Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 331
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
А може ли от предната страна на бедрата горе, почти към торса? Аз там, уви, имам доста гънки и все забравям да питам лекаря.

да, аз само там не съм имала проблем на бедрата, но си го ползвах за резервна зона, понеже не е много мястото. Имам предвид тази част на бедрата, която е под бикини линията точно от предната страна.

# 511
Здравейте дами,
Къде предавате за унищожаване спринцовките от НМХ? Аз ги носих в болницата където се следях и родих (Токуда) и две аптеки, но ми казаха да търся специализиран пункт? 🤔

# 512
Май скоро ще пътуваме до Одрин и искам да си взема оскапар . Някой има ли информация каква рецепта ми трябва? Предполагам трябва да искам от АГ да пише оскапар точно....и каква в цената на една кутия и колко инжекции са? Благодаря

# 513
Аз мисля да ги нося в тези пунктове https://inspectorat-so.org/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%86% … D0%B0%D1%82%D0%B0
Здравейте дами,
Къде предавате за унищожаване спринцовките от НМХ? Аз ги носих в болницата където се следях и родих (Токуда) и две аптеки, но ми казаха да търся специализиран пункт? 🤔

# 514
Май скоро ще пътуваме до Одрин и искам да си взема оскапар . Някой има ли информация каква рецепта ми трябва? Предполагам трябва да искам от АГ да пише оскапар точно....и каква в цената на една кутия и колко инжекции са? Благодаря

На мен са ми взимали без рецепта. От 0.4 се продава в кутия от 10 броя, а цената в момента е около 56 лв. за кутия.

# 515
  • София
От вътрешната страна на бедрата не се бие, там има много кръвоносни съдове, вкл. големи, и кожата е тънка. Бие се от външната. Иглата трябва да попадне на мазничко, иначе боли.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 14:33 от delisardeli

# 516
Вътрешната страна на бедрата - не, но горната предна - да. Когато ги биех от външната страна ми ставаха синини и ме болеше ужасно, но пробвайте, явно са различни препоръките и графиките и за това прилагам няколко примера от интернет по темата “къде да инжектирам нмх”, по които съм се водила и са работили при мен - като изключим ръцете, външната част на бедрата и задната част на паласките, където си правех синини.

Показано е и мястото под пъпа, което имах предвид на първата картинка мисля, и което моята АГ държеше да пробвам като ме видв как съм се насинила отстрани.

# 517
Здравейте. На 4 октомври имам преглед при Паскалева.  Някой знае разписание на лабораторията в НКБ. Трябва да си пусна едни иследвания преди преглед. Как дълго се правят Protein S, Protein C ? Благодаря.

# 518
Няма нужда предварително да ги пускате, тя ще Ви каже какво да пуснете и след това ще го обсъдите. Резултатите излизат за около 40 мин.

# 519
Благодаря!

Няма нужда предварително да ги пускате, тя ще Ви каже какво да пуснете и след това ще го обсъдите. Резултатите излизат за около 40 мин.

# 520
Бременна съм в 18+гс. На някой случвало ли му се е лекарят да не може да измери кръвоток в едната артерия. Гледа я дълго, но не успя да улови някакво измерване. В другата каза че е ок. Дали е от позиция, моя или на бебето, или може да е индикация за проблем? По принцип тази е "проблемната" артерия с по-лошия кръвоток. В 15гс спряхме клексана и останах само на аспирин с идеята, че ще следим подробно. Лекарката ми хич не е от подробните, каза ми, че нея не я притеснява. Ама нея нищо не я притеснява. Ще пускам утре кръвни и си запазих час при феталната ми специалистка за събота, защото на нея имам повече доверие. Излишно ли е или да отида, че и там едни пари ще дам...

# 521
Не е излишно, жалко че следящата АГ има такова отношение.

# 522
  • Варна
Момичета, родих преди 3 месеца чеез секцио. С хомозигот по Pai и бях на фраксипарин през бремеността и 2 седмици след секцио. Чак сега обаче си пуснах кръвни изследвания и резултатът на д димер ме шокира- много висок. Споделете моля към какъв специалист да се обърна. АГ нямаше отношение към терапията, казваше ми за твое успокоение си слагай инжекции. Правила съм консултация с генетик, който първоначално ми изписа фраксипарина.

# 523
Ако сте от София може да направите консултация с професор Паскалева, утре преглежда със сигурност и може да отидете, няма да ви върне и без час.

# 524
Бих ви препоръчала др Минкова в Токуда ангиолог. Първо ходих при професор Паскалева, но само др Минкова ми обърна внимание, че имам висок протеин S и трябва след раждането също да се преглеждам.
Момичета, родих преди 3 месеца чеез секцио. С хомозигот по Pai и бях на фраксипарин през бремеността и 2 седмици след секцио. Чак сега обаче си пуснах кръвни изследвания и резултатът на д димер ме шокира- много висок. Споделете моля към какъв специалист да се обърна. АГ нямаше отношение към терапията, казваше ми за твое успокоение си слагай инжекции. Правила съм консултация с генетик, който първоначално ми изписа фраксипарина.

Общи условия

Активация на акаунт