Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 386
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
Метилкобаламин на Солгар

# 451
За бременни няма специален, подезичен метилкобаламин на natural factors и спрей на better you.

# 452
Колко горе- долу подддържате б12 по време на бременност?

# 453
Здравейте, аз бях при доц.Конова. имам Паи 4g4g и Хаплотип 2а ,тромбоцитен гликопротеин.
Каза ми при + тест да редувам Клексан и Аспирин Протект, от който много ме е страх, защото предния път от него прокървих.

# 454
Не съм чула за този случай, скорошен ли е? Може би по-добре че не гледам новини. Аз получих атония при раждане, но никой не го свърза с тромбофилията. Според лекарката ми можело да стане от твърде дълго раждане, четох също че от упойката и окситоцина може да се получи. Чист късмет, че си бях спряла клексана 2-3 дни по-рано. Плашещо си беше, макар че аз си останах спокойна, защото лекарката ми е супер хладнокръвна. По-късно тя ми спомена, че преди време това било основна причина за смъртността сред родилките.
Предполагам времената преди съвременната медицина. Много тъжно че е имало такъв случай Sad

Момичета, във връзка с починалата родилка, при която се оказало,че има атония на матката и фибриногена е паднал до нула, четох някакви коментари във фб,че тромбофилията имала връзка с това състояние. Понеже има такива от вас,които са чели много , срещали ли сте такава информация? Защото аз също получих атония на раждането ми,но Слава богу лекарят  се справи. И факт ,че съм с тромбофилия, та се чудих наистина ли сме по застрашени?

# 455
Да,от скоро е. Родилката в болницата във В.Търново. Четох, че трябва да има някакъв кръвосъсирващ фактор във всяка болница,но то няма . Струва над 2000лв едната доза. За съжаление може би там е нямало... Аз съм решила където и да раждам втория път да питам имат ли в болницата. Иначе и аз бях спокойноща , защото не разбирах колко е сериозно. Страха ме обзе след това..

# 456
Моята лекарка ми обяснява, че имало как да се противодейства например при тръгнало естествено раждане на клексан, може би нещо такова е имала предвид. Дано поне в големите болници има всичко необходимо. София не е България за жалост. Жалко за момичето Sad
Втора бременност ми е в момента, хем съм по-спокойна, хем по-тревожна - като знам колко неща могат да се случат. Дано всичко мине наред.

Да,от скоро е. Родилката в болницата във В.Търново. Четох, че трябва да има някакъв кръвосъсирващ фактор във всяка болница,но то няма . Струва над 2000лв едната доза. За съжаление може би там е нямало... Аз съм решила където и да раждам втория път да питам имат ли в болницата. Иначе и аз бях спокойноща , защото не разбирах колко е сериозно. Страха ме обзе след това..

# 457

Някоя пила ли е МОНУРАЛ докато е била на терапия? Предписан ми е по схема заради бактерия Клебсиела в стерилна урина. Преди два месеца пак я имах и лекувах 10 дни с антибиотик, но явно пак се е появила за жалост. В 29 седмица съм, на терапия фраксипарин 0,4 и аспирин протект 100.
P.S. С направен серклаж в 16 седмица, от когато постоянно съм с бактерии влагалищно или в урина...

# 458
Момичета, извинявам се, че така се включвам в темата, но съм малко притеснена.
След трансфер съм на пет дневни. На пети ден ЧХГ беше 55, на шестия ден прокървих с бледо розова кръв На седми ден отново пуснах ПХГ-190. Имам тромбофилия и съм на терапия клексан 0.4 сутрин и вечер аспирин. След като се свързах с лекаря каза д аспра всички кръворазреждащи. Това зацапване продължава, но е сравнително малко.
Въпроса ми е дали няма да си навредя като спрях всички кръворазреждащи, а съм с трмбофилия?
П.с лекаря, почти ми се скара, че съм избързала с теста и не смея сега да му звънна.
Предварително благодаря!❤️🙏

# 459
Анонимен, с какви мутации си? И аз имах кървене и ми казаха да спра клексана, но само за 3 дни. После го започвах пак. Не ми се рискува да се сгъти много кръвта,  и моите лекари не препоръчват.

# 460
Момичета, извинявам се, че така се включвам в темата, но съм малко притеснена.
След трансфер съм на пет дневни. На пети ден ЧХГ беше 55, на шестия ден прокървих с бледо розова кръв На седми ден отново пуснах ПХГ-190. Имам тромбофилия и съм на терапия клексан 0.4 сутрин и вечер аспирин. След като се свързах с лекаря каза д аспра всички кръворазреждащи. Това зацапване продължава, но е сравнително малко.
Въпроса ми е дали няма да си навредя като спрях всички кръворазреждащи, а съм с трмбофилия?
П.с лекаря, почти ми се скара, че съм избързала с теста и не смея сега да му звънна.
Предварително благодаря!❤️🙏
Освен спирането на клексан, си пуснете Прогестерон - кървенето може да е от нисък Прогестерон.

# 461
Анонимен, с какви мутации си? И аз имах кървене и ми казаха да спра клексана, но само за 3 дни. После го започвах пак. Не ми се рискува да се сгъти много кръвта,  и моите лекари не препоръчват.
С MTHFR 1298C, PAI 4G, factor 13 i ACE factor.
Пуснах прогестерон 11.60- доста е нисък и ннасвоя глава ще си увелича дозата на утрпгвстан. Сега е по 400 мг дневно, ще я направя 600- разделено на 3 пъти по 2.

# 462
Пуснах прогестерон 11.60- доста е нисък и ннасвоя глава ще си увелича дозата на утрпгвстан. Сега е по 400 мг дневно, ще я направя 600- разделено на 3 пъти по 2.
При мен при прокървяване ми спряха клексана и аспирина за 3 дни, след което ако няма кървене можех да ги продължа. При теб може да е имплантационно кървене на този ранен етап или от нисък прогестерон. Не се тревожи, има много жени поради кървене спират аспирина за дни и дълъг период, клексана всички казват, че дори при кървене не го спират, но лекарите масиво дават тази препоръка. Та, мисълта ми е не би трябвало да е голям проблем. Успех!

# 463
  • Варна
Това не е ли супер нисък прогестерон дори за небременна жена? Не знам в каква мерна единица е, но в nmol/l небременна ми беше около 53 и ми казаха, че е ок, но е хубаво още даже да се вдигне ако планирам да забременявам. Аз също прокървих леко в 8г.с, не съм била на терапия тогава.

# 464
Много ви благодаря!❤️🙏  Сила сте и подкрепа! ❤️ Мерната единица е ng/ml

Общи условия

Активация на акаунт