Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 14

• 76 496
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Виж да не са те наказали нещо Simple Smile И ако не, на първо време, разчисти малко място в Личните.
Аз в момента не мога да качвам снимки пък. А сутринта можех.

И да си кажа, че следи от ваворик в тоалетна чиния (на нивото на водата), се измиха супер лесно с една паста на W5 от Лидл. Купувах я отдавна, от тук разбрах за нея. Не знам дали още се предлага, но е в голяма кутия, биоразградима паста (прилича на онази по автосервизите). Киснахме, търкахме, лъскахме - накрая с пастата ММ каза, че супер лесно му се получило. Пробвах после аз на друго място - верно стана лесно и чудесно.

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 16:04 от ToniShu

# 571
Май вече я няма тази паста и много ми липсва.

# 572
  • оттам, откъдето започва България
Аз от таблетките на Кауфланд не съм доволна, може би ни е много мръсна водата. Само с обикновена течна белина се оправят нещата.

# 573
явно проблемът вече е отстранен с изпращане от Лични. РРР, писах ти на лични, извинявай за забавянето.

# 574
Здравейте, с какво да почистя балатум?
В жилището не живее никой и вчера забелязах, че балатума лепне и цапа

# 575
Напръскай първо с обезмаслител. Но имай предвид, че балатумите стареят и е възможно и от това да лепне.

# 576
Ще пробвам с обезмаслител, макар, че най-вероятно е остарял много

# 577
С Доместос, ако не лепне от старост, ще почисти.

# 578
Момичета, трябва ми помощ преди да стигна до крайно решение.
Направихме нова баня преди няколко години.Стените са бели, пода в бяло и сиво.
От тогава до ден днешен от средата на стените на банята до долу, съответно и на пода, всички фуги са оранжеви, дори имам оцветена плочка вече.
Нагоре и настрани, където не отива толкова вода са снежно бели.
В следствия на агресивното търкане и всевъзможни препарати, на пода вече почти не остана материал от фугите.
Банята стои чиста един ден след чистене и после придобива вид на захабена, мръсна и непочистена.
Крайната стъпка е да сменим плочките, но преди това реших да опитам всичко.
Явно става въпрос за ръжда, защото по маркуча на душа има оранжев налеп. Тръбите ни са сменени с пластмасови и са нови.
Ако някой има опит, ще съм благодарна да сподели.
Благодаря

# 579
Топлата вода от бойлер ли ви е? Защото ние имахме същия проблем и се оказа,че мръсно става заради бойлера, сменихме го и банята си е чиста доста време

# 580
Rosheen, не мисля, че е ръжда, а по-скоро някаква гъба.

# 581
И аз мисля, ще това е гъба. Едно време я имаше и в нашата баня. Помня, че парочистачката я унищожаваше доста успешно. Тогава живеехме повече хора и банята беше вечно мокра. Пробвайте да подсушавате.

# 582
На газ сме и нямаме бойлер. Водата се нагрява директно от горелка доколкото съм чувала от мъжа ми.
Имам парочистачка, но е от тези за пода.
Да, доста хора сме и освен мен никой друг не подсушава банята.
Имаме още една баня на етажа на децата, но там плочките са тъмносиво и оранжево като мрамор и не се забелязва толкова, но и там го има. Ако е гъба какъв тип препарат се препоръчва.
Благодаря за отзивите.

# 583
  • София
Не сменяйте плочките, просто префугирайте. Мисля, че има вече специални препарати за защита на фугите. Попитайте специалист.

# 584
А можете ли да отвъртите душ питата или слушалката, за да погледнете вътре в тях до колкото е възможно дали има оранжево? например да пъхнете салфетка вътре

Общи условия

Активация на акаунт