Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 374
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Да, тогава идва около 37, но пак е ниско.

# 466
  • София
Здравейте, искам да отида на преглед при хемотолог, преди трансфер съм и искам да знам, дали ще трябва да бъда на терапия при положение, че имам мутация в MTHFR и TAFI.
Кого е по-подходящо да посетя според вас? проф Паскалева? проф. Станева дали е добър избор също? И проф. Лисичков?
Евентуално за следене и по време на бременност после (следене имам в предвид, следене на показатели и коригиране на дозата). .
Доц Русев също е възможност, кой е по-подходящ според вас?

Благодаря.

# 467
Много ви благодаря!❤️🙏  Сила сте и подкрепа! ❤️ Мерната единица е ng/ml
Опитайте се да вдигнете Прогестерона бързичко. Мен ме "блъскаха" с утрогестан, увеличайвайки дозата до макс., но накрая се оказа, че не го усвоявам..... Изключих утрогестана, включих инжекции Пролутекс и всичко влезе в граници за 0 време.. 
Не се оставяйте дълго без добри нива на Прог. - вижте ако за 3-4 дни не се вдигне., започвайте с инжекции. Преговорете го и с доктора си, разбира се.

# 468
  • София
Анонимен, за толкова ранен срок на бременността прогестеронът щом е над 10 е добре. Не пречи да го вдигнеш. Премери след 48ч отново чхг, да видиш дали се удвоява.

Ако кръвта не е ярка, може да е имплантационно зацапване. Може да се появи по всяко време, докато ембриончето се "окопава".

Аз също съм с PAI 4G-4G, в 5гс почнах да прицапвам отчетливо 2-3ч след аспирина. Пробвах да го разредя на 3 дни - същата история. В крайна сметка с доктора решихме да го спрем и до края на бременността останах само на нмх. Прицапвах с почивки до 14гс, при всяко намаляване на прогестерона (бях на утрогестан + два вида инжекции).

# 469

Мамчета помогнете ми с разчитането ,при лекаря съм на 28 чак и дотогава ще откача😔

# 470
Трябва да провериш и фактор АСЕ ,така се препоръчва когато имаш мутация в ПАИ и Ф13. Тогава със сигурност ще си за терапия,но ако имаш аборти,може би директно е добре да почнеш нмх.

# 471
Момичетата вече са писали за клексана и прогестерона, аз ще кажа само че зацапването може да продължи известно време докато се изчисти първото прокървяване,
Скрит текст:
при кръвоизлива ми зацапва от 28 юли до 1-2 септевмри - доста се бях изплашила, но док ме увери, че е нормално да зацапва докато се изчисти
А за това че док се е скарал - ами това им е работата в крайна сметка, аз бих звъннала в манипулационна и бих се направила на неразбрала и да питам точно колко време да се спре Wink В крайна сметка всички си имаме проблеми, но на лекарите си поверяваме живота или този на бъдещите деца - не им е лесно, но им е работата да задават адекватна терапия спрямо текущото състояние 👍
Момичета, извинявам се, че така се включвам в темата, но съм малко притеснена.
След трансфер съм на пет дневни. На пети ден ЧХГ беше 55, на шестия ден прокървих с бледо розова кръв На седми ден отново пуснах ПХГ-190. Имам тромбофилия и съм на терапия клексан 0.4 сутрин и вечер аспирин. След като се свързах с лекаря каза д аспра всички кръворазреждащи. Това зацапване продължава, но е сравнително малко.
Въпроса ми е дали няма да си навредя като спрях всички кръворазреждащи, а съм с трмбофилия?
П.с лекаря, почти ми се скара, че съм избързала с теста и не смея сега да му звънна.
Предварително благодаря!❤️🙏

# 472
Трябва да провериш и фактор АСЕ ,така се препоръчва когато имаш мутация в ПАИ и Ф13. Тогава със сигурност ще си за терапия,но ако имаш аборти,може би директно е добре да почнеш нмх.

Аз съм бременна в  4 месец и от един съм на фраксипарин 0.6 веднъж дневно

# 473
Тогава не разбирам защо са ти тези изследвания като са ти дали нмх без тях и то висока доза ?!

# 474
Тогава не разбирам защо са ти тези изследвания като са ти дали нмх без тях и то висока доза ?!

Оххх,ами незнам това е лечението на лекаря ми
Имах запушване на повърхностни вени и от там започна всичко и въпреки че бия инж.вените са ми все още не напълно добре
И вече ще се побъркам

# 475
Е,то не е лошо да си ги имаш, защото са доживот. Но сега важното е да пускаш анти Ха и коагулация,за да се следи дозата как ти е .

# 476
Здравейте. В 25 седмица съм. Установен Хетерозигот PAI и ACE.
От 10 г.с съм на Акард 150.
Това са ми резултатите.
Някой разбира ли, добри ли са?

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 01:26 от SlanteNSt

# 477
Момичета, предписаха ми Сорбифер поради остър железен дефицит, но забравих да попитам дали се пие след или преди хранене.

Вие как го приемате?

# 478
Може и по двата начина. Важното е да не се пие едновременно с Магнезий и антиацидни препарати.
Момичета, предписаха ми Сорбифер поради остър железен дефицит, но забравих да попитам дали се пие след или преди хранене.

Вие как го приемате?

# 479
И да не се приема с млечни продукти.

Общи условия

Активация на акаунт