Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 329
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
А Минкова в Токуда я ползвате като хематолог, както при Паскалева ли например ? Колко е прегледа при нея? Аз съм била при Паскалева,но може би искам още едно мнение и търся при кого да ида.

# 616
Аз също съм много доволна от Минкова. Ходих и при Паскалева, но тя лично към мен беше груба и лаконична. При Минкова отидох с направление и не съм платила даже и такса. Чаках около час пред кабинета и ми каза за следващия път да я предупредя. От тогава (около 18-20 седмица) до сега комуникираме само по вайбър. Всеки път е много мила и любезна. Другата седмица живи и здрави ще се видим в девети месец, за да обсъдим терапията около раждането. Единствено, ако сте с направление се чака повече. Аз не бях притисната от времето и бях отвратена от отношението в трета градска за 70лв консултация!
А Минкова в Токуда я ползвате като хематолог, както при Паскалева ли например ? Колко е прегледа при нея? Аз съм била при Паскалева,но може би искам още едно мнение и търся при кого да ида.

# 617
Има един в Хематологията на Дървеница др Лисичков( хематолог) Хвалят го доста

[/quote]

# 618
За Лисичков съм чувала смесени неща. За Минкова само хубави засега. Може би нея ще посетя. Не съм бременна,но искам някой да напише черно на бяло,че съм за терапия, защото спорим с Аг-то Grinning

# 619
За Лисичков съм чувала смесени неща. За Минкова само хубави засега. Може би нея ще посетя. Не съм бременна,но искам някой да напише черно на бяло,че съм за терапия, защото спорим с Аг-то Grinning
Проф. Лисичков почти час ми обясни всичко около моите мутации и какви са рисковете.  Написа ми терапия при бременност. Не е лош вариант.

# 620
Аз сега се чудя какво да правя. Според АГ трябва да си остана на Клексан 0,4 + Натаспин x 2 дневно. Вчера си направих консултация и с д-р Тончев, според който трябва са се вдигне дозата на 0,6 и да продължа с Натаспина. Според килограмите се определяла дозата, както и според Анти Ха. Аз съм вече + 12 кг. (75кг.), а Анти Ха е 0,29. Кръвотокът е супер. Това са ми последните изследвания. Дайте акъл кого да послушам 🙂

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 11:58 от Хопчи

# 621
абе работата е за 0,6 вече май, но пък фибриногена е добър, но може да се проследи после. Това според кг е относително и се отнася за друг тип профилактика, не за бременност иначе. Аз бях накрая 110 кг на 0,6.

Но ако и Анти Ха сочи нужда от повишаване, повишавайте и проследявайте. Най-добре АГто ви да знае обаче , тя следи ли ви кръвоток? Коментирайте с нея, нормалните лекари знаят че не са всемогъщи и се вслушват в пациентите си или поне са отворени за дискусия. Ако утре примерно получите зацапване или друг проблем, не дай си Боже, тя трябва да знае на каква терапия сте. Иначе и 0,4 и 0,6 са все още профилактични дози.

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 11:48 от magi g

# 622
Кръвотокът е идеален и може би заради това АГ не иска да увеличавам дозата.
Ами Анти Ха е малко граничен (0,29), освен да взема да го повторя преди да решавам какво да правя, не знам.

# 623
И при мен кръвотока е идеален, но два пъти вдигам дозата и сега съм на 0,8 като бях против тази доза, но сега като правя кръвни изследвания всичко е наред . 0,6 бях при анти Ха 0,2 при норма (0,3-0,6) и 75кг. Според мен няма да е фатално, ако вдигнете дозата. Кървене обикновено се получава от Аспирин. НМХ е с 12 часа активно и 12 часа остатъчно действие и винаги може да се спре. Моята АГ въобще не се е месила в определяне на доза на НМХ.
Кръвотокът е идеален и може би заради това АГ не иска да увеличавам дозата.
Ами Анти Ха е малко граничен (0,29), освен да взема да го повторя преди да решавам какво да правя, не знам.

# 624
Преди всичко Аптт и д-димер са гранични, заради тях бих увеличила единствено.

# 625
  • София
Хопчи, аз бях в същата ситуация - Паскалева беше препоръчала 3 семестър да вдигна на 0.6, двамата ми АГ препоръчаха да остана на същата доза, защото кръвотока и изследванията ми бяха перфектни. В крайна сметка не вдигнах, но нямах и възможност да меря по-нататък АнтиХа, защото шийката сдаде багажа.

Препоръката на Паскалева беше да слагам 1 седмица 0.6 и след това да премеря пак АнтиХа, за да преценим по резултата дали съм за по-високата доза.

# 626
Дели, моите изследвания не са много Ок, но те отначало са си така, само д-димерът расте. Даже сега последно фибриногенът е паднал малко, както и д-димерът, това се случи откакто Натаспина ми го вдигнаха на 2т. дневно. И аз сега се чудя дали 1 седмица да мина на 0,6 и да ходя да се изследвам.

# 627
  • София
За мен 0.29 е почти никакво отклонение. Ако ще повтаряш изследвания, изчакай малко, да се отрази промяната в натаспина. Нямаш спешна работа, след като и кръвотока е ок.

С напредването на срока на бременността е нормално да се повишава коагулацията, особено непосредствено преди раждането. Не разбрах в коя седмица си.

# 628
# 629
Момичета до колко най- висока доза на л- тироксин сте стигали по време на бременност ?

Общи условия

Активация на акаунт