Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 14

• 72 341
  • 740
  •   2
Отговори
# 555
Изобщо не обичам оцет,обаче вредна химия още повече не обичам,та ще го пробвам задължително този от ДМ.Пък за наученото в прогимназията-вече не помня в кой век съм била там Grinning

# 556
Изобщо не обичам оцет,обаче вредна химия още повече не обичам,та ще го пробвам задължително този от ДМ.Пък за наученото в прогимназията-вече не помня в кой век съм била там Grinning
Спокойно и аз преди няколко века бях. 😊
Пробвай първо с оцет, ако имаш у дома. Слагаш една щипка на носа и те така те!

# 557
  • оттам, откъдето започва България
Аз купих от препоръчания в темата розов Полирапид с оцет, почистих плочките и теракота и те побеляха. Плочките ми са тъмнокафяви и не забелязвам особен ефект от почистването.

# 558
На светли плочки съм го ползвала, бежови, не е побеляло. Да не би да не си изплакнала добре и да има остатъчни количества от препарата и засъхнал варовик? Иска и търкане, все пак. Моите са съвсем чисти и с блясък. След един наемател го ползвах, у нас няма такива наслоявания и нужда от препарати.

# 559
За Пулирапида съм писала няколко пъти в темата - орезили ми масленозелени плочки. Станаха на ивици от стичането на препарата, които не успях да премахна с нищо.
Добре, че сменихме жилището 😬

# 560
Ще направя още един опит за почистване с него и ако не стане, ще отиде за почистване на тоалетната.
Не са ми много мръсни плочките. Принципно ги обирам след всяко къпане. Обикновено ги чистя само с белина и сега реших да ги измия с Полирапид. Просто се матираха, а преди имаха блясък.

# 561
Аз се справих с упорития варовик благодарение на препаратите Viakal класически и другият им с оцет, редувах ги в едно чистене, не знам кой точно е помогнал повече Grinning и използвах съвет тук от темата за търкане с телена гъбичка за миене на съдове Simple Smile

# 562
За премахване на варовик от стъкления параван в банята, използвах най-обикновен оцет, от 1.50 лв. (дано не бъркам цената Grinning) Облях обилно, разтърках с гъба, изчаках някакво време и облях с вода. Ние имаме система за омекотяване на водата, обаче сме забравили една врътка да врътнем и не всичката вода беше минавала през машината. Ама котления камък помогна да разберем. Grinning

# 563
За варовик е много добър и турски препарат Pop choz

Днес измий прозорците със смес медикс+течност за чистачки Лидл лятна.
Избърсах с перо за прозорци и после завърших с кърпата на Tupperware.
Адски  добре се получи, чак се изненадах.
Използвах домакинска гъба за съдове да направя пяна, директно нанесох върху прозорците и после  с перото ( то също е от Лидл).  .

# 564
За варовик по- добро от оцет няма, но иска киснене . Побеляла батерия за душ и разни чаркове от запусната баня станаха новенички след разглобяване и киснене два часа в оцет, нямаше нужда и от търкане.
Черните плотове около мивката също намазвам с оцет и чисти отлично варовика.

# 565
  • Русе
Аз съм приятно изненадана от препарата на Хайтман за варовик за баня, изчисти ми перфектно кухненска мивка от алпака, получи блясък като нова.

# 566
Да довърша започнатото, след 2 часа в банята споделям:
Моето мнение е, че Полирапид розов почиства добре, но е желателно да НЕ СЕ ПОЛЗВА за тъмни плочки. (защото побеляването трудно се измива)
Наистина 2 часа ми трябваха, за да излея едно шише Полирапид, да потъркам фуги, макар да няма явни причин за това, и да слея след него.
След това подсуших - побеля (естествено).
Продължих да мия с препарат W5 на Лидл уж за лъскавина.

Изсъхна, не ми хареса и приключих с този препарат от Лидл, който има амоняк.

Резултат: Добър за моите критерии. Важното е, че местата, които ме дразнеха, се изчистиха.
Сега ще търся лъскавина. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 567
  • на дъното
Здравейте 🙂
И аз съм в търсене на препарат за плочки (баня), който да не оставя бяло след това ,че то след  него повече работа имам да бърша 😬 Ако някой го в открил да сподели и се извинявам,но нямам време да връщам назад да чета ако сте писале.Благодаря много предварително🙂.Лек и слънчев ден ви желая

# 568
Аз чистя с Мр. Пропър за баня (без белина). Не оставя бяло, почиства добре, но банята ми е чиста. Имам предвид, че е системно поддържана.

# 569
момичета, имам проблем с лични , получам но не мога да отговарям - идеи

Общи условия

Активация на акаунт