапия през бременността.

# 402
Здравейте!От вчера започнах аспирин протект, също съм и на фракси 0,4. 21 гс съм, само д димера ми е увеличен от коагулацията, засега на границата за триместъра. Попринцип ми е през ден, но днес без да искам изпих пак едно хапче аспирин. Дали е проблем?

# 403
Дами готово е за прееклапсията
По дата на цикъл съм 29+1, но с доказана по късна овулация и на морфологията ме водят 28+1. Помагайте 🙏

# 404
Здравейте. Аз не мога да помогна с разчитането на резултати,   само питам къде сте пуснали тези изледвания, в коя лаборатория? И кой Ви насочи?

Дами готово е за прееклапсията
По дата на цикъл съм 29+1, но с доказана по късна овулация и на морфологията ме водят 28+1. Помагайте 🙏

Общи условия

Активация на акаунт