Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 389
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
мисля че е силно преувеличено, че са половината, и зависи какво означава презастраховане. за мен имате нужда от тази терапия, но сега гледате от този ъгъл, в друга ситуация щяхте да го гледате от друг и да се чудите защо не ви изписват терапия. Успех и лека бременност!

# 421
  • Sofia
Ако имаш тромбофилия, тя може да се отключи, но може и да не се отключи по време на бременност. А дали ще се отключи, това никой лекар не може да ти го каже, колкото и да е учил.
Затова някои предпочитат да изписват профилактични дози НМХ, други пък да следят коагулация и да реагират според нея (но това може да се окаже късно за реакция).
Всичко е въпрос на това кой риск си готова да поемеш.
Ей го, аз съм с Протромбин + още 4 мутации с две успешни бременности без терапия. Проф. Паскалева много се чудеше дали да ме сложи на НМХ при следваща бременност. Но в крайна сметка ми даде рецепта за Фраксипарин, защото и тя самата не може да ми гарантира, че тромбофилията няма да се отключи по време на друга бременност.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 19:56 от Brin de muguet

# 422
Привет излезнаха резултатите за тромбофолията.Нещо притеснително? 

# 423
Момичета, можете ли да ми дадете телефон , на който мога да си запиша час при професор Паскалева.

Благодаря предварително.

# 424
  • Sofia
Момичета, можете ли да ми дадете телефон , на който мога да си запиша час при професор Паскалева.

Благодаря предварително.
02 921 13 64

# 425

Благодаря предварително.
02 921 13 64

Здравейте видях че доста пишете за доктор Паскалева до попитам къде се намира кабинета и? Аз съм от София

# 426
Национална кардиологична болница, а.к.а. трета градска. Ако/като стигнеш до преглед при записването дамите много любезно обясняват точно къде отиваш, на кой етаж и т.н.

# 427
Здравейте, момичета. Може ли някой да ми каже НМХ с какви търговски наименования се продават в Гърция: клексан, фраксипарин или друго име?
Благодаря!

# 428
Здравейте, момичета! Колко лошо е това положение?

# 429
Здравейте, мисля, че беше Innohep.

Здравейте, момичета. Може ли някой да ми каже НМХ с какви търговски наименования се продават в Гърция: клексан, фраксипарин или друго име?
Благодаря!

# 430
Здравейте, може ли помощ в разчитането на резултата?

# 431

Здравейте, има ли нещо притеснително в резултатите ми. В 29 седмица съм. Виждам, че аpTT ми е ниско на долна граница. Какво значи това?

# 432
Момичета, във връзка с починалата родилка, при която се оказало,че има атония на матката и фибриногена е паднал до нула, четох някакви коментари във фб,че тромбофилията имала връзка с това състояние. Понеже има такива от вас,които са чели много , срещали ли сте такава информация? Защото аз също получих атония на раждането ми,но Слава богу лекарят  се справи. И факт ,че съм с тромбофилия, та се чудих наистина ли сме по застрашени?

# 433
Момичета, във връзка с починалата родилка, при която се оказало,че има атония на матката и фибриногена е паднал до нула, четох някакви коментари във фб,че тромбофилията имала връзка с това състояние. Понеже има такива от вас,които са чели много , срещали ли сте такава информация? Защото аз също получих атония на раждането ми,но Слава богу лекарят  се справи. И факт ,че съм с тромбофилия, та се чудих наистина ли сме по застрашени?
Какво е това атония?

# 434
Здравейте, момичета! Колко лошо е това положение?
Ще ви назначат само метилирани форми на витамини и фолиева киселина може би.
Здравейте, може ли помощ в разчитането на резултата?

Фибриногена е завишен,но е в граници ако е при бременност. Протромбиновото е ниско, но аз изследвам само в инр, а не в проценти и лекарката ми гледа само инр, така че не знам.

Здравейте, има ли нещо притеснително в резултатите ми. В 29 седмица съм. Виждам, че аpTT ми е ниско на долна граница. Какво значи това?
Нормални са изследванията. При бременност също така има други референтни граници, вие сте в нормалните граници.

Общи условия

Активация на акаунт