Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 14

• 76 394
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
А можете ли да отвъртите душ питата или слушалката, за да погледнете вътре в тях до колкото е възможно дали има оранжево? например да пъхнете салфетка вътре
Ще се опитам да проверя като се прибера в къщи.

# 586
НАй-вероятно става дума за тази бактерия-serratia marcescens
https://www.cwservicepros.com/plumbing-tips/pink-mold-in-shower/

Сега не мога да пиша повече, но потърсете с какво се премахва.
Има един препарат на Cerеsit (по-скъпия от двата вида)

# 587
Аз съм почиствала такава колония с доместос, изчезва за минута.Въпреки, че има много видове гъби и може да не е същата, но пробвайте все пак.

# 588
  • София
За импрегниране на фуги има чудесен препарат на Ceresit. Моите съм ги импрегнирала преди 3 години и в банята (с прозорец) никога не съм имала проблеми, а в кухнята чак сега започнаха да се зацапват около готварския плот (никое решение не е вечно ефективно, уви).

# 589
Хлорни препарати унищожават такива микроорганизми, но трябва подсушаване. Иначе ще ги има постоянно.

# 590
Може ли само да ми кажете това ли са въпросните продукти?

Да, Дева, сега прочетох, че там където хлора е премахнат от водата се развиват най-вече.
Също, че "полудяват" от влагата и мазните остатъци от сапун и шампоан.
Най-често се споменава освен подсушаването, доколкото е възможно в банята и белината като средство за отстраняване. Също сода бикарбонат плюс течен препарат за съдове в съотношение 4:1 и търкане.
Ясно, ще пада борба Simple Smile
Благодаря ви момичета, още един ден в който научих нещо ново и не е минал напразно.

# 591
Да, All in One е по-силният препарат.
Иначе водата можете да махате с едно гумирано перо.
От този тип:
https://www.home-max.bg/stuklochistachka-s-pulverizator-25sm/
Има в Ikea, jysk, кварталните "левчета"....

# 592
Здравейте, давам отчет от снощното занимание.
Тъй като все още не знаех кой препарат да взема, реших да видя какво от наличните мога да използвам.
Намерих си Доместос, в бяла опаковка и с четка започнах да нанасям по стените и пода.
Оставих да постои малко време и го изплакнах. След това подсуших и банята светна. Обаче как мирише това, още го усещам в носа си. Благодарение на вас ремонта се отлага, а аз имам нова цел да си намеря белина която да мирише по-малко и в голямо количество. Прилагам снимки, част от които не много приятни.
За момичето което ми каза да погледна в батерията, не успях на 100% да видя, но видимо няма в тръбата ръжда.

Скрит текст:

# 593
Ако не си го направила вече, бих ти препоръчала да разхлабиш леко капачките, където батерията влиза в стената/тръбите и да сипеш там препарат, защото се задържат мръсотии под тях.

# 594
Ако не си го направила вече, бих ти препоръчала да разхлабиш леко капачките, където батерията влиза в стената/тръбите и да сипеш там препарат, защото се задържат мръсотии под тях.

Ох, до там не стигнах. Мисля в почивните дни да огледам пак нещата и тогава ще наблягам на батериите.
Тях ще ги чистя с Виакал-а и не посмях да го смесвам с белината, че съм чела, не че съм запомнила, кое не се смесваше с друг препарат.

# 595
Rosheen ,плочките са станали като нови.
Не мисля ,че е нужно да ги сменяш.
Според мен са и красиви.

# 596
Не помня в тази тема ли търсих съвети с какво да почистя петна от предполагаема ръжда. Причинителят още не съм открила. Петната успях да премахна като ги натърках с лимон. Изчаках да изсъхне, после накиснах във вода за няколко часа и ги метнах в пералнята. Имах вкъщи останал един и реших да пробвам, преди да тествам с вашите предложения. Основно бели дрехи и една светло синя. За пералнята си мисля да извикам майстор. Но първо ще проследя дали се появяват пак. За сега няма. Изпробвано с 5 пранета.

# 597
Здравейте, относно петната от ръжда ще се изпробвам съвета на Мини, аз имам на две бели тениски, който бях простряла на сушилник, уш няма ръжда, ноооо имаше петна след простиране Joy
Само с лимон ли се натъква петното, или първо се намокря?

# 598
Разрязах лимона на две и с едната половина директно натърках петното на суха дреха.
С другата половина си направих лимонада. Grinning

# 599
Разрязах лимона на две и с едната половина директно натърках петното на суха дреха.
С другата половина си направих лимонада. Grinning

Къде да те последвам за още рецепти? Joy

Напоследък много ми се набиват на очи рекламите на нещо, наречено "The Pink Stuff". Някой ползвал ли го е? Какво представлява? - гел, паста? Абразивно ли е или химически агент? И за какво всъщност се ползва?

Вече като че ли избягвам да купувам на сляпо нови продукти, понеже още ме е яд за един уж био спрей на Cif, на който хем не му намирам приложението, хем изисква и изплакване на почистената повърхност. Бях го взела за кухненския плот. Хем не ми харесва, хем пък не изхвърлям продукти...и ми е драма да го гледам, въпреки че не е нещо скъпо.

Общи условия

Активация на акаунт